Prima pagină » Avantajele unei linii de credit, în comparație cu împrumutul clasic
Utile

Avantajele unei linii de credit, în comparație cu împrumutul clasic

Obținerea unui credit clasic, bancar sau nebancar, este deja un proces cunoscut de către majoritatea românilor. Se estimează că peste 1 milion de conaționali dețin un credit activ la această oră, iar numărul celor ce doresc să contracteze noi forme de împrumut este în continuă creștere. Cu toate acestea, puțini știu care e diferența dintre creditul clasic – de nevoi personale/imobiliar și o linie de finanțare.

Pe scurt, o linie de credit, este un angajament contractual între o instituție de credit – bancă sau INF și o persoană fizică sau juridică, prin care ți se oferă, pe o anumită perioadă de timp, o sumă maximă de bani, din care se poate extrage oricând, la nevoie.  

Iată cele mai importante 4 atuuri ale unei linii de credit:

1. Poți face câte extrageri dorești, în limita valorii creditului

Avantajul principal al unei linii de credit e acela că poți scoate banii în orice moment. În funcție de nevoile proprii, poți rambursa și reutiliza banii de câte ori e nevoie, chiar și de mai multe ori într-o zi. Trebuie doar să respecți termenii contractuali și banii vor fi la dispoziția ta pe toată perioada convenită.

2. Se acordă ușor, fără garanții

Spre deosebire de creditul clasic, în cazul contractării unei linii de credit de la o instituție nebancară nu trebuie aduse garanții suplimentare, totul desfășurându-se extrem de rapid. Totuși, unele linii de credit pot impune niște taxe suplimentare, pe care e bine să le verifici înainte, cu rigurozitate.

3. Banii îi ai la dispoziție cât timp vrei tu

De obicei, liniile de credit se acordă pentru maximum 24 de luni, dar există și instituții de credit care acordă astfel de împrumuturi pe perioade mult mai lungi. De exemplu, dacă alegi o linie de creditare de pe agilcredit.ro, beneficiezi de bani pe o perioadă nelimitată, sub rezerva reevaluării capacității de rambursare din 5 în 5 ani.

4. Dobânda se aplică doar pentru suma trasă și nu pentru întreaga valoare a creditului

Concret, plătești dobândă doar pentru banii pe care îi folosești. De asemenea, cuantumul dobânzii este același, fie că retragi banii de la bancomat sau că achiți electronic la magazin. 

Rezumând, o linie de credit este un instrument financiar foarte interesant la care poți apela în cazul în care știi că ai nevoi financiare recurente, întinse pe o anumită perioadă de timp. De exemplu, dacă ai în plan renovarea locuinței, o linie de credit este ideală: ai banii acolo când ai nevoie de ei pentru a cumpăra materialele de construcții sau pentru a plăti meseriașii. Trebuie doar să fii responsabil și să ai capacitatea de a rambursa sumele trase din credit.  

Sursa foto: Pixabay.com