Prima pagină » Veste buna: Studentii pot obtine credite avantajoase pentru a-si sustine studiile, iar statul va garanta aceste imprumuturi!
Stiri

Veste buna: Studentii pot obtine credite avantajoase pentru a-si sustine studiile, iar statul va garanta aceste imprumuturi!

Guvernul, prin Ministerul Familiei, a creat două programe de sprijin pentru studenți și tinerele familii, iar în Parlament le-am dezvoltat, le-am făcut mai integratoare și țintite! Astfel, în Comisia de Muncă, la Programele #StudentInvest și #FamilyStart prin care studenții pot obține de acum credite avantajoase pentru a-și susține studiile iar tinerii pentru a-și întemeia o familie.

A fost crescută vârsta persoanelor eligibile de la 31 la 40 de ani și s-a majorat suma care poate fi contractată de la 50.000 lei la 75.000 lei. Sumele vor putea fi înapoiate în 10 ani la o dobândă foarte avantajoasă.

Statul garantează 80% din întreaga sumă contractată pentru tinerii care nu ar putea să acceseze un credit în lipsa unui salariu sau a unor garanții solide.

Programul a fost lansat în luna noiembrie 2022 și până la sfârșitul anului trecut au fost deja contractate aproape 500 de credite.

Fondul Român de Contragarantare a acordat garanții în numele și contul statului de aproximativ 18 milioane lei pentru Student Invest.

Tinerii pot să investească în:

•        Plata taxelor de studii;

•        Plata cărților, rechizitelor;

•        Costul publicării cărților sau al studiilor de specialitate;

•        Taxa de participare la manifestări științifice și concursuri, precum și cheltuielile de transport pentru deplasări;

•        Achiziționarea de calculatoare, laptop-uri, imprimante, aplicații informatice de specialitate;

•        Plata chiriei / locurilor de cazare în căminele studențești;

•        Parte/avans din achiziția unei locuințe;

•        Cheltuieli cu transportul pentru bursele Erasmus, în baza documentelor justificative: convenție, adeverința sau alt document care atestă înscrierea în program;

•        investigații și tratamente medicale complexe recomandate de medici în cazul studenților cu probleme de sănătate.

Comunitatea, în ansamblu, trebuie să fie conștientă că studenții care astăzi se află pe băncile facultăților reprezintă generația viitoare, căreia îi trebuie asigurat cadrul necesar pentru educație și pentru a putea să performeze la același nivel precum colegii lor din celelalte state europene.

Articolul Veste buna: Studentii pot obtine credite avantajoase pentru a-si sustine studiile, iar statul va garanta aceste imprumuturi! apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.


Source link

Stirea Zilei

implant dentar
Servicii DDD, deratizare, dezinsectie, dezinfectie

Curs Valutar

RSS Eurodeal Business Club

 • Diferențele dintre Site-urile de Știri și Blogurile de Știri
  Diferențele dintre Site-urile de Știri și Blogurile de Știri, și Cum Să Recunoaștem și Să Evaluăm Corectitudinea și Transparența Surselor Deși ambele își propun să furnizeze știri și informații, există diferențe semnificative între ele, care țin atât de modul lor de funcționare, cât și de tipul de conținut pe care Articolul Diferențele dintre Site-urile de […]
 • Crește vizibilitatea online cu Advertoriale SEO
  SEO advertoriale sunt o strategie eficientă de marketing online care combină elemente de publicitate și optimizare pentru motoarele de căutare. Acestea constau în crearea și distribuirea de conținut plătit, care seamănă cu articolele editoriale, dar are scopul de a promova un produs, serviciu sau marcă. SEO advertorialele sunt concepute pentru Articolul Crește vizibilitatea online cu […]
 • Cum să îți optimizezi conținutul pentru Advertoriale SEO
  Advertorialul SEO este o strategie de marketing digital care combină elementele de publicitate și optimizare pentru motoarele de căutare. Acesta constă în crearea și promovarea unui conținut relevant și de calitate, care să atragă atenția publicului țintă și să îmbunătățească vizibilitatea și clasamentul în rezultatele căutării. Importanța optimizării conținutului pentru Articolul Cum să îți optimizezi […]
 • Etica în afaceri: Construirea unei companii cu principii solide
  Etica în afaceri este un subiect de mare importanță în lumea afacerilor de astăzi. Cu toții am auzit despre companii care au fost implicate în scandaluri etice și care și-au pierdut reputația și încrederea clienților. De aceea, este esențial să ne concentrăm asupra construirii unei companii cu principii solide și Articolul Etica în afaceri: Construirea […]