Prima pagină » Tips&tricks: cum să obții eficient cel mai bun proiect fotovoltaic?
Economic

Tips&tricks: cum să obții eficient cel mai bun proiect fotovoltaic?

Vrei să pășești în lumea energiei verzi, pentru a te bucura de toate avantajele pe care le presupune această industrie?

Dacă nu ai o pregătire profesională în acest sens, ai posibilitatea de a apela cu încredere la o firmă de specialitate, care să îți pună la dispoziție un proiect fotovoltaic ca acesta. Din acest articol poți descoperi mai multe aspecte în acest sens, care să te ajute să iei o decizie corectă și, în același timp, să ai certitudinea că faci investiția potrivită pentru tine, care să îți aducă venituri însemnate pe viitor.

Care sunt elementele ce trebuie incluse într-un proiect fotovoltaic?

Printre cele mai importante elemente, de care se ocupă partenerul tău, în materie de energie verde se numără următoarele:

 • găsirea terenului ideal, pe care ulterior să fie amplasate panourile fotovoltaice, cu mențiunea că terenul trebuie să aibă o expunere cât mai mare la razele soarelui;
 • stabilirea puterii panourilor fotovoltaice, în funcție de bugetul pe care ești dispus să îl investești;
 • stabilirea numărului de panouri fotovoltaice care să fie instalate pe terenul ales;
 • întocmirea documentației necesare pentru deschiderea unui parc fotovoltaic;
 • instalarea propriu-zisă a panourilor solare;
 • întreținere pe termen lung: aceasta presupune curățarea suprafeței panourilor. Cu cât panourile sunt mai curate, cu atât au capacitatea de a absorbi o cantitate mai mare de energie solară, pentru ca ulterior să o transforme în energie electrică.

Toate acestea sunt detalii esențiale deschiderii unui parc fotovoltaic, despre care este bine să discuți deschis cu partenerul tău încă de la început.

Accesul la infrastructură este esențial

Printre elementele, pe care să le mai iei în considerare se numără și accesul la infrastructură. De exemplu, este recomandat să ai grijă ca parcul fotovoltaic să se afle în proximitatea unor drumuri de acces, cu ajutorul cărora să fie aduse la fața locului toate panourile fotovoltaice. În același timp, accesul la rețeaua de energie electrică este important: atunci când produci o cantitate mult mai mare de energie verde, poți alege să devii prosumator. Mai exact, introduci în rețeaua electrică surplusul de energie.

În cât timp îți amortizezi investiția?

Indiferent de cât de mare îți dorești să fie parcul fotovoltaic, dar și de puterea acestuia, este bine să știi că perioada de amortizare a investiției se poate întinde până la circa 5 ani. Ulterior, vei începe să te bucuri de venituri pasive considerabile, datorită cărora să ai parte de un trai decent ori datorită cărora să poți face alte investiții.

Beneficii

Înainte de a decide să deschizi un parc fotovoltaic, este bine să știi și care sunt avantajele pe care un astfel de spațiu ți le poate oferi:

 • obții o cantitate însemnate de energie verde, pe care alegi cum să o folosești ulterior;
 • contribui la reducerea nivelului de poluare din atmosferă;
 • alegi cât de mare să fie parcul fotovoltaic, dar și puterea pe care să o aibă panourile fotovoltaice;
 • primești la cheie parcul, datorită unei colaborări cu o firmă de specialitate;
 • investești într-o afacere de viitor, bazată pe o resursă inepuizabilă;
 • întreții foarte ușor panourile fotovoltaice, întrucât este destul să te asiguri că acestea sunt șterse constant, pentru a rămâne întotdeauna la fel de eficiente ca la început.

Apelează cu încredere la W4energy.com, pentru a obține business-ul pe care ți-l dorești. Colaboratorii tăi se vor ocupa de toți pașii legați de tot ce înseamnă o infiintare parc fotovoltaic: https://www.w4energy.com/dezvoltare, pentru ca ulterior să ți-l ofere la cheie, în doar câteva luni.

Date de contact:

Email: office@w4energy.com / sale@w4energy.com

Telefon: +40 725 372 184