Prima pagină » 8 lucruri pe care trebuie să le cunoști înainte de a utiliza un fier de călcat
Utile

8 lucruri pe care trebuie să le cunoști înainte de a utiliza un fier de călcat

Cu siguranță, fiecare persoană are acasă un fier de călcat. Chiar dacă l-ai mai folosit până acum sau nu este important să ai grijă pe tot parcursul utilizării pentru a preveni accidentele și a prelungi durata de viață a aparatului. Însă, te-ai interesat vreodată cu privire la măsurile de siguranță pe care trebuie să le iei înainte să începi să folosești un asemenea electrocasnic? Ei bine, dacă nu știi încă, ce trebuie să NU faci atunci când utilizezi un fier de călcat, iată câteva sugestii care ți-ar putea fi de mare folos.

Iată 8 sfaturi pentru utilizarea unui fier de călcat

  1. Nu lăsa aparatul nesupravegheat

Este important să fii atent la fierul de călcat în timpul folosirii sale, pentru a preveni posibile accidente sau incendii. Prin urmare, nu  trebui să lași aparatul nesupravegheat, mai ales atunci când este conectat la priză sau abia a fost utilizat.

  1. Nu folosi un fier de călcat murdar

Asigură-te că placa aparatului este curată înainte de a începe să îl utilizezi. Dacă este murdar sau are pete, acestea pot transfera murdăria pe haine, lucru care nu îți dorești să se întâmple. Dacă nu ai încă un astfel de aparat electrocasnic acasă, poți alege un fier de călcat de pe site-ul celor de la Altex.ro, care îți oferă o multitudine de modele, pentru toate gusturile.

  1. Nu seta o temperatură prea mare

Fiecare tip de material are nevoie de o temperatură diferită pentru a fi călcat corespunzător. Pentru început, trebuie să verifici eticheta hainelor pentru a vedea temperatura recomandată pentru fiecare material în parte. În cazul în care vei folosi o temperatură prea mare, țesătura se poate deteriora.

  1. Nu folosi apă de la robinet

Unele fiare de călcat necesită apă pentru a genera abur. Este important să folosești apă distilată sau apă filtrată, pentru a preveni acumularea de minerale și calcar în aparat.

  1. Nu călca haine umede

Înainte de a începe să calci hainele, asigură-te că acestea nu sunt prea umede. Călcatul hainelor de acest fel, poate duce atât la deteriorarea țesăturii, cât și la coroziunea suprafeței aparatului.

  1. Nu trage cablul de alimentare

Atunci când folosești fierul de călcat, asigură-te că nu tragi de cablul de alimentare. Tragerea sau răsucirea acestuia poate provoca deteriorarea aparatului electrocasnic și un posibil scurtcircuit.

  1. Nu folosi aburul în exces

Acest aparat are posibilitatea de a produce abur pentru a ușura călcatul hainelor. Cu toate acestea, în cazul în care folosești în exces aburul, acest lucru poate duce la deteriorarea țesăturii, în special a celor delicate sau sensibile la căldură.

  1. Nu îl depozita imediat după utilizare

După ce ai terminat să folosești fierul de călcat, lasă-l să se răcească complet înainte de a îl depozita. În cazul în care acesta este cald, există pericolul provocării unui incendiu. De asemenea, este important să cureți placa fierului de călcat și să îl așezi într-un loc uscat și sigur, pentru a preveni coroziunea sau alte probleme care pot apărea în timpul depozitării.

În concluzie, dacă vei avea grijă la modul în care folosești fierul de călcat, poți preveni accidentele și eventualele probleme. Totodată, dacă întreții aparatul corespunzător, nu numai că îi poți prelungi durata de viață, dar poți obține și niște haine perfect călcate mereu.

Sursă foto: Freepik.com