Prima pagină » Vesti cu… bani pentru Sectorul 1! In ce se inesteste?
Stiri

Vesti cu… bani pentru Sectorul 1! In ce se inesteste?

„Vești bune! 165,6 milioane lei pentru tinerii cu venituri reduse, pentru medicii și profesorii care locuiesc în Sectorul 1 – fonduri accesate de Sectorul 1 prin PNRR.

Am semnat astăzi la Ministerul Dezvoltării contractul de finanțare pentru construcția a 11 blocuri de locuințe performante energetic destinate tinerilor din comunitățile marginalizate și grupurilor vulnerabile ale Sectorului 1, dar și specialiștilor în sănătate și educație. Finanțarea în valoare totală de 165,6 milioane lei va fi asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Blocurile vor avea un număr total de 366 de apartamente: 122 de garsoniere, 183 de apartamente cu două camere și 61 apartamente cu trei camere, aria desfășurată totală, inclusiv subsol, a celor 11 imobile fiind de aproximativ 34.638, 4 mp. Pe lângă cele 11 blocuri, pe terenul în suprafață de 30.662,94 mp, aflat în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, vor fi amenajate locuri de joacă, spații verzi, 400 de locuri de parcare și vor fi montate stații de încărcare pentru vehiculele electrice.

Cele 11 blocuri vor avea 4-5 etaje și sunt imobile nZEB plus, cu performanță energetică foarte ridicată la care necesarul de energie din surse convenționale este aproape egal cu zero și este acoperit cu energie din surse regenerabile. Pe terasele acestora instalăm panouri fotovoltaice în sistem on-grid (care se conectează la rețeaua publică), iar surplusul de energie va fi injectat în Sistemul Energetic Național.

Garsonierele și apartamentele vor fi repartizate celor care au cu adevărat nevoie de ele, pe criterii clar stabilite, și nu clientelei de partid așa cum erau vechile obiceiuiri ale fostelor administrații PNL și PSD.

PS: Așteptăm rezultatele selecției și pentru celelalte proiecte pe care le-am depus la Ministerul Dezvoltării pentru a fi finanțate prin PNRR. Sunt proiecte prin care consolidăm, reabilităm termic și renovăm energetic 11 școli și grădinițe și creștem performanța energetică a blocurilor din Sectorul 1 prin montarea de panouri fotovoltaice și pompe de căldură”.

Vestae a fost data chiar azi de primarul Sectorului 1, Clorilde Armand,

Articolul Vesti cu… bani pentru Sectorul 1! In ce se inesteste? apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.


Source link

implant dentar
Servicii DDD, deratizare, dezinsectie, dezinfectie

Curs Valutar

RSS Eurodeal Business Club

 • Etica în afaceri: Construirea unei companii cu principii solide
  Etica în afaceri este un subiect de mare importanță în lumea afacerilor de astăzi. Cu toții am auzit despre companii care au fost implicate în scandaluri etice și care și-au pierdut reputația și încrederea clienților. De aceea, este esențial să ne concentrăm asupra construirii unei companii cu principii solide și Articolul Etica în afaceri: Construirea […]
 • Cum să-ți identifici și să-ți atingi obiectivele în afaceri
  Stabilirea și atingerea obiectivelor în afaceri este esențială pentru succesul și creșterea unei companii. Obiectivele reprezintă direcția pe care o urmează afacerea și oferă o viziune clară asupra a ceea ce se dorește să se realizeze. Ele pot fi legate de creșterea vânzărilor, îmbunătățirea eficienței operaționale, dezvoltarea de noi produse Articolul Cum să-ți identifici și […]
 • De ce ar trebui să investești în dezvoltarea personală și profesională a angajaților
  Dezvoltarea personală și profesională este un aspect esențial în cadrul companiilor, deoarece aduce numeroase beneficii atât angajaților, cât și organizației în sine. Investițiile în dezvoltare personală și profesională pot îmbunătăți performanța angajaților, crește satisfacția și angajamentul acestora, reduce costurile prin creșterea retentiei, contribuie la crearea unui mediu de lucru pozitiv, Articolul De ce ar trebui […]
 • Cum să gestionezi riscul în afaceri
  Gestionarea riscurilor în afaceri este un aspect esențial pentru succesul și durabilitatea unei companii. Riscul este o parte inevitabilă a oricărei afaceri și poate apărea în diferite forme, cum ar fi riscul financiar, riscul operațional, riscul de mediu sau riscul de securitate. Prin gestionarea adecvată a acestor riscuri, o companie Articolul Cum să gestionezi riscul […]