Prima pagină » Totul despre bateriile pentru baie: află cum să alegi cel mai potrivit model!
Utile

Totul despre bateriile pentru baie: află cum să alegi cel mai potrivit model!

Alegerea unei baterii baie se poate dovedi a fi o provocare pentru tine, mai ales dacă nu cunoști câteva elemente tehnice, pe care să le iei în considerare. De aceea, rândurile de mai jos îți vin în ajutor.

Ulterior, îți va fi mult mai ușor să iei o decizie, astfel încât să te bucuri de o baterie de calitate, rezistentă pe termen lung și care să nu modifice proprietățile apei pe care o utilizezi!

Baterii baie în funcție de materialele din care sunt realizate

Materialele din care sunt realizate bateriile de baie influențează în mod direct durața de viață a acestor obiecte, dar și calitatea apei de care te bucuri. Printre cele mai populare modele de pe piață se numără, însă, următoarele tipuri de baterii:

  • inox – este un material antibacterian, simplu de întreținut, deoseori folosit pentru realizarea bateriilor de baie datorită calității sale;
  • alamă – asigură-te că are în compoziția sa peste 59% cupru, astfel încât bateria să nu modifice proprietățile apei. Alama are inclusiv un aspect interesant, ceea ce te ajută să beneficiezi atât de calitate, cât și de o imagine deosebită în spațiul tău personal.

Tipul de montaj

Un alt aspect important, la care este recomandat să ai grijă este tipul de montaj. De exemplu, pe piață găsești:

  • Baterii cu montaj pe perete – aceste obiecte sunt practice pentru că îți oferă mai mult spațiu pe lavoar și, în același timp, sunt moderne și deosebite ca aspect;
  • Baterii cu montaj pe lavoar – modelele care se așează pe lavoar sunt clasice, fiind simplu de montat.

Tipul de comandă

Nu uita să verifici și tipul de comandă! În acest sens, poți opta pentru:

  • baterii cu monocomandă – sunt prevăzute cu un singur robinet, pe care îl poți roti fie spre stânga, fie spre dreapta, în funcție de apa de care ai nevoie: caldă sau rece. Obiectele din această categorie sunt foarte ușor de întreținut, dar și de folosit;
  • baterii cu dublă comandă – sunt modelele clasice, cu 2 robineți: unul pentru fiecare tip de apă (caldă sau rece). De regulă, astfel de baterii se montează direct pe lavoar;
  • baterii cu senzori – sunt unele dintre cele mai noi tipuri de baterii de pe piață. Practice datorită faptului că este suficient să-ți apropii mâinile de ele pentru ca apa să înceapă să curgă, bateriile cu senzori pot fi prevăzute inclusiv cu un jet redus de apă, care te ajută să economisești pe termen lung!

Înălțimea pipei

Înălțimea pipei este și ea esențială în alegerea celei mai bune baterii de baie. De ce? Cu cât pipa este mai înaltă, cu atât apa are un traseu mai lung de curgere. De exemplu, dacă dispui de un lavoar mic, indicat este să alegi o baterie cu pipa mică, astfel încât apa să nu stropească împrejur atunci când curge. Același principiu se aplică și atunci când dispui de un lavoar mai mare: pipa trebuie să fie mai înaltă.

Baterii de bucătărie

Toate elementele menționate anterior se aplică și pentru bateriile de bucătărie. Dacă gătești în mod frecvent și trebuie să speli constant vase ori oale, înseamnă că ai nevoie de o baterie bună, care să îți permită să te bucuri de un jet constant de apă. Poți opta fie pentru o baterie încastrată, fie pentru una montată direct pe chiuvetă, în funcție de preferințele personale.

Online, pe site-ul Baterii-lux.ro,vei descoperi o varietate de obiecte sanitare de top. De la cele mai bune baterii de baie, până la baterii bucatarie practice, moderne și rezistente. Nu-ți rămâne astfel decât să studiezi gama de produse și să alegi în funcție de nevoile pe care le ai!

Date de contact:

Email: office@baterii-lux.ro

Telefon: 0721482872