Prima pagină » Sfaturi utile pentru a reusi din prima la scoala de soferi
Utile

Sfaturi utile pentru a reusi din prima la scoala de soferi

Felicitari pentru ca ai decis sa iti iei permisul de conducere! Este o experienta interesanta si utila care iti va oferi libertatea de a conduce oricand si oriunde doresti. Insa, inainte de a putea lua cheile masinii, trebuie sa treci printr-o scoala de soferi.  scoala de soferi Brasov Instructorul tau este o optiune excelenta daca esti din Brasov sau imprejurimi si vrei sa iei permisul cu usurinta.

Pentru a te ajuta sa treci din prima examenul, cei de la InstructorulTau au creat un mediu educational perfect, cu instructori cu experienta si masini potrivite. De asemenea, au pregatit cateva sfaturi utile pe care ar trebui sa le urmezi.

Alege categoria potrivita pentru tine!

Inainte de a incepe sa iti faci programare la scoala de soferi Brasov Instructorultau, trebuie sa stii ce categorie de permis de conducere doresti sa obtii. Cele mai comune categorii sunt A, B, BE, C, CE si D. Fiecare categorie are cerinte si restrictii specifice, iar alegerea categoriei potrivite pentru tine depinde de nevoile si preferintele tale.

Categoria A este destinata motocicletelor, categoria B este pentru autoturisme, categoria BE este pentru remorci, categoria C este pentru camioane, categoria CE este pentru camioane cu remorca, iar categoria D este pentru autobuze si alte vehicule mari de transport. Cea mai comuna optiune este permisul categoria B, care este un prim pas si catre permisele destinate masinilor mari (C, CE, D).

Pregateste-te pentru teorie si practica

Pentru a trece cu bine peste examen, trebuie sa studiezi atat teoria cat si practica. In primul rand, trebuie sa inveti regulile de circulatie, semnele de circulatie, marcajele rutiere si alte detalii legate de conduita preventiva si siguranta pe drumurile publice.

In al doilea rand, trebuie sa inveti cum sa conduci in mod practic. Aceasta inseamna sa stii cum sa controlezi masina, cum sa folosesti cutia de viteze, cum sa parchezi si cum sa faci in trafic.

Un instructor de calitate poate face o diferenta semnificativa in calitatea pregatirii tale si poate creste sansele de a trece examenul din prima. Ar trebui sa te asiguri, asadar, ca scoala pe care o urmezi are  instructorit profesionisti si experimentati, ca au o abordare individuala si ca folosesc tehnici de predare moderne.

Fii consecvent in pregatire!

Ar trebui sa ai o strategie de studiu bine definita si sa iti dedici un timp suficient atat pentru teorie cat si pentru practica. Stabileste cateva ore de studiu in fiecare zi si acorda atentie maxima orelor de practica!

Invata din greseli!

Cel mai probabil vei face greseli in timpul pregatirii pentru examenul auto. Este important sa inveti din aceste greseli si sa incerci sa nu le repeti.

Fii pregatit pentru examen

In ziua examenului este bine sa respecti cateva reguli:

  • asigura-te ca ai o noapte buna de somn si ca esti odihnit si pregatit
  • Verifica de doua ori sa ai tot ceea ce iti trebuie, inclusiv documentele si hartiile necesare
  • Asigura-te ca esti la examen cu cel putin 15 minute inainte de ora programata.
  • Scapa de emotii! Chiar si daca nu reusesti sa promovezi, examenul auto se poate da de mai multe ori. Nu este atat de important sa iei din prima, ci este important sa pui mana pe permis atunci cand esti responsabil si te poti descurca in trafic fara riscuri.