Prima pagină » Ziua Internationala a Educatiei: ganduri printre randuri
Stiri

Ziua Internationala a Educatiei: ganduri printre randuri

Ziua Internațională a Educaţiei este sărbătorită în fiecare an la data de 5 octombrie, începând cu anul 1994. Aceasta a fost desemnată de UNESCO şi marchează semnarea, în 1966, a „Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor”.

În România, Ziua… Internațională a Educaţiei este marcată distinct de Ziua învăţătorului (5 iunie) începând cu anul 2013 şi a fost introdusă în structura anului şcolar 2013-2014, conform unei decizii luate, la 3 iunie 2013, de ministrul de atunci al Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi de cei doi lideri ai sindicatelor din învăţământul preuniversitar, Simion Hăncescu (Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ) şi Marius Nistor (Federaţia Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret”).

Așadar, în ceas auriu de octombrie, la vremea când Școala, ca instituție-TEMELIE a Educației, a vieții trăiește cursurile de-nceput de an școlar și universitar, cân roadele livezilor, grădinilor și viilor ne duc cu gândul la  gustul roadelor învățării temeinice, ar trebui să ne îndreptăm gândurile către rolul și viața DASCĂLILOR, către ceea ce este  azi, școala, ce face și cear trebui să mai facă pentru acum și pentru viitor, către trăirile, speranțele și dorințele elevilor… către DESTINUL EDUCAȚIEI.

Azi spunem din toată inima LA MULȚI ANI tuturor educatorilor, învățătorilor, profesorilor, profesorilor și lectorilor universitari, tuturorcelor care pun umărul la binele generațiilor de acum și de mâine și tuturor preșcolarilor, elevilor, studenților și tuturor celor care înțeleg că educația nu se termină… cu diploma de bacalaureat sau de Facultate, cu doctoratul… educația este continuă și trebui să o trăim, să o înțelegem, să ne-o asumăm continuu…

foto: Facebook, edupsihologie.wordpress.com

Articolul Ziua Internationala a Educatiei: ganduri printre randuri a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.


Source link