Prima pagină » TOP 4 lucruri pe care sa le ai in vedere atunci cand folosesti drojdii
drojdii
Lifestyle

TOP 4 lucruri pe care sa le ai in vedere atunci cand folosesti drojdii

Niciun aluat nu este complet fara drojdii. Acest ingredient a fost folosit inca din cele mai vechi timpuri, fiind un ingredient cheie pentru brutari.

Drojdia este cunoscuta drept cel mai bun agent de dospire folosit in industria de panificatie, patiserie si cofetarie. Prin adaugarea de drojdii in aluat, zaharul prezent in faina este consumat si are loc procesul de fermentatie. Prin acest proces este produs CO2 care face ca paine sa creasca.

Dospirea este un pas esential in cresterea produselor de panificatie, fara acest pas produsul final nu ar fi la standardele de calitate asteptate, deoarece ofera textura, structura si gust.

Nu folosi lichide fierbinti

Daca folosesti drojdii care au nevoie sa fie activate, atunci va trebui sa le dizolvi in apa sau lapte, in functie de ce produs faci. Prin acest proces drojdia este „trezita” astfel incat sa se poata hrani si inmulti, ceea ce ajuta aluatul sa creasca.

Pentru a te asigura ca totul merge cum trebuie, nu folosi lichide prea fierbinti. Pentru a te asigura ca apa are temperatura optima, pana in 27°C, foloseste un termometru. Daca nu ai unul poti folosi mana. In caz ca simti ca apa este fierbinte inseamna ca va fi mult prea calda si pentru drojdie, deci va trebui sa astepti sa se raceasca.

Sarea contracta drojdia

Multe retete cer si o cantitate mica de sare. Cheia este sa nu lasi sarea sa intre in contact direct cu drojdia.

Pentru a evita acest lucru, dizolva drojdia in apa, dupa ce s-a activat, adaug-o peste faina, impreuna cu celelalte ingrediente. Dupa ce faina a absorbit lichidul, poti adauga si sarea, deoarece nu va intra in contact direct cu drojdia.

Zaharul hraneste drojdia

Faptul ca drojdiile se hranesc cu zahararuri nu inseamna ca suplimentarea acestuia va face ca painea sa creasca mai mult sau mai bine.

Totusi, acesta este motivul pentru care unele retete cer adaugarea unei cantitati mici de zahar in aluat. Insa prezenta lui nu este obligatorie, deoarece aceste drojdii se vor hrani si cu glucidele din faina.

Temperatura camerei

Pe langa temperatura lichidului din aluat, temperatura ambientala a camerei are si ea un rol important in modul in care aluatul creste. Daca spatiul in care lasi aluatul la crescut este mult prea cald, adica are mai mult de 27°C, atunci gaseste un loc mai rece, deoarece aluatul va creste prea repede, iar structurile de gluten care se formeaza nu au stabilitatea necesara pentru a-si putea sustine propria greutate.

Utilizarea unor drojdii in aluat, fie ca vorbim de drojdie proaspata sau drojdie uscata, are foarte multe beneficii. Pe langa cele legate de gust si textura aluatului, aceastea imbogatesc aluatul, avand mai multe beneficii nutritionale.

In procesul sau biochimic, drojdia metabolizeaza zaharul, ceea ce face ca unele produse de panificatie sa fie potrivite si pentru persoanele cu diabet.

De asemenea, drojdia este un supliment bogat in fibre, fosfor, potasiu, fier, magneziu, zinc si complexul de vitamine B, cum sunt acidul folic si niacina.

Aceste vitamine contribuie activ la mentinerea sanatatii si la combaterea bolilor.

Exista multe lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand folosesti drojdii. Pentru cei mai buni agenti de crestere apeleaza la Lesaffre Romania. Cu peste 150 de ani experienta in productia si furnizarea de drojdii, ai garantia ca produsele tale de panficiatie vor fii mereu cele mai bune!

implant dentar
Servicii DDD, deratizare, dezinsectie, dezinfectie

Curs Valutar

RSS Eurodeal Business Club

 • Etica în afaceri: Construirea unei companii cu principii solide
  Etica în afaceri este un subiect de mare importanță în lumea afacerilor de astăzi. Cu toții am auzit despre companii care au fost implicate în scandaluri etice și care și-au pierdut reputația și încrederea clienților. De aceea, este esențial să ne concentrăm asupra construirii unei companii cu principii solide și Articolul Etica în afaceri: Construirea […]
 • Cum să-ți identifici și să-ți atingi obiectivele în afaceri
  Stabilirea și atingerea obiectivelor în afaceri este esențială pentru succesul și creșterea unei companii. Obiectivele reprezintă direcția pe care o urmează afacerea și oferă o viziune clară asupra a ceea ce se dorește să se realizeze. Ele pot fi legate de creșterea vânzărilor, îmbunătățirea eficienței operaționale, dezvoltarea de noi produse Articolul Cum să-ți identifici și […]
 • De ce ar trebui să investești în dezvoltarea personală și profesională a angajaților
  Dezvoltarea personală și profesională este un aspect esențial în cadrul companiilor, deoarece aduce numeroase beneficii atât angajaților, cât și organizației în sine. Investițiile în dezvoltare personală și profesională pot îmbunătăți performanța angajaților, crește satisfacția și angajamentul acestora, reduce costurile prin creșterea retentiei, contribuie la crearea unui mediu de lucru pozitiv, Articolul De ce ar trebui […]
 • Cum să gestionezi riscul în afaceri
  Gestionarea riscurilor în afaceri este un aspect esențial pentru succesul și durabilitatea unei companii. Riscul este o parte inevitabilă a oricărei afaceri și poate apărea în diferite forme, cum ar fi riscul financiar, riscul operațional, riscul de mediu sau riscul de securitate. Prin gestionarea adecvată a acestor riscuri, o companie Articolul Cum să gestionezi riscul […]