Medicii din toate domeniile si ramurile medicale recomanda sa apelam la consultatii de specialitate si la consultatii preventive pentru depistarea in faza incipenta a oricarei afectiuni. Daca anumite simptome conving pacientii sa se adreseze la medici inca din fazele precoce ale unei afectiuni, in cazul problemelor neurologice lucrurile sunt diferite.
Complexitatea afectiunilor neurodegenerative, dar si faptul ca simptomele pot fi atribuite starilor de oboseala sau altor probleme medicale, duce la evitarea consultatiilor de neurologie Bucuresti. Exista diferite simptome care recomanda programarea pentru o consultatie de specialitate in domeniul neurologiei. In continuare vom afla care sunt situatiile care trebuie sa te convinga sa te programezi la un medic neurolog.
Tulburari si afectiuni neurologice. Caracteristici si simptome
Afectiunile si tulburarile neurologice sunt deficiente sau dezechilibre ale sistemului nervos. In alcatuirea sistemului nervos intra sistemul nervos central si sistemul nervos periferic, mai exact creierul si maduva spinarii. Orice leziune sau tulburare a sistemului nervos inseamna un impact asupra vietii de zi cu zi a pacientului.
Nu intotdeauna afectiunile sau tulburarile neurologice sunt usor de identificat pe baza simptomelor. Cu toate acestea, exista simptome ocazionale sau manifestari care persista in timp. Printre cele mai frecvente simptome care ar trebui sa produca semne de ingrijorare se numara starile de ameteala frecvente, dureri intense si persistente de cap, stari de amorteala, probleme de vorbire, dificultati de coordonare a miscarilor sau imposibilitatea de a gandi coerent.
Atunci cand astfel de simptome apar si se repeta destul de frecvent, solutia este sa te programezi pentru o consultatie de neurologie Bucuresti. Evaluarile neurologice implica stabilirea unui diagnostic pentru o paleta variata de afectiuni neurologice. Printre cele mai frecvente afectiuni neuro-degenerative se numara boala Alzheimer, epilepsia, accidentul vascular cerebral, boala Parkinson, migrenele sau scleroza multipla.
Cand se recomanda sa apelezi la consultatia neurologica?
Unele dintre simptomele amintite anterior pot avea drept cauza alte probleme de natura medicala. Din acest motiv, uneori simptomele afectiunilor neurologice sunt confundate si consultatia neurologica nu este efectuata imediat. Una dintre situatiile in care se recomanda sa te programezi la un medic neurolog pentru consultatie este aceea in care simptomele se repeta si sunt intense. Durerile de cap frecvente, starile de ameteala sau dificultatile de coordonare a miscarilor sunt simptome care recomanda o astfel de consultatie.
O alta situatie in care este indicat sa te programezi pentru o consultatie la un medic neurolog este aceea in care medicul de familie sau un alt medic recomanda o astfel de investigatie neurologica. Daca un medic nu poate stabili din ce cauza te confrunti cu simptome care se repeta constant si devin tot mai intense, foarte probabil sa primesti o trimitere pentru o consultatie neurologica. In acest caz este absolut necesar sa nu amani consultatia.
In urma examinarii si evaluarii neurologice, medicul specialist va putea stabili cu exactitate in ce maasura te confrunti sau nu cu tulburari neuro-degenerative. Specialistii in neurologie Bucuresti vor apela la evaluarea neurologica si la investigatii suplimentare, daca este nevoie, pentru a pune un diagnostic precis si pentru a stabili tratamentul adecvat.