Prima pagină » Află tot ce trebuie să știi dacă ești intersat de un focar șemineu
Utile

Află tot ce trebuie să știi dacă ești intersat de un focar șemineu

Șemineul este utilizat din cele mai vechi timpuri, dar în epoca modernă a căpătat și mai multă popularitate, și nu doar datorită rolului său de încălzire a unui spațiu.

Semineul este o sursă mai puțin poluantă, și este utilizat fie ca sursă de încălzire principală a unei încăperi, fie ca sursă secundară. Orice șemineu are la bază un focar, acesta reprezentând de fapt camera de ardere. Descoperă, citind rândurile de mai jos, tot ce trebuie să știi dacă te afli în căutarea unui focar semineu:https://www.seminee-expert.ro/focare-seminee/!

De ce trebuie să ții cont în alegerea unui focar semineu?

În primul rând, este indicat să ții cont de puterea termică. Ia în calcul dacă dorești un șemineu cu scop decorativ sau unul care să aibă capacitatea de a încălzi o încăpere fără ajutorul altor surse de căldură.

Dacă dorești un focar care să aibă capacitatea de a încălzi fără probleme o încăpere, fără ajutorul altor surse de căldură, este indicat să calculezi dimensiunea spațiului în care va fi montat șemineul, astfel încât focarul ales să aibă capacitatea de a încălzi întreaga suprafată corespunzător. În plus, este bine să ții cont de frecvența utilizării șemineului. Dacă dorești să utilizezi zilnic șemineul în sezonul rece, este indicat să optezi pentru un focar realizat dintr-un material rezistent și durabil, cum ar fi, de exemplu, fonta. Un alt aspect de care trebuie să ții cont este prețul – ai posibilitatea de a opta pentru un model premium, cu un design deosebit, sau un model mai economic și practic. Nu trebuie decât să ții cont de preferințele și bugetul de care dispui!

Ai posibilitatea de a amplasa un focar șemineu dacă locuința ta are structură de lemn?

Constructorii care lucrează case din lemn și au experiență, iar lucrărilor lor sunt de calitate, stiu că structura unei astfel de locuințe trebuie ignifugată corespunzător, iar materia primă trebuie tratată împotriva dăunătorilor. Despre construcția ce va avea rol de focar de șemineu, desigur, știi că trebuie executată corespunzător și trebuie ținut cont de faptul că aceasta se încălzește deosebit de repede. Așadar, vor fi necesare materiale de calitate, și de o izolație corespunzătoare.

Cum se protejează structura de lemn?

Vata minerală sau ceramica sunt materialele din care trebuie făcută izolația termică pentru vacitatea în care va fi montat șemineul. Aceste materiale sunt rezistente la temperaturi deosebit de mari, iar tu nu te vei confrunta cu probleme. Pentru un plus de prevenție și siguranță, poți alege să lași un mic spațiu între structura de cărămidă și partea de lemn a casei!

Ce trebuie să știi despre coșul de fum?

Despre coșul de fum este bine să știi că partea de izolație termică este inclusă, de obicei, în construcția coșului. Dacă totuși coșul intră în contact cu o parte a construcției din lemn a casei, poți opta pentru utilizarea unui strat mic de izolație termică.  

Online, pe Seminee-Expert.ro ai posibilitatea de a comanda, din confortul casei tale, produse de cea mai bună calitate! Fie că ai nevoie de o constructie semineu, focar șemineu, sobe, sau accesorii pentru șeminee, pe toate le poți comanda utilizând datele de contact de pe site!