Prima pagină » Top 5 sfaturi să prelungești durata de viață a robotului tău profesional
Top 5 sfaturi să prelungești durata de viață a robotului tău profesional
Utile

Top 5 sfaturi să prelungești durata de viață a robotului tău profesional

Pentru orice business, aparatele electrocasnice sunt foarte costisitoare și, în același timp, cel mai ușor de stricat. Deși se presupune că cele profesionale au o durată de viață și o rezistență mult mai mare, există anumite practici pe care oricine le manipulează ar trebui să le respecte pentru a prelungi cât mai mult durata de viață a aparatelor. Astăzi, vom vedea cum putem să avem grijă de robotul nostru de bucătărie profesional ca să ne bucurăm ani buni de el.

Cum să folosești mai mulți ani robotul de bucătărie profesional în 5 pași simpli

1. Alege unul de calitate

Poate părea surprinzător, dar primul pas pe care trebuie să îl faci în acest scop este chiar cel dinainte de a cumpăra obiectul. Mulți suntem tentați de roboții mai ieftini sau low range, însă, de multe ori, această opțiune ne va costa scump mai târziu. Un robot care se strică des înseamnă timpi morți în bucătăria restaurantului tău, de exemplu. Chiar dacă el este acoperit de garanție, va fi inutilizabil cât timp îl vei trimite în service și până se va întoarce înapoi. Așadar, nu te zgârci și alege unul robust. Recomandarea noastră este să alegi un robot de bucătărie profesional de pe Echipamente-horeca-profesionale.ro pentru a te bucura cât mai mult timp de el.

2. Folosește-l ca la carte

Nu degeaba toate aparaturile vin la pachet cu manuale de instrucțiuni, schițe și explicații. Ele au fost gândite să funcționeze într-un anume fel de către producători, iar o utilizare necorespunzătoare poate duce la scurtarea duratei de viață. De exemplu, nu încărca niciodată robotul mai mult decât cantitatea precizată în manual, sau nu îl folosi în alte scopuri decât cele culinare.

3. Curăță-l des

Deși robotul de bucătărie profesional nu este electrocasnicul care se poate murdări cel mai rău, acest lucru nu înseamnă că trebuie să neglijezi curățarea lui. Asigură-te că toate componentele (atât externe, cât și interne) sunt curățate periodic, spălate și uscate adecvat. La câteva luni, efectuează o curățare în profunzime a aparatului și intră în toate crăpăturile mici unde se poate depune mizerie. Îți vei mulțumi mai târziu!

4. Folosește produse de curățare adecvate

Și, că tot veni vorba de curățarea robotului, e important să te asiguri că folosești produse de curățare adecvate. În majoritatea timpului, vei găsi recomandări despre acestea în manualul cu instrucțiuni de utilizare. Ai grijă să nu folosești produse prea abrazive sau toxice, care pot deteriora materialele din care este făcut robotul. 

5. Nu folosi prea mult robotul

Bineînțeles, acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să îl folosești conform nevoilor tale, ci doar să respecți timpii acestuia de funcționare. Adesea, roboții de bucătărie cu motor puternic tind să se supraîncălzească, ceea ce poate duce la probleme de calitate în timp. Verifică în manual cât timp este recomandat să îl folosești fără oprire, iar atunci când observi că „obosește” ia o pauză.

Așadar, dacă urmezi cele 5 sfaturi de mai sus pentru echipamentele tale profesionale, cu siguranță vei reuși să le prelungești durata de viață și să te bucuri de ele cât mai mult. Iar asta înseamnă o economie serioasă pentru bugetul afacerii tale, ceea ce nu poate decât să ne bucure.

Sursa foto: Pixabay.com