Prima pagină » Cum se face un tavan fals?
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90
Utile

Cum se face un tavan fals?

Exista multe situatii in care sunt necesare tavanele false. Designul tavanului fals adauga mult rafinament si ajuta la deciderea decorului general al spatiului.

. Dar intrebarea este daca un tavan fals este folosit doar pentru a creste valoarea estetica a locuintei sau are si el un rol functional? Cand vine vorba de a gasi idei pentru a face o casa simpla sa para mai sofisticata, un tavan fals este una dintre alegerile populare.

Exista mai multe avantaje in utilizarea de tavane false pentru decorarea unei case. Pe langa faptul ca zona este mai confortabila, acestea pot fi folosite si pentru instalarea unor sisteme de iluminat atractive. In plus, un tavan fals nu este costisitor si este usor de instalat.

Ce este un tavan fals?

Un tavan fals nu este altceva decat un perete uscat care este suspendat de tavanul camerei. Acesta cuprinde un set de doua foi cu un capac din carton si un interior din gips-carton. Deoarece materialul este flexibil, poate fi folosit pentru a crea o varietate de forme prin instalarea de panouri simple sau chiar straturi duble, deoarece aceste placi vin intr-o gama diferita de grosimi. Se poate realiza izolatie termica sau fonica, prin umplerea miezului de ipsos al peretelui.

Cele mai frecvente motive pentru care se construiesc tavanele false sunt:

  • Pentru a acoperi un tavan deteriorat care nu poate fi acoperit
  • Pentru a ascunde tevi sau fire
  • Pentru a ascunde conducte pentru o hota de bucatarie sau o unitate de aer conditionat
  • Pentru a ascunde grinzile structurale
  • Pentru design deosebit
  • Pentru izolarea fonica a tavanului

Care sunt avantajele instalarii unui tavan fals?

Folosirea de tavane false vine cu mai multe avantaje. Imbunatateste rafinamentul camerei prin imbunatatirea iluminatului artificial si infuzand modernitate in zona. In plus, ofera o senzatie confortabila camerei. Este, de asemenea, o solutie excelenta pentru a ascunde imperfectiunile sau firele si tuburile pentru a mentine casa sa arate perfect. Daca este bine instalat, un tavan fals este durabil si rentabil, deoarece va dura ani de zile.

Ce precautii trebuie luate inainte de a instala un tavan fals?

In timp ce un tavan fals ajuta la sporirea elegantei oricarei camere din casa, s-ar putea sa nu fie potrivit pentru fiecare camera. Urmeaza aceste sfaturi pentru a te asigura ca incaperea poate beneficia de un tavan fals.

Inainte de a cumpara tavane false, asigura-te ca inaltimea camerei este suficient de mare. In caz contrar, odata ce este instalat tavanul fals, inaltimea se va reduce si incaperea va aparea prea claustrofoba si incomoda.

Se recomanda ca instalarea sa se faca intr-o incapere complet goala deoarece lucratorii vor trebui sa acopere podeaua si mobilierul cu prelata pentru a le proteja de murdarie sau zgarieturi atunci cand monteaza schelele si pun scari pentru finalizarea lucrarilor.

Este recomandabil sa folosesti profesionisti calificati pentru a instala tavane false. Inainte de a incepe lucrul, obtine o estimare a costurilor.

Care este procesul de instalare a unui tavan fals?

Este usor sa instalezi un tavan fals, mai ales intr-o camera mica. Cei carora le plac proiectele de bricolaj se pot gandi chiar sa le faca singuri. Se pot parcurge urmatorii pasi:

  1. Tavanul trebuie nivelat pentru a asigura un finisaj perfect.
  2. In continuare, marcheaza locatia in care vor fi fixate placile de instalare, inclusiv adancitura captuselii precum si punctele in care vor fi fixate tijele pentru suspendarea panourilor.
  3. Odata facut acest lucru, ataseaza tijele de tavan si taie-le la inaltimea necesara.
  4. Dupa aceasta, tot ce ramane de facut este sa fixezi placile asigurandu-te ca sunt sigure si bine sustinute.