Prima pagină » Truse prim ajutor – auto, personale si la locul de munca – toate sunt necesare!
truse prim ajutor auto
Stiri

Truse prim ajutor – auto, personale si la locul de munca – toate sunt necesare!

Tu stii unde se afla trusa de prim ajutor din casa sau apartamentul tau? Sau te-ai gandit vreodata sa cumperi truse prim ajutor auto pentru masinile familiei tale? Este posibil sa-ti fi vazut trusa auto de cateva ori pana acum, dar adevarul trist este ca romanii, in general, nu au truse de prim ajutor in casa lor – si nu numai.

Pe scurt, in cazul unei intamplari nefericite, vei sta sa cauti bandaje, antibiotice si altele prin toate rafturile si sertarele casei tale. Dupa cum stii, timpul este esential – acesta este si motivul pentru care aceste truse au fost inventate.

Tipuri de truse prim ajutor – auto, personale si in institutii

In teorie, poti gasi o trusa de prim ajutor oriunde te-ai afla. Chiar si atunci cand esti in salbaticie, in mijlocul unei drumetii, ar trebui sa te poti baza pe trusa de prim ajutor din rucsacul tau. Atunci cand mergi pe strada, de exemplu, poti fi sigur ca, in caz de urgenta, ai posibilitatea de a apela la o trusa auto sau la o trusa de prim ajutor din cea mai apropiata cladire, fie ea si un magazin comercial.

  • Truse prim ajutor personale – acestea sunt gasite in locuinte si asupra persoanelor. Este de la sine inteles ca trusele din locuinte sunt mai cuprinzatoare si potrivite pentru mai multe tipuri de accidente. In schimb, cele gasite asupra persoanelor sunt alcatuite in functie de locatia vizitata. O vizita in Delta Dunarii, de exemplu, aduce cu sine necesitatea de a avea solutii/creme impotriva muscaturilor de insecte;
  • Truse prim ajutor din institutii – orice institutie care respecta legile in vigoare va avea o trusa de prim ajutor completa in interior. Aceste truse sunt de dimensiuni relativ mari, incluzand toate cele necesare pentru a oferi primul ajutor mai multor persoane – role de bandaj multiple, atele si asa mai departe;
  • Truse prim ajutor auto – acestea sunt (sau ar trebui sa fie) gasite in interiorul oricarei masini aflata pe drumurile publice. In cazul unui accient, trusele de prim ajutor auto pot fi folosite pentru a stabiliza ranitii pana la sosirea ambulantei sau fortelor de ordine. Esti obligat prin lege sa ai o trusa de prim ajutor in masina cu care circuli.

Ar trebui sa ai o trusa de prim ajutor in locuinta ta?

Evident, raspunsul este da. In cazul unei taieturi mai serioase, de exemplu, ar trebui sa ai fie o trusa de prim ajutor, fie un compartiment special care sa contina toate cele necesare pentru oprirea sangerarii.

Multe dintre accidentele care se intampla intr-o locuinta nu necesita, de regula, asistenta medicala specializata. Poti totusi evita inrautatirea ranilor daca ai la indemana un plasture sau o solutie de dezinfectare conceputa pentru rani deschise.

Ai nevoie de truse prim ajutor auto sau pentru locul de munca?

Daca administrezi o institutie sau vrei sa te asiguri ca masina ta respecta legea, atunci poti apela cu incredere la magazinul online Vesta. Acesta contine toate cele necesare pentru a garanta siguranta ta si a angajatilor tai – mai exact, truse de prim ajutor echipate complet si corespunzator!