Prima pagină » Rolul unui siloz în sustenabilitatea agricolă
Technologie

Rolul unui siloz în sustenabilitatea agricolă

Se tot discută de ceva vreme despre sustenabilitate în agricultură. Foarte greu de atins şi prea complicat pentru mulţi, conceptul de agricultură sustenabilă poate fi înţeles simplu dacă ne gândim la ce înseamnă sustenabil. O agricultură sustenabilă economic şi social ar fi un sistem în care fermierii ar avea profit şi ar contribui şi la economiile locale, având grijă şi de mediul înconjurător. Ce rol are un siloz în această situație? Vom afla în următoarele rânduri!

În practică, o agricultură sustenabilă se poate realiza prin: rotirea culturilor şi adoptarea diversităţii, plantarea de culturi „de acoperire” sau perineale, de protecţie, reducerea şi eliminarea prelucrării excesive a solurilor, aplicarea sistemelor IPM, integrated pest management, lipsa pesticidelor chimice pe terenuri, integrarea recoltelor şi creşterii animalelor, producţiei bazate pe creşterea animalelor în aceeaşi fermă, adoptarea de practici agroforestiere eficiente. Ce au în comun toate aceste practici? Concentrarea pe sol, diversificarea şi complexitatea sistemelor agricole gândite.

Rolul unui siloz în agricultura modernă

Şi silozurile au un rol important în sustenabilitatea agricolă. Ele asigură stocarea eficientă şi suficientă pentru cereale, siguranţă şi calitate în privinţa condiţiilor de stocare. Se păstrează produsele agricole, oferindu-se un mediu controlat, protejat împotriva factorilor externi precum umiditate, temperatura, dăunători. Calitatea produselor agricole este mai bună pe termen lung, se evită pierderile cauzate de deteriorare şi de depăşirea limitelor maxime de umiditate.

Silozurile ajută şi la reducerea risipei alimentare, prin stocarea şi conservarea cerealelor în condiţii optime, nu avem depozitari defectuoase şi cerealele sunt mereu menţinute într-un mediu controlat. Creşte şi eficienţa la nivel de stocare şi gestionare de cantităţi mari de produse agricole într-un spaţiu relativ mic, se fac economii în ceea ce priveşte costurile de depozitare şi logistica asociată.

În plus, este asigurată securitatea alimentară, aprovizionările sunt constante cu alimente pentru comunităţi şi cereale, securitatea alimentară este menţinută mereu la cote maxime pe termen lung. Se conservă resursele naturale, se reduce pierderea şi risipa de resurse naturale, se minimizează defrişările şi extinderea suprafeţelor agricole, mediul înconjurător este conservat şi el.

Rolul silozurilor în sustenabilitatea agricolă este justificat şi prin promovarea practicilor agricole durabile, se folosesc silozurile în combinaţie cu practici agricole durabile, agricultura ecologică, pentru a avea sustenabilitate şi mai bună. Metodele de producţie prietenoase cu mediul sunt susţinute, se reduce utilizarea pesticidelor şi a substanţelor chimice.

Siloz: Soluția eficientă pentru stocarea și gestionarea optimă a materialelor

Investiția în agricultură

Până la urmă îţi cumperi silozuri metalice verticale sau de alt tip pentru o agricultură sustenabilă. Dar asta nu înseamnă că investiţiile tale se reduc la nişte silozuri de calitate. Investeşti mai departe în sol, în culturi, în recoltare, în tratamente fără chimicale, în tot ce are nevoie o agricultură că se devină sustenabilă. Nu ai cum să ai agricultura sustenabilă fără muncă şi efort, fără investiţii inteligente şi echipamente şi utilaje, spaţii de depozitare care îţi pot garanta cele mai bune condiţii de lucru şi de depozitare.

Sustenabilitatea agriculturii se va reflecta şi va depinde de toate detaliile şi elemente unei agriculturi obişnuite, moderne. Pe măsură ce înveţi ce înseamnă să fii sustenabil vei vedea că vin şi beneficii multiple pentru afacerea ta şi pentru cultură, pentru mediu. Nu te opreşti niciodată odată ce ai început toate procesele şi achiziţiile pentru agricultură sustenabilă, ai mereu ceva de făcut şi de pus la punct şi cumperi şi dezvolţi reţeaua de silozuri, dacă ai început cu ele pentru stocare, în aşa fel încât la final să ai de fiecare dată cele mai bune rezultate pentru tine şi pentru culturi, teren.

Fiecare siloz are instalaţii de uscare şi de transport, se depozitează în silozuri cantităţi mari de cereale. În perioada recoltării avem preţuri mai mici la cereale, vânzarea de cereale nu este una profitabilă. Aşa se stochează cerealele până când preţul este bun şi pot fi valorificate mai bine, nu se pierde din cantitatea recoltată. În 3-5 luni ai silozuri metalice construite şi gata să primească cerealele de depozitat. Vitezele de încărcare în sistem ajung şi la 100-150 tone pe oră, perioadele de depozitare produse agricole în silozuri depăşeşte 2-3 ani de multe ori.

Silozul metalic: temperatură și umiditate controlată

Orice siloz metalic are temperatură sau umiditate controlată, cerealele nu pot fi atacate de dăunători, nu se pierde la masa hectolitrică, există şi ventilaţie pentru a avea condiţii optime pentru cereale. Încărcările automatizate pentru silozuri reduc costurile de operare, preţul mic pentru silozuri metalice şi montajul rapid le recomandă pentru culturile medii şi mari şi fermele mari şi medii.

Depozitarea este mereu corectă, se reduc mult pierderile datorită manipulării şi depozitării improprii tipurilor de cereale recoltate. Nu mai ai nevoie de aşa de multă energie electrică pentru aerarea şi mişcarea cerealelor, forţa de muncă necesară pentru verificări de calitate şi manipulare cereale şi costurile cu ea sunt mereu la limite minime dacă achiziţionezi silozuri metalice.

Silozurile în agricultură rămân cea mai bună variantă pentru a susţine agricultura sustenabilă şi a permite cerealelor recoltate să fie păstrate în condiţii optime până te decizi ce vei face cu ele şi cum le vei valorifica mai bine. Şi ţine minte: agricultura sustenabilă nu este sustenabilă până nu vei fi bifat toate criteriile care duc la aplicarea atributului de sustenabil. Nu te opri doar la silozuri, încearcă să ai şi alte utilaje şi elemente ce vor ajuta atingerea sustenabilităţii agriculturii, plus o gândire deschisă către nou şi inovaţie ca să poţi ajunge acolo unde îţi doreşti în ceea ce priveşte sustenabilitatea agriculturii.

Cumpără silozuri metalice de calitate de la firmele de profil şi ai făcut deja primul pas spre o agricultură cu adevărat sustenabilă. Cu silozurile de calitate ştii că toate recoltele tale sunt mereu în siguranţă şi nu pierzi nimic din ceea ce ai strâns cu foarte mare greutate de pe suprafeţele tale cultivate cu diverse tipuri de cereale.

Tags
implant dentar
Servicii DDD, deratizare, dezinsectie, dezinfectie

Curs Valutar

RSS Eurodeal Business Club

 • Etica în afaceri: Construirea unei companii cu principii solide
  Etica în afaceri este un subiect de mare importanță în lumea afacerilor de astăzi. Cu toții am auzit despre companii care au fost implicate în scandaluri etice și care și-au pierdut reputația și încrederea clienților. De aceea, este esențial să ne concentrăm asupra construirii unei companii cu principii solide și Articolul Etica în afaceri: Construirea […]
 • Cum să-ți identifici și să-ți atingi obiectivele în afaceri
  Stabilirea și atingerea obiectivelor în afaceri este esențială pentru succesul și creșterea unei companii. Obiectivele reprezintă direcția pe care o urmează afacerea și oferă o viziune clară asupra a ceea ce se dorește să se realizeze. Ele pot fi legate de creșterea vânzărilor, îmbunătățirea eficienței operaționale, dezvoltarea de noi produse Articolul Cum să-ți identifici și […]
 • De ce ar trebui să investești în dezvoltarea personală și profesională a angajaților
  Dezvoltarea personală și profesională este un aspect esențial în cadrul companiilor, deoarece aduce numeroase beneficii atât angajaților, cât și organizației în sine. Investițiile în dezvoltare personală și profesională pot îmbunătăți performanța angajaților, crește satisfacția și angajamentul acestora, reduce costurile prin creșterea retentiei, contribuie la crearea unui mediu de lucru pozitiv, Articolul De ce ar trebui […]
 • Cum să gestionezi riscul în afaceri
  Gestionarea riscurilor în afaceri este un aspect esențial pentru succesul și durabilitatea unei companii. Riscul este o parte inevitabilă a oricărei afaceri și poate apărea în diferite forme, cum ar fi riscul financiar, riscul operațional, riscul de mediu sau riscul de securitate. Prin gestionarea adecvată a acestor riscuri, o companie Articolul Cum să gestionezi riscul […]