Sanatate

Tipuri de tratamente pentru marirea buzelor

Fiecare persoana este diferita: unele au ochi caprui, iar altele au ochi albastri; unele au fata rotunda, in timp ce altele au fata ovala. Dar in zilele noastre, daca nu-ti place ceva la aspectul tau fizic, poti sa-ti faci o programare la medicul estetician si sa faci o schimbare. Din fericire, medicina estetica moderna ne permite acest lucru.

Una dintre cele mai populare proceduri estetice minim invazive din ziua de azi este, cu siguranta, cea de volumizare buze. Poti obtine buze mai pline si mai senzuale apeland la injectiile cu fillere dermice (cum ar fi Juvederm sau Restylane) sau la proceduri ce implica alte produse.

Iata ce tipuri de tratamente sunt disponibile pentru marirea buzelor:

Marirea buzelor este un tratament ideal pentru persoanele care doresc sa adauge volum buzelor lor subtiri, dar si pentru cele care vor sa-si corecteze un defect al buzelor lor. Exista cateva proceduri pe care le poti incerca:

  • Injectiile cu fillere dermice. Aceasta este cea mai frecventa procedura. Fillerele dermice sunt, la randul lor, de mai multe tipuri (Juvederm, Restylane), insa cele mai multe sunt formate din acid hialuronic, o substanta pe care noi o producem in mod natural in organismul nostru. Rezultatele fillerelor dermice dureaza de la 6 la 12 luni, in functie de varsta pacientului si de cantitatea injectata;
  • Transferul de grasime. Este perfect pentru cei care nu doresc sa injecteze componente straine in corpul lor. Practic, medicul estetician scoate grasimea dintr-o zona a corpului si o injecteaza in buze. Reactiile alergice sunt rare, pentru ca produsul injectat este din propriul corp, asadar va fi acceptat cu usurinta;
  • Implantul de buze. De obicei, operatia de implant de buze dureaza in jur de o ora. Chirurgul estetician face o mica incizie la coltul buzelor, creand un mic tunel in care va insera implantul de buze. Rezultatul procedurii este permanent. De asemenea, trebuie stiut ca efectele secundare ale acestei proceduri sunt mai frecvente decat cele ale fillerelor dermice, motiv pentru care implantul de buze nu este potrivit pentru toata lumea.

Exista efecte adverse dupa marirea buzelor?

In functie de pacient si de particularitatile corpului sau, pot aparea diferite efecte secundare. Dar, de obicei, aceste efecte nedorite nu dureaza mai mult de cateva zile. Printre cele mai frecvente reactii adverse dupa procedurile de marire a buzelor sunt:

  • vanataile si umflaturile;
  • roseata si sensibilitate crescuta in zonele injectate;
  • sangerare usoara in locul injectiilor.

Uneori, efectele secundare pot fi mai grave. Daca observi cel putin unul dintre urmatoarele, contacteaza imediat medicul / esteticianul care ti-a efectuat procedura:

  • asimetrie a buzelor (unele parti ale buzei sunt mai mari decat altele);
  • noduli in buze;
  • umflaturi si vanatai care dureaza mai mult de doua saptamani;
  • infectie in zona injectata.

Este posibil sa nu experimentezi deloc efecte secundare, dar este mai bine sa fii constient si sa stii ce poti face daca apar unele dintre ele.