Prima pagină » VESTE EXCELENTA: Pasi pentru crearea unui parc nou de peste 20 hectare in Sectorul 2 – Parcul Valea Saulei
Stiri

VESTE EXCELENTA: Pasi pentru crearea unui parc nou de peste 20 hectare in Sectorul 2 – Parcul Valea Saulei

Loturile de teren pe care va fi amenajat Parcul Valea Saulei sunt pe lângă Şos. Petricani, malul lacului Plumbuita, Autostrada A3, limita judeţului Ilfov –  calea ferată, cuprinzând lacul Valea Saulei.

Adminsitrația Sectorului 2 spune că terenul pe care ar urma să fie amenajat parcul se află în prezent în proprietate privată, motiv pentru care am început demersurile pentru a expropria o suprafață de 20,2 hectare de teren.

 Zona are un potenţial extraordinar pentru amenajarea unui parc natural, prin biodiversitatea existentă, flora şi fauna de pe malul lacului Plumbuita şi de pe lacul Valea Saulei.

 Acum în zona respectivă nu prea sunt parcuri şi locuri de joacă pentru copii. Cele mai apropiate parcuri sunt Parcul Petricani, care are o suprafaţă destul de mică şi Parcul Tei.

 De viitorul parc se vor putea bucura toţi bucureştenii, în special locuitorii din cartierele Tei, Plumbuita, Colentina.

*Pentru amenajarea acestui parc va fi nevoie de investiții în:

– Igienizare, defrişare arbori uscaţi sau periculoşi, regenerare vegetaţie îmbătrânită;

– Plantare arbuşti, gard viu, flori;

-Execuţie sistem de irigat;

– Montare sistem de iluminat cu led, cişmele, mobilier urban, de la banci, coşuri de gunoi până la mese de şah, mese de ping-pong şi altele;

– Execuţie alei pietonale, loc de joacă pentru copii, zonă sport calisthenics, trasee adaptate pentru persoane cu dizabilităţi etc.

Inișitorii proiectului spun că intenționează ca viitorul parc să fie împărţit în mai multe zone, astfel încât să răspundă tuturor preferințelor de petrecere a timpului liber:

-Zonă de biodiversitate, unde se va poate observa cu ușurință flora şi fauna existentă;

-Zonă de sport și recreere, cu o varietate de bare orizontale şi echipamente sportive;

-Zonă cu locuri de joacă pentru copii;

-Zonă de odihnă, cu spaţii verzi, mobilier, urban şi foişoare;

-Zonă de promenadă de-a lungul lacului Plumbuita şi a lacului Valea Saulei.

În şedinţa de Consiliu Local din 28 iunie 2023, ADP Sector 2 a fost împuternicit să contracteze întocmirea Studiului de Fezabilitate pentru amenajarea parcului.

 Acest studiu este necesar pentru declanşarea procedurii de expropriere, care se face cu aprobarea Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Urmează, însă, și alți pași administrativi – după aprobarea CGMB, se întocmesc documentaţiile tehnico-economice, se obţine autorizaţia de construire, iar apoi va fi contractată şi execuţia propriu-zisă a investiţiei.

Articolul VESTE EXCELENTA: Pasi pentru crearea unui parc nou de peste 20 hectare in Sectorul 2 – Parcul Valea Saulei apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.


Source link

Stirea Zilei

implant dentar
Servicii DDD, deratizare, dezinsectie, dezinfectie

Curs Valutar

RSS Eurodeal Business Club

 • Diferențele dintre Site-urile de Știri și Blogurile de Știri
  Diferențele dintre Site-urile de Știri și Blogurile de Știri, și Cum Să Recunoaștem și Să Evaluăm Corectitudinea și Transparența Surselor Deși ambele își propun să furnizeze știri și informații, există diferențe semnificative între ele, care țin atât de modul lor de funcționare, cât și de tipul de conținut pe care Articolul Diferențele dintre Site-urile de […]
 • Crește vizibilitatea online cu Advertoriale SEO
  SEO advertoriale sunt o strategie eficientă de marketing online care combină elemente de publicitate și optimizare pentru motoarele de căutare. Acestea constau în crearea și distribuirea de conținut plătit, care seamănă cu articolele editoriale, dar are scopul de a promova un produs, serviciu sau marcă. SEO advertorialele sunt concepute pentru Articolul Crește vizibilitatea online cu […]
 • Cum să îți optimizezi conținutul pentru Advertoriale SEO
  Advertorialul SEO este o strategie de marketing digital care combină elementele de publicitate și optimizare pentru motoarele de căutare. Acesta constă în crearea și promovarea unui conținut relevant și de calitate, care să atragă atenția publicului țintă și să îmbunătățească vizibilitatea și clasamentul în rezultatele căutării. Importanța optimizării conținutului pentru Articolul Cum să îți optimizezi […]
 • Etica în afaceri: Construirea unei companii cu principii solide
  Etica în afaceri este un subiect de mare importanță în lumea afacerilor de astăzi. Cu toții am auzit despre companii care au fost implicate în scandaluri etice și care și-au pierdut reputația și încrederea clienților. De aceea, este esențial să ne concentrăm asupra construirii unei companii cu principii solide și Articolul Etica în afaceri: Construirea […]