Prima pagină » Top 3 tratamente de remodelare corporala
Lifestyle

Top 3 tratamente de remodelare corporala

Remodelarea corporala este mereu in tendinte in sectorul estetic. Insa in zilele noastre, cand se pune tot mai mult accent pe aspectul fizic, tratamentele de remodelare corporala sunt mai cautate ca oricand.

Ce este remodelarea corporala?

Remodelarea corporala include toate acele proceduri care se concentreaza pe tehnici invazive sau non-invazie ce au misiunea de a sculpta corpul, de a elimina excesul de grasime si de a imbunatati calitatea pielii. Aceasta este necesara acolo unde dieta alimentara si exercitiile fizice nu dau rezultatul dorit.

In randurile ce urmeaza, ne vom concentra asupra celor mai apreciate 3 tratamente de remodelare corporala care nu necesita niciun tip de interventie chirurgicala si care sunt considerate practici estetice neinvazive si nedureroase.

1. Endermologia

Dezvoltat in Franta, tratamentul de endermologie are rolul de a stimula delicat pielea la nivel subcutanat, reactivand celulele pielii si declansand raspunsuri fiziologice in profunzime, permitand corpului sa sufere o transformare incredibila.

Practic, endermologia mobilizeaza tesuturile pielii pentru a stimula sistemul circulator si sistemul limfatic, activand eliberarea de grasime incapatanata, netezind celulita si imbunatatind calitatea pielii.

Beneficiile endermologiei:

 • reduce celulita si imbunatateste fermitatea pielii;
 • remodeleaza armonios zona tratata;
 • amelioreaza durerile musculare si articulare;
 • elibereaza tensiunea si reduce umflaturile si rigiditatea.

2. Mezoterapia

Mezoterapia corporala este o tehnica terapeutica de medicina estetica extrem de eficienta in tratarea afectiunilor la nivel local.

Acest tratament de remodelare corporala consta in aplicarea de ingrediente active intradermice printr-o serie de injectii superficiale care sunt foarte bine tolerate de catre pacienti.

Scopul procedurii este de a elimina grasimile localizate si de a reduce celulita cu ajutorul acestor substante injectate.

Substantele care se injecteaza sunt responsabile de stimularea metabolismului pentru a obtine rezultatele dorite. Totodata, reduc aspectul de piele flasca cauzat de depozitarea grasimilor.

Printre principalele beneficii ale mezoterapiei se numara:

 • reducerea grasimii localizate;
 • regenerarea pielii;
 • cresterea productiei naturale de colagen;
 • diminuarea aspectului de celulita;
 • redefinirea formelor corporale in zonele tratate.

3. Radiofrecventa corporala

Radiofrecventa este un alt tratament de remodelare corporala la mare cautare in zilele noastre. Tratamentul se caracterizeaza prin a fi nedureros, neinvaziv si fara efecte secundare.

Acesta se bazeaza pe aplicarea undelor electromagnetice care patrund in straturile cele mai profunde ale pielii, activand astfel fibroblastele, crescand productia naturala de colagen si imbunatatind circulatia sangelui. Toate acestea produc beneficii precum:

 • imbunatatirea tesuturilor pielii;
 • cresterea elasticitatii pielii;
 • reducerea aspectului de piele flasca;
 • combaterea celulitei;
 • cresterea fermitatii pielii.

In general, obiectivul radiofrecventei corporale este de a ajuta la ameliorarea si la evitarea problemelor inestetice rezultate in urma scaderii sau cresterii in greutate, inaintarii in varsta sau alimentatiei necorespunzatoare.

Radiofrecventa este selectiva, adica ne permite sa tratam anumite parti ale corpului. Utilizarea sa cea mai frecventa este in zonele cu exces de grasime, cum ar fi abdomenul sau fesele, sau in zonele cu piele flasca, cum ar fi bratele sau picioarele.