Prima pagină » Vrei o carieră în online? Top 5 pași pe care trebuie să îi urmezi
Technologie

Vrei o carieră în online? Top 5 pași pe care trebuie să îi urmezi

Creator de conținut, influencer sau vlogger – sunt unele dintre joburile cele mai dorite în zilele de astăzi, tocmai pentru faptul că ai o libertate puțin mai mare decât un job la birou de tipul 9-17, dar și pentru modul în care sunt acestea promovate. Mai mult, astfel de meserii sunt din ce în ce mai dorite de tinerii, mai ales cei din Generația Z, tineri care sunt digitali nativ și înțeleg cum să folosească tehnologia în favoarea lor. 

Dacă ți-ai propus să faci carieră în online sau să faci asta din pasiune, iată primii 5 pași pe care trebuie să-i faci: 

1. Discută cu un avocat sau cu un consultant 

Înainte de toate e necesar să înțelegi și partea legislativă pentru aceste mesagerii, care pot fi realizate și pe cont propriu. De aceea, un avocat sau un consultant poate să te îndrume spre a alege cea mai bună formă de contract pe care o poți avea, dar te poate și sfătui în momentul în care îți vei dori să îți deschizi un PFA sau un SRL. Așa că, nu citi totul de pe internet, deoarece informațiile s-ar putea să nu fie actualizate sau să fie alterate. 

2. Creează-ți un brand personal

Pentru a avea succes în online e nevoie ca lumea să te cunoască și să te identifice cât mai ușor. Astfel, unul dintre primii pași pe care îi poți face este să începi să-ți creezi un brand personal, să postezi informații cât mai reale și să ai o prezență constantă, căci ochii care nu se văd se uită. Mai mult, încearcă să fii cât mai autentic, deoarece asta este ceea ce lumea apreciază. 

3. Investește în tine și în dispozitivele necesare 

Dacă îți dorești să ai succes, atunci trebuie să fii pregătit să investești în tine cursuri sau sesiuni de coaching, tocmai pentru a crește cât mai mult. Pe lângă asta, un aspect principal căruia trebuie să-i acorzi o atenție deosebită este calitatea materialelor create. De aceea, investește într-un kit pentru vlog de la Lerato, astfel încât să poți crea materiale care să te facă un profesionist. 

4. Alege un domeniu și excelează

Internetul este plin de creatori de conținut sau vloggeri pentru orice domeniu, motiv pentru care va trebui și tu la rândul tău să îți alegi o nișă și să creezi conținut pentru aceasta. În acest fel te vei perfecționa pe aceasta și vei putea crea materiale cât mai bune și mai pe gustul audienței tale. 

5. Creează o comunitate

Oricine lucrează în online cunoaște faptul că audiența e cea care te ridică și cea care poate să-ți strice businessul. De aceea, fii cât mai aproape de oamenii din comunitatea ta, vorbește cu ei și ascultă-le dorințele și nevoile. 

Odată ce vei crește în online, lucrurile vor deveni puțin mai ușoare și vei putea să ai parte de ajutor. Însă un astfel de job nu este mai ușor decât unul clasic, ba chiar de multe ori vei fi nevoit să lucrezi mult mai mult.