Prima pagină » Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice ne reaminteste cat de pretiosi, unici si minunati sunt bunii nostri. Se aude si la Ploiesti si-n Prahova?!
Stiri

Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice ne reaminteste cat de pretiosi, unici si minunati sunt bunii nostri. Se aude si la Ploiesti si-n Prahova?!


Cătati în cămara sufletului și mergeți la izvorul de unde puteți lua stropi de lumină și-apoi sărutați mâna mamei și-a tatălui. Priviți cu luare-aminte fețele de perne brodate cândva cu flori de bujor ori de nuferi, sădiți un pom și puneți o floare pe mormintele bunilor.

Deschideți fereastra inimii și împodobiți-o cu flori! Rugați-vă! Dați binețe vecinului  celui bătrân, că poate mâine nu va mai fi cine să vă răspundă…

Duceți o pâine și-un pahar de lapte vecinei în baston de la etajul 3…

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice ne reamintește cât de prețioși, unici și minunați sunt oamenii ajunși la o anumită etate.

“O societate care nu isi pretuieste persoanele in varsta, isi neaga radacinile si isi pericliteaza viitorul.” (Nelson Mandela)

În fiecare an, la 1 octombrie, este marcată Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice pentru promovarea drepturilor acestora, pentru promovarea unei imagini pozitive a îmbătrânirii, asigurarea egalităţii de şanse, promovarea incluziunii tuturor, prin încurajarea de a participa activ la viaţa economică, politică, socială şi culturală.

OF! Din păcate, la Ploiești… e liniște. O liniște izvorâtă din tăcere. Tăcerea care vine din uitare, din ignoranță, din… nimicul cotidian. Câțiva bătrâni se plimbă pe boulevard alții se duc să-și mai cumpere ce-or mai putea, să aibă niscaiva provizii. Alții își rod singurătatea pe banca din fața blocului ori cu ochii-n câteva fotografii de altădată.

N-ar fi putut fanfara- aia care-o mai avem, să le cânte și să-i încânte undeva, într-un parc, n-ar fi putut careva să le ofere o floare din partea oficialităților, o vărbă, o felie de cozonac, din partea vreunei instituții (oricare), să li searate și dumnealor, BUNILOR, că ea, comunitatea nu i-a uitat… Era prea greu, prea costisitor, prea obositor, fără… folos, nu-I așa???? Și cum ziua asta acum „a picat” și sâmbăta…  de ce să ne deranjăm să ne omagiem, cu un gest, bunii, părinții…??!?!

Sărbătoarea vârstnicilor a fost instituită la 14 decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, iar in anul 1982 prin elaborarea unui Plan internaţional de acţiune privind ajutorarea persoanelor în vârstă.

Persoanele vârstnice dependente – care şi-au pierdut autonomia funcţională fizică, psihică, intelectuală – beneficiază conform Legii nr. 263/2010, de servicii sociale de îngrijire şi asistenţă acordate la domiciliu, în centre de zi şi centre rezidenţiale – cămine pentru persoane vârstnice.

Fenomenul îmbătrânirii populaţiei implică necesitatea acordării unei atenţii sporite nevoilor speciale şi problemelor cu care se confruntă persoanele în vârstă, în special în ceea ce priveşte riscul sărăciei şi excluziunii sociale. În ţara noastră, persoanele vârstnice sunt beneficiare ale măsurilor de protecţie socială susţinute de sistemul de asigurări sociale care acoperă riscul de bătrâneţe prin pensii, şi de măsurile de asistenţă socială pentru situaţii de dificultate sau vulnerabilitate individuală, ca dizabilitatea, situaţiile de dependenţă, sărăcia.

Echipa Prahova Business urează cu tot respectul. tuturor bunilor noștri din Ploiești și din Prahova, LA MULȚI ANI cu sănătate și nenumărate bucurii!

foto: Facebook, ziare.com

Articolul Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice ne reaminteste cat de pretiosi, unici si minunati sunt bunii nostri. Se aude si la Ploiesti si-n Prahova?! a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.


Source link

implant dentar
Servicii DDD, deratizare, dezinsectie, dezinfectie

Curs Valutar

RSS Eurodeal Business Club

 • De ce ar trebui să investești în dezvoltarea personală și profesională a angajaților
  Dezvoltarea personală și profesională este un aspect esențial în cadrul companiilor, deoarece aduce numeroase beneficii atât angajaților, cât și organizației în sine. Investițiile în dezvoltare personală și profesională pot îmbunătăți performanța angajaților, crește satisfacția și angajamentul acestora, reduce costurile prin creșterea retentiei, contribuie la crearea unui mediu de lucru pozitiv, Articolul De ce ar trebui […]
 • Cum să gestionezi riscul în afaceri
  Gestionarea riscurilor în afaceri este un aspect esențial pentru succesul și durabilitatea unei companii. Riscul este o parte inevitabilă a oricărei afaceri și poate apărea în diferite forme, cum ar fi riscul financiar, riscul operațional, riscul de mediu sau riscul de securitate. Prin gestionarea adecvată a acestor riscuri, o companie Articolul Cum să gestionezi riscul […]
 • Cum să-ți construiești o echipă de încredere și motivată
  Construirea unei echipe unite și motivate este esențială pentru atingerea obiectivelor de afaceri. O echipă puternică poate aduce rezultate remarcabile și poate depăși obstacolele cu succes. În acest articol, vom explora calitățile esențiale ale unui lider de echipă, crearea unui mediu de lucru pozitiv și colaborativ, încurajarea comunicării deschise și Articolul Cum să-ți construiești o […]
 • Importanța storytelling-ului în marketing și branding
  Storytelling-ul este arta de a comunica prin intermediul poveștilor. Este o tehnică veche, folosită de-a lungul timpului pentru a transmite informații, a captiva audiența și a crea conexiuni emoționale. În contextul marketingului și brandingului, storytelling-ul devine o unealtă puternică pentru a atrage și fideliza clienț Importanța storytelling-ului în marketing și Articolul Importanța storytelling-ului în marketing […]