Prima pagină » Cum se face un tavan fals?
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90
Utile

Cum se face un tavan fals?

Exista multe situatii in care sunt necesare tavanele false. Designul tavanului fals adauga mult rafinament si ajuta la deciderea decorului general al spatiului.

. Dar intrebarea este daca un tavan fals este folosit doar pentru a creste valoarea estetica a locuintei sau are si el un rol functional? Cand vine vorba de a gasi idei pentru a face o casa simpla sa para mai sofisticata, un tavan fals este una dintre alegerile populare.

Exista mai multe avantaje in utilizarea de tavane false pentru decorarea unei case. Pe langa faptul ca zona este mai confortabila, acestea pot fi folosite si pentru instalarea unor sisteme de iluminat atractive. In plus, un tavan fals nu este costisitor si este usor de instalat.

Ce este un tavan fals?

Un tavan fals nu este altceva decat un perete uscat care este suspendat de tavanul camerei. Acesta cuprinde un set de doua foi cu un capac din carton si un interior din gips-carton. Deoarece materialul este flexibil, poate fi folosit pentru a crea o varietate de forme prin instalarea de panouri simple sau chiar straturi duble, deoarece aceste placi vin intr-o gama diferita de grosimi. Se poate realiza izolatie termica sau fonica, prin umplerea miezului de ipsos al peretelui.

Cele mai frecvente motive pentru care se construiesc tavanele false sunt:

 • Pentru a acoperi un tavan deteriorat care nu poate fi acoperit
 • Pentru a ascunde tevi sau fire
 • Pentru a ascunde conducte pentru o hota de bucatarie sau o unitate de aer conditionat
 • Pentru a ascunde grinzile structurale
 • Pentru design deosebit
 • Pentru izolarea fonica a tavanului

Care sunt avantajele instalarii unui tavan fals?

Folosirea de tavane false vine cu mai multe avantaje. Imbunatateste rafinamentul camerei prin imbunatatirea iluminatului artificial si infuzand modernitate in zona. In plus, ofera o senzatie confortabila camerei. Este, de asemenea, o solutie excelenta pentru a ascunde imperfectiunile sau firele si tuburile pentru a mentine casa sa arate perfect. Daca este bine instalat, un tavan fals este durabil si rentabil, deoarece va dura ani de zile.

Ce precautii trebuie luate inainte de a instala un tavan fals?

In timp ce un tavan fals ajuta la sporirea elegantei oricarei camere din casa, s-ar putea sa nu fie potrivit pentru fiecare camera. Urmeaza aceste sfaturi pentru a te asigura ca incaperea poate beneficia de un tavan fals.

Inainte de a cumpara tavane false, asigura-te ca inaltimea camerei este suficient de mare. In caz contrar, odata ce este instalat tavanul fals, inaltimea se va reduce si incaperea va aparea prea claustrofoba si incomoda.

Se recomanda ca instalarea sa se faca intr-o incapere complet goala deoarece lucratorii vor trebui sa acopere podeaua si mobilierul cu prelata pentru a le proteja de murdarie sau zgarieturi atunci cand monteaza schelele si pun scari pentru finalizarea lucrarilor.

Este recomandabil sa folosesti profesionisti calificati pentru a instala tavane false. Inainte de a incepe lucrul, obtine o estimare a costurilor.

Care este procesul de instalare a unui tavan fals?

Este usor sa instalezi un tavan fals, mai ales intr-o camera mica. Cei carora le plac proiectele de bricolaj se pot gandi chiar sa le faca singuri. Se pot parcurge urmatorii pasi:

 1. Tavanul trebuie nivelat pentru a asigura un finisaj perfect.
 2. In continuare, marcheaza locatia in care vor fi fixate placile de instalare, inclusiv adancitura captuselii precum si punctele in care vor fi fixate tijele pentru suspendarea panourilor.
 3. Odata facut acest lucru, ataseaza tijele de tavan si taie-le la inaltimea necesara.
 4. Dupa aceasta, tot ce ramane de facut este sa fixezi placile asigurandu-te ca sunt sigure si bine sustinute.
Stirea Zilei

implant dentar
Servicii DDD, deratizare, dezinsectie, dezinfectie

Curs Valutar

RSS Eurodeal Business Club

 • Diferențele dintre Site-urile de Știri și Blogurile de Știri
  Diferențele dintre Site-urile de Știri și Blogurile de Știri, și Cum Să Recunoaștem și Să Evaluăm Corectitudinea și Transparența Surselor Deși ambele își propun să furnizeze știri și informații, există diferențe semnificative între ele, care țin atât de modul lor de funcționare, cât și de tipul de conținut pe care Articolul Diferențele dintre Site-urile de […]
 • Crește vizibilitatea online cu Advertoriale SEO
  SEO advertoriale sunt o strategie eficientă de marketing online care combină elemente de publicitate și optimizare pentru motoarele de căutare. Acestea constau în crearea și distribuirea de conținut plătit, care seamănă cu articolele editoriale, dar are scopul de a promova un produs, serviciu sau marcă. SEO advertorialele sunt concepute pentru Articolul Crește vizibilitatea online cu […]
 • Cum să îți optimizezi conținutul pentru Advertoriale SEO
  Advertorialul SEO este o strategie de marketing digital care combină elementele de publicitate și optimizare pentru motoarele de căutare. Acesta constă în crearea și promovarea unui conținut relevant și de calitate, care să atragă atenția publicului țintă și să îmbunătățească vizibilitatea și clasamentul în rezultatele căutării. Importanța optimizării conținutului pentru Articolul Cum să îți optimizezi […]
 • Etica în afaceri: Construirea unei companii cu principii solide
  Etica în afaceri este un subiect de mare importanță în lumea afacerilor de astăzi. Cu toții am auzit despre companii care au fost implicate în scandaluri etice și care și-au pierdut reputația și încrederea clienților. De aceea, este esențial să ne concentrăm asupra construirii unei companii cu principii solide și Articolul Etica în afaceri: Construirea […]