Prima pagină » Cum alegi o linie de credit potrivită pentru noua ta afacere?
Economic

Cum alegi o linie de credit potrivită pentru noua ta afacere?

Liniile de credit pentru companii ot fi o resursă vitală pentru firmele mici și mijlocii de azi, ajutându-le să finanțeze costurile de înființare și dar și de dezvoltare a operațiunilor. Oferind acces la capital, atunci când este cel mai necesar, aceste împrumuturi pot ajuta companiile să prospere. Pentru ca nu toate liniile de credit pentru startupuri sunt create egale, trebuie sa urmariti aceste criterii:

Ce este o linie de credit pentru afaceri?

O linie de credit este un tip de finanțare care oferă companiilor acces la capital pentru a acoperi costurile de exploatare și alte cheltuieli curente. Liniile de credit sunt similare cu cardurile de credit prin faptul că împrumutatul poate accesa numerar până la o anumită limită, poate plăti înapoi, în timp și apoi poate retrage aceleași fonduri în mod repetat în timpul unei perioade.

Spre deosebire de un împrumut pentru afaceri, care este plătit ca sumă forfetară, debitorii pot accesa linii de credit în funcție de necesități, iar dobânda se acumulează doar pentru soldul restant. Cele mai bune linii de credit de afaceri includ rate ale dobânzii competitive, comisioane mici și condiții flexibile de împrumut.

Există câteva diferențe cheie între liniile de credit și alte forme de împrumut. Liniile de credit de afaceri se succed, ceea ce înseamnă că puteți împrumuta bani din nou, odată ce îi plătiți înapoi. Împrumuturile pentru afaceri, pe de altă parte, sunt împrumuturi unice cu dobândă care se acumulează la întreaga sumă a împrumutului, începând cu plata.

Liniile de credit sunt, de asemenea, mai flexibile decât împrumuturile standard și pot fi utilizate pentru o serie de scopuri. În schimb, împrumuturile sunt adesea limitate la o utilizare specificată, cum ar fi achiziționarea de echipamente. Limitele de împrumut ale liniei de credit pot crește, de asemenea, ceea ce permite finanțarea să crească odată cu o companie, pe măsură ce se extinde, mai degrabă decât să aibă o sumă fixă a împrumutului.

Sfaturi pentru a compara liniile de credit

Când lansezi o nouă  afacere, este necesar să accesezi capital pentru a finanța operațiunile de zi cu zi și pentru a dezvolta compania. O linie de credit este o modalitate de a obține această finanțare și poate fi un instrument util pentru gestionarea fluxului de numerar și acoperirea cheltuielilor neașteptate. 

Afla mai multe despre linia de credit pentru scontari, aici.

Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să comparați liniile de credit și să alegeți una care se potrivește nevoilor propriei companii:

 • Căutați o linie de credit fără comisioane ascunse. Descoperiți ce implica aceste taxe anuale, taxe de inițiere și alte taxe, necesare pentru a ajuta la acoperirea costurilor administrative ale creditorului. Citiți cu atenție, astfel încât să știți exact în ce vă băgați și, acolo unde este posibil, alegeți un creditor care nu percepe comisioane mari care cresc costul împrumutului.
 • Comparați ratele dobânzilor și termenii. Ratele dobânzilor la liniile de credit pot varia foarte mult. Perioadele de retragere durează adesea 12 până la 24 de luni. Alegeți un creditor cu rate ale dobânzii și termene de rambursare care se aliniază cu bugetul și nevoile proprii.
 • Luați în considerare opțiunile de garanție. Liniile de credit garantate necesită garanții, cum ar fi bunuri imobiliare sau alte active de afaceri valoroase, în timp ce alte finanțări nu. Dacă nu vă simțiți confortabil să oferiți garanții pentru un împrumut, optați pentru o linie de credit comercial negarantată.
 • Alegeți un creditor cu care vă simțiți confortabil. Căutați și comparați opțiunile de creditare pentru a găsi o instituție financiară în care aveți încredere și cu care vă simțiți confortabil să faceți afaceri. Acest lucru poate implica lucrul cu banca actuală, citirea recenziilor online și solicitarea de recomandări prietenilor și colegilor sau apelarea la o institutie financiara nebancara.
 • Luați în considerare limita de credit și modul în care aceasta vă va satisface nevoile. Asigurați-vă că limita de credit este suficient de mare pentru a vă acoperi nevoile, dar nu atât de mare încât să fiți tentați să cheltuiți în exces.
 • Asigurați-vă că linia de credit este flexibilă pentru a crește odată cu afacerea. Pe măsură ce afacerea crește, veți avea nevoie de acces la mai mult capital. Alegeți o linie de credit care are potențialul de a crește odată cu firma deținută, astfel încât să nu rămâneți blocat cu o finanțare care nu vă satisface nevoile, pe viitor.
implant dentar
Servicii DDD, deratizare, dezinsectie, dezinfectie

Curs Valutar

RSS Eurodeal Business Club

 • Etica în afaceri: Construirea unei companii cu principii solide
  Etica în afaceri este un subiect de mare importanță în lumea afacerilor de astăzi. Cu toții am auzit despre companii care au fost implicate în scandaluri etice și care și-au pierdut reputația și încrederea clienților. De aceea, este esențial să ne concentrăm asupra construirii unei companii cu principii solide și Articolul Etica în afaceri: Construirea […]
 • Cum să-ți identifici și să-ți atingi obiectivele în afaceri
  Stabilirea și atingerea obiectivelor în afaceri este esențială pentru succesul și creșterea unei companii. Obiectivele reprezintă direcția pe care o urmează afacerea și oferă o viziune clară asupra a ceea ce se dorește să se realizeze. Ele pot fi legate de creșterea vânzărilor, îmbunătățirea eficienței operaționale, dezvoltarea de noi produse Articolul Cum să-ți identifici și […]
 • De ce ar trebui să investești în dezvoltarea personală și profesională a angajaților
  Dezvoltarea personală și profesională este un aspect esențial în cadrul companiilor, deoarece aduce numeroase beneficii atât angajaților, cât și organizației în sine. Investițiile în dezvoltare personală și profesională pot îmbunătăți performanța angajaților, crește satisfacția și angajamentul acestora, reduce costurile prin creșterea retentiei, contribuie la crearea unui mediu de lucru pozitiv, Articolul De ce ar trebui […]
 • Cum să gestionezi riscul în afaceri
  Gestionarea riscurilor în afaceri este un aspect esențial pentru succesul și durabilitatea unei companii. Riscul este o parte inevitabilă a oricărei afaceri și poate apărea în diferite forme, cum ar fi riscul financiar, riscul operațional, riscul de mediu sau riscul de securitate. Prin gestionarea adecvată a acestor riscuri, o companie Articolul Cum să gestionezi riscul […]