Prima pagină » VESTE EXCELENTA: Pasi pentru crearea unui parc nou de peste 20 hectare in Sectorul 2 – Parcul Valea Saulei
Stiri

VESTE EXCELENTA: Pasi pentru crearea unui parc nou de peste 20 hectare in Sectorul 2 – Parcul Valea Saulei

Loturile de teren pe care va fi amenajat Parcul Valea Saulei sunt pe lângă Şos. Petricani, malul lacului Plumbuita, Autostrada A3, limita judeţului Ilfov –  calea ferată, cuprinzând lacul Valea Saulei.

Adminsitrația Sectorului 2 spune că terenul pe care ar urma să fie amenajat parcul se află în prezent în proprietate privată, motiv pentru care am început demersurile pentru a expropria o suprafață de 20,2 hectare de teren.

 Zona are un potenţial extraordinar pentru amenajarea unui parc natural, prin biodiversitatea existentă, flora şi fauna de pe malul lacului Plumbuita şi de pe lacul Valea Saulei.

 Acum în zona respectivă nu prea sunt parcuri şi locuri de joacă pentru copii. Cele mai apropiate parcuri sunt Parcul Petricani, care are o suprafaţă destul de mică şi Parcul Tei.

 De viitorul parc se vor putea bucura toţi bucureştenii, în special locuitorii din cartierele Tei, Plumbuita, Colentina.

*Pentru amenajarea acestui parc va fi nevoie de investiții în:

– Igienizare, defrişare arbori uscaţi sau periculoşi, regenerare vegetaţie îmbătrânită;

– Plantare arbuşti, gard viu, flori;

-Execuţie sistem de irigat;

– Montare sistem de iluminat cu led, cişmele, mobilier urban, de la banci, coşuri de gunoi până la mese de şah, mese de ping-pong şi altele;

– Execuţie alei pietonale, loc de joacă pentru copii, zonă sport calisthenics, trasee adaptate pentru persoane cu dizabilităţi etc.

Inișitorii proiectului spun că intenționează ca viitorul parc să fie împărţit în mai multe zone, astfel încât să răspundă tuturor preferințelor de petrecere a timpului liber:

-Zonă de biodiversitate, unde se va poate observa cu ușurință flora şi fauna existentă;

-Zonă de sport și recreere, cu o varietate de bare orizontale şi echipamente sportive;

-Zonă cu locuri de joacă pentru copii;

-Zonă de odihnă, cu spaţii verzi, mobilier, urban şi foişoare;

-Zonă de promenadă de-a lungul lacului Plumbuita şi a lacului Valea Saulei.

În şedinţa de Consiliu Local din 28 iunie 2023, ADP Sector 2 a fost împuternicit să contracteze întocmirea Studiului de Fezabilitate pentru amenajarea parcului.

 Acest studiu este necesar pentru declanşarea procedurii de expropriere, care se face cu aprobarea Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Urmează, însă, și alți pași administrativi – după aprobarea CGMB, se întocmesc documentaţiile tehnico-economice, se obţine autorizaţia de construire, iar apoi va fi contractată şi execuţia propriu-zisă a investiţiei.

Articolul VESTE EXCELENTA: Pasi pentru crearea unui parc nou de peste 20 hectare in Sectorul 2 – Parcul Valea Saulei apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.


Source link