Prima pagină » Țigla metalică, în topul preferințelor românilor
Stiri Utile

Țigla metalică, în topul preferințelor românilor

Acoperișurile metalice sunt mai ușor de întreținut decât omologul lor tradițional din ceramica sau sindrila bituminoasa și vă pot economisi bani (din costurile asociate cu racirea locuintei), pe termen lung. 

Alegerea de a pune un acoperiș metalic pe casa ta este o investiție financiară semnificativă, în special în comparație cu alte componente sau parti ale unei locuinte. Cu toate acestea, există o serie de motive valide pentru a face această schimbare, inclusiv durabilitatea și valoarea crescută a tiglei metalice. Va trebui să bugetați cu atenție, dar mulți proprietari consideră că acoperișurile metalice oferă o rentabilitate excelentă a investiției și durează de două până la trei ori mai mult decât un acoperiș tradițional.

Beneficiile acoperișurilor metalice

Deși puteți asocia acoperișurile metalice cu structuri de depozitare, cum ar fi hambarele și șopronele, căutarea materialelor de acoperiș durabile și eficiente din punct de vedere energetic a determinat mulți proprietari să exploreze beneficiile unui acoperiș metalic. Iată câteva dintre principalele beneficii ale optării pentru acoperișuri metalice.

  • Longevitate și durabilitate mai mari

Poate că principalul motiv pentru care proprietarii de case caută materiale metalice pentru acoperișuri este longevitatea lor. Orice proprietar care a fost nevoit să înlocuiască șindrilă bituminoasa știe că acoperișurile tradiționale au o durată de viață între 15 și 30 de ani. Acoperișurile metalice, pe de altă parte, tind să reziste peste 50 de ani.

Gaseste la Budmat tigla metalica cu garantie de 50 de ani!

  • Eficiență energetică și eco-friendly

Pe măsură ce proprietarii de locuințe devin mai conștienți de efectele mai ample asupra mediului ale încălzirii și răcirii caselor, mulți încep să acorde prioritate eficienței atât ca mijloc de economisire a banilor, cât și de protecție a mediului. Metalul este un material foarte reutilizabil, multe acoperișuri metalice fiind realizate din aproximativ 30%-60% metal reciclat. Durabilitatea lor ridicată înseamnă, de asemenea, că nu trebuie înlocuite la fel de des, în timp ce șindrila bituminoasa ruptă și deteriorată (sau tigla ceramica) ajung la groapa de gunoi.

În plus, deoarece majoritatea acoperișurilor metalice sunt reflectorizante, ele direcționează căldura soarelui departe de clădirea pe care o acoperă, blocând căldura și reducând costurile de răcire. Chiar și metalul nereflectorizant poate fi tratat cu vopsea specială care blochează razele UV. Experții estimează de obicei că vei economisi aproximativ 20%-30% din costul răcirii casei vara cu un acoperiș metalic.

  • Valoarea de revânzare îmbunătățită

Cei care doresc să cumpere o casă nouă ar putea fi dispuși să plătească mai mult pentru o casă cu un acoperiș pe care nu vor fi nevoiți să il înlocuiască în curând. În funcție de locul în care locuiți și de tipul de tigla metalica pe care o alegeți, puteți observa o rentabilitate de 60%-85% din costurile totale. Ca să nu mai vorbim că un nou acoperiș metalic ar putea îmbunătăți atractivitatea casei tale și ar putea crește valoarea de revânzare a acesteia.

  • Rezistenta la intemperii si la foc

Metalul rezistă mult mai bine la evenimentele meteorologice severe, cum ar fi grindina, vânturile puternice și furtunile puternice decât șindrila bituminoasa sau tigla. În mod alternativ, dacă locuiți într-un loc predispus la incendii, metalul rezistă extrem de bine la foc și la daunele cauzate de fum.