Prima pagină » Vrei să îți iei un câine? Uite o listă cu necesități ca el să fie cât mai fericit alături de tine
Utile

Vrei să îți iei un câine? Uite o listă cu necesități ca el să fie cât mai fericit alături de tine

Ești o persoană care iubește animalele? Atunci cu siguranță te-ai gândit să îți iei chiar tu un suflet care să îți țină companie pentru mulți ani de acum înainte. Și… să fim realiști, e adevărată zicala conform căreia câinele este cel mai bun prieten al omului. Dacă vrei să știi totul despre viitorul tău patruped, astfel încât să fie fericit în fiecare zi alături de tine, atunci citește lista cu sfaturi de mai jos pentru a afla secretele relației dintre om și câine, dar și care sunt necesitățile unui cățel.

Iată de ce are nevoie câinele tău chiar din prima clipă în care ajunge la tine

Hrană potrivită vârstei și rasei sale

Așa cum fiecare om de pe această planetă este diferit, așa și fiecare câine are alte nevoi și alte preferințe chiar și în ceea ce privește hrana pe care o consumă. Informează-te bine despre rasa lui, pentru a alege ce este mai bun dintr-o gamă largă de sortimente, cum este și hrana uscată pentru câini de la Hornbach, unde trebuie să iei în calcul și vârsta: cățeluș 2-15 luni, sau adult, precum și dimensiunea lui din momentul creșterii: mini, medium, maxi, gigant. Fiecare pungă de hrană vine cu detalii vitale despre cățelul tău, pentru că sunt importante și problemele de sănătate pe care le are sau le poate dezvolta în urma unei hrane alese incorect.

Un pătuț

Trebuie să îți înveți micul prieten care este zona lui de siguranță atunci când ești plecat de acasă sau atunci când a venit ora de culcare, astfel încât să eviți micile incidente legate de urinare pe covor, dar și frustrările pe care le poate avea atunci când nu te vede prin preajmă. Dacă de mic este învățat să doarmă pe un pătuț special dintr-o zonă a casei, așa își va forma obiceiul și se va gândi că aceea este chiar mica lui „casă”. Alege un pat de animale confortabil și potrivit pentru cât va crește câinele tău în timp, ca să se bucure de el mai mult timp.

Multe jucării

Mai ales dacă îți vei lua un cățeluș, vei observa că are o energie debordantă și că tinde să roadă orice găsește în jurul său. Pentru a înțelege că are lucruri speciale cu care se poate juca până la distrugere, dar care și presupun că așa veți face mai multe activități împreună, alege să cumperi încă de pe acum câteva jucării: mingi, plușuri, discuri. El va aștepta cu nerăbdare clipele în care ai timp să vă jucați, dar se va duce și singur spre ele atunci când este plictisit și vrea să facă ceva nou. Cheia stă doar în introducerea lor într-o rutină.

Acestea fiind zise, dacă vrei ca relația pe care o formezi cu noul tău animal de companie să fie una sănătoasă, generatoare doar de dopamină, atunci fii atent la lucrurile esențiale pentru o dezvoltare optimă a câinelui tău. Primele tale contacte cu el sunt și cele mai importante pentru a pune baza încrederii și iubirii pure dintre voi. 

Sursa foto: pexels.com