Prima pagină » Cum să îți prăjești alimentele în mod sănătos și gustos cu o friteuză modernă
Utile

Cum să îți prăjești alimentele în mod sănătos și gustos cu o friteuză modernă

Atunci când discutăm despre friteuză, facem referire la un aparat electrocasnic utilizat pentru prepararea alimentelor, inițial destinat restaurantelor. Cu aproximativ 15 ani în urmă, sau chiar mai devreme, au fost introduse pe piață friteuzele pentru uz casnic, care s-au bucurat rapid de popularitate și au devenit unul dintre aparatele preferate ale bucătarilor amatori. 

Aceste dispozitive permit gătitul cartofilor prăjiți și altor alimente în ulei încins, asigurându-le o textură crocantă și un gust delicios. Friteuzele pentru uz personal au adus confortul și versatilitatea preparării alimentelor prăjite direct în bucătăriile caselor noastre, revoluționând modul în care gătim și savurăm aceste delicii.

Prăjirea alimentelor este o tehnică culinară tradițională și gustată de mult timp. Cartofii prăjiți și puiul prăjit sunt două preparate populare. Folosind fiteuză profesională pentru pregătirea lor, avem o explozie de gusturi delicioase. 

Alimentele prăjite sunt adesea asociate cu un conținut ridicat de calorii și sunt potențial nocive pentru sănătate, dar folosind o friteuză de bună calitate și alegeri alimentare adecvate, putem savura preparate delicioase cu efort minim și conținut redus de calorii.

Friteuzele moderne sunt în general proiectate pentru a fi eficiente din punct de vedere energetic și pentru a reduce consumul de ulei. Cu toate acestea, eficiența lor poate varia în funcție de model și marcă.

Friteuză eficientă pentru gătit – tipuri

Iată care sunt principalele tipuri de friteuze profesionale:

Friteuză electrică

Este o soluție ideală pentru bucătăria de acasă, oferind un design compact și eficient. Acest aparat vă permite să prăjiți alimente precum cartofi, pui, legume și altele într-un mod controlat și igienic. 

Datorită tehnologiei moderne și funcțiilor inteligente, friteuzele electrice permit reglarea temperaturii și a timpului de prăjire pentru a obține rezultate perfecte de fiecare dată. Acestea sunt în general eficiente pentru uz casnic, având un consum redus de energie și un sistem de încălzire rapid.

Friteuzele permit ajustarea temperaturii și a timpului de prăjire pentru a obține rezultate optime și pentru a reduce consumul de energie. Pentru utilizatorii care necesită friteuză profesională, există o varietate de opțiuni de înaltă performanță, create pentru medii de lucru intensive și cu capacități mari. 

Aceste friteuze profesionale sunt echipate cu tehnologii avansate de încălzire și filtre de ulei, asigurând o prăjire uniformă și economisirea resurselor. Ele își măresc eficiența prin menținerea unei temperaturi constante și gestionarea resurselor într-un mod eficient.

Friteuză pe gaz

Friteuza pe gaz este o opțiune puternică și versatilă potrivită atât pentru uz casnic, cât și pentru bucătăriile profesionale. Aceste friteuze pe gaz se încălzesc rapid și mențin o temperatură constantă, asigurând o prăjire eficientă și crocantă, indiferent de cantitatea de alimente pregătite. 

Sunt preferate în bucătăriile profesionale pentru puterea și versatilitatea lor. Există o gamă variată de friteuze de înaltă calitate disponibile pentru a aduce mai multă savoare și versatilitate în bucătăria ta.

Aceasta categorie de produse cuprinde friteuze de top, echipate cu tehnologii inovatoare și design modern, care permit gătirea preparatelor delicioase într-un mod rapid și sănătos. Cu aceste friteuze, poți oferi familiei tale gustări crocante și sănătoase, precum cartofi prăjiți, nuggets de pui sau chiar legume prăjite, fără a compromite sănătatea sau gustul!

Principalele materiale care stau la baza unei friteuze

Friteuzele pot fi confecționate din mai multe materiale, cum ar fi:

 • Friteuză inox – rezistentă la coroziune și este ușor de utilizat.
 • Plastic: Componentele unei friteuze sunt din plastic rezistent la căldură.
 • Aluminiu: Materialul este mai dispus la coroziune. Coșurile pentru alimente ale friteuzelor sunt din aluminiu.
 • Teflon: Previne lipirea alimentelor.
Friteuze Profesionale : Alege Calitatea

Alte tipuri de friteuză

 • Friteuză cu ulei

Friteuză cu ulei este un aparat care permite gătirea alimentelor în ulei, oferindu-le o textură crocantă. Acestea sunt potrivite pentru preparate precum cartofii prăjiți, aripioarele, pulpele și alte produse care se obișnuiesc a fi gătite în tigăi cu ulei.

 • Friteuză cu aer cald

Friteuza cu aer cald, cunoscută și sub denumirile de air fryer, friteuză fără ulei, friteuză cu aburi sau friteuză electrică, reprezintă o opțiune modernă pentru gătirea sănătoasă. Asemănătoare cuptoarelor electrice, acestea sunt mai mici, gătesc mai rapid și pot fi plasate în diverse locuri. Friteuza cu aer cald utilizează convecția termică și recircularea aerului pentru o gătire uniformă a alimentelor.

Avantaje friteuză cu ulei:

 • Friteuza cu ulei oferă preparate gustoase într-un timp scurt.

Avantaje friteuză cu aer cald:

 • Ușor de utilizat
 • Cele mai bune friteuze cu aer cald au interfețe intuitive care fac utilizarea lor foarte simplă și comodă.

Avantaje generale

 • Mâncare sănătoasă și gustoasă

Friteuzele cu aer cald permit gătirea cu sau fără cantități foarte mici de ulei, rezultând mâncare sănătoasă și gustoasă.

 • Gătire rapidă

Mâncarea este pregătită mult mai rapid, deoarece aerul circulă uniform în friteuză la o temperatură similară cu cea a unui cuptor electric, reducând timpul de gătire.

 • Economie de energie

Datorită gătirii rapide, se consumă mai puțin curent electric, ceea ce se traduce într-o economie la factura de electricitate.

În ceea ce privește dezavantajele unei friteuze cu aer cald, prețul este destul de ridicat și capacitatea de gătire este mai mica față de un cuptor electric.

Ce poti găti la friteuza cu aer cald?

Cu ajutorul acesteia, poți găti aproape orice tip de aliment, fie că este vorba de produse congelate sau de ingrediente proaspete. Aceasta poate pregăti o gamă variată de mâncăruri, echivalentul celor preparate la cuptor, în funcție de volumul interior al friteuzei.

În plus, friteuza cu aer cald poate fi folosită și pentru a prepara deserturi delicioase, cum ar fi briose, croissante, checuri și alte delicatese. De obicei, oamenii cumpără friteuze cu aer cald pentru a prepara cartofi prăjiți și carne, dar cele mai bune modele au o gamă mai largă de utilizare, permițându-le să experimenteze și să gătească o varietate de mâncăruri.

Se folosește ulei la friteuza cu aer cald?

Pentru o gătire corespunzătoare în friteuza cu aer cald, este ideal să se utilizeze puțin ulei. Este important să se folosească foarte puțin ulei. Pentru preparatele în friteuza cu aer cald, este important ca uleiul să fie utilizat într-o cantitate foarte mică. 

Scopul este de a minimiza impactul asupra sănătății, și chiar dacă folosim o cantitate neglijabilă de ulei, preparatele pot ieși gustoase. Cu toate acestea, cu friteuzele cu aer cald de calitate, este posibil să gătim fără ulei deloc și să obținem totuși rezultate culinare delicioase.

Friteuzele sunt, așadar, un ajutor de nădejde in bucătăria oricărei gospodine, în plus față de avantajele pe care le oferă industriei HoReCa.

implant dentar
Servicii DDD, deratizare, dezinsectie, dezinfectie

Curs Valutar

RSS Eurodeal Business Club

 • De ce ar trebui să investești în dezvoltarea personală și profesională a angajaților
  Dezvoltarea personală și profesională este un aspect esențial în cadrul companiilor, deoarece aduce numeroase beneficii atât angajaților, cât și organizației în sine. Investițiile în dezvoltare personală și profesională pot îmbunătăți performanța angajaților, crește satisfacția și angajamentul acestora, reduce costurile prin creșterea retentiei, contribuie la crearea unui mediu de lucru pozitiv, Articolul De ce ar trebui […]
 • Cum să gestionezi riscul în afaceri
  Gestionarea riscurilor în afaceri este un aspect esențial pentru succesul și durabilitatea unei companii. Riscul este o parte inevitabilă a oricărei afaceri și poate apărea în diferite forme, cum ar fi riscul financiar, riscul operațional, riscul de mediu sau riscul de securitate. Prin gestionarea adecvată a acestor riscuri, o companie Articolul Cum să gestionezi riscul […]
 • Cum să-ți construiești o echipă de încredere și motivată
  Construirea unei echipe unite și motivate este esențială pentru atingerea obiectivelor de afaceri. O echipă puternică poate aduce rezultate remarcabile și poate depăși obstacolele cu succes. În acest articol, vom explora calitățile esențiale ale unui lider de echipă, crearea unui mediu de lucru pozitiv și colaborativ, încurajarea comunicării deschise și Articolul Cum să-ți construiești o […]
 • Importanța storytelling-ului în marketing și branding
  Storytelling-ul este arta de a comunica prin intermediul poveștilor. Este o tehnică veche, folosită de-a lungul timpului pentru a transmite informații, a captiva audiența și a crea conexiuni emoționale. În contextul marketingului și brandingului, storytelling-ul devine o unealtă puternică pentru a atrage și fideliza clienț Importanța storytelling-ului în marketing și Articolul Importanța storytelling-ului în marketing […]