Prima pagină » Tinerele familii din Ploiesti pot primi 2000 de lei la nasterea unui copil
Stiri

Tinerele familii din Ploiesti pot primi 2000 de lei la nasterea unui copil


Consilierii locali ploieșteni au votat astăzi un proiect destinate tinerelor familii. Concret, s-a alocat un buget de 4 milioane de lei în 2023, în acest scop, pentru 2000 de nou-născuți.

Potrivit hotârârii adoptate, banii vor fi acordați prin intermediul Administrației Serviciilor Sociale Comunitare (ASSC) Ploiești, doar la cererea părinților care trebuie să completeze un anume formular.

ATENȚIE: Solicitările se pot depune în termen de două luni de la nașterea copilului, alături de dovezile necesare: certificat de naștere, acte de identitate etc.

De asemenea, trebuie știut că suma de 2000 de lei va fi plătită o singură dată, dar numai dacă familia/părintele nou-născutului nu are datorii către fiscul ploieștean și dacă are domiciliul pe raza municipiului.

Sigur, acești bani nu rezolvă nici pe departe problemele și nici nu pot căpăta rolul marelui imbold! Și asta pentru că un copilaș nu are nevoie doar de bani (în cazul de față o sumă simbolică), ci și de condiții de trai decente, de un oraș curat, nevandalizat, de căldură, de empatie, de educație, de străzi și parcuri sigure, nebântuite de câini sau pisoi ai nimănui, de ambianță plăcută, de speranțe care să prindă viață, de baze sportive ultramoderne, de lecții de înot, tenis, călărie, de patinoar, de șah, de încurajarea educației artistice, de bucuria de a merge pe stradă zâmbind, nu făcând slalom printre mașinile parcate cu totul pe trotuare, de un oraș din care să lipsească haosul, mizeria…, vandalii…!

Articolul Tinerele familii din Ploiesti pot primi 2000 de lei la nasterea unui copil a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.


Source link