Prima pagină » Ti s-a recomandat un consult dermatologic?
Sanatate Stiri

Ti s-a recomandat un consult dermatologic?

Ti s-a recomandat un consult dermatologic?

Cu ce se ocupa aceasta ramura a medicinii. Primul lucru care iti poate veni in minte este pielea. Da, dermatologia asigura diagnostic si tratament pentru toate problemele aparute la nivelul pielii dar nu numai asta. Daca vorbim despre probleme ale parului, ale unghiilor sau ale mucoaselor accesibile, toate acestea intra in sfera de activitate a dermatologiei.

Totodata, exista si o specialitate mai complexa denumita Dermato-venerologie. In afara organelor deja mentionate, aceasta specialitate acopera si diagnosticarea si tratamentul pentru combaterea bolilor venerice. Daca subiectul te intereseaza, inseamna ca citesti articolul potrivit.

Bolile venerice

In momentul in care ai fost in contact direct cu o persoana infectata sau ai fost expus unor situatii care pot determina contactarea unei boli venerice, medicul poate recomanda si analize ale sangelui, specifice, pentru a elimina sau diagnostica aceste boli. Acestea intra in categoria bolilor silentioase care isi fac simtita prezenta in stadii foarte avansate.

Stiai ca un om poate trai cu Sifilis, HIV sau Hepatita B aproximativ 10 ani, fara sa aiba nici cea mai mica banuiala ca este bolnav? Acestea nu se transmit doar prin contact sexual ci si prin perfuzii sau utilizarea unor instrumente nesterlizate precum forfecute, lame de ras, ace etc dar incidenta cea mai frecventa este in randul persoanelor care au avut contact sexual neprotejat cu persoane infectate.

Tinute sub control printr-un tratament adecvat, se poate elimina riscul de a le transmite si altor persoane si totodata, ai posibilitatea de a avea o viata normala si lunga. Marea majoritate a bolilor venerice, in urma tratamentului, pot fi vindecate complet.

Bolile pielii

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman si iti protejeaza toate celelalte organe de factorii externi. Drept urmare trebuie sa ai grija de ea cat poti de bine. Ce anume iti poate afecta pielea? Se pot enumera factori precum: contactul cu bacteriile externe care se fixeaza pe pori, micozele prezente pe anumite suprafete sau in anumite medii, alergenii, bolile cronice cum ar fi afectiunile tiroidei sau diabetul, stresul, expunerea frecventa si pe termen lung la raze ultraviolete etc.

Cele mai des intalnite boli ale pielii sunt eruptiile cutanate, pielea umflata si rosie, eritemul, petele pigmentare, ciupercile (pitiriazis versicolor) si pielea uscata.  Boli ale pielii care intra in categoria de boli cronice si care necesita tratamente de lunga durata, ce nu garanteaza vindecarea in totalitate, sunt dermatitele, psoriazisul, rozaceea si inclusiv alunitele.

Pentru oricare dintre aceste probleme este recomandat sa faci o programare la un cabinet de dermatologie Mures.

Recomandare

Bolile de piele nu sunt doar dureroase. Ele sunt si inestetice si, cateodata, pot evolua intr-o forma agravanta care sa afecteze sanatatea intregului organism. O acnee agresiva, de exemplu, in afara faptului ca afecteaza suprafata pielii si de multe ori pot ramane cicatrici permanente, poate afecta si psihicul unui om, capacitatile sale de socializare etc. Alunitele sunt alt exemplu.

Acestea pot aparea pe parcursul vietii, fara a fi deranjante. Cu toate acestea, ele trebuie controlate, pentru ca nu toate sunt inofensive. Cu siguranta, sti foarte bine ce inseamna un cancer de piele si cum poate fi depistat la timp. Este un tip de cancer care se poate trata cu succes, daca este descoperit in timp util.

Concluzia este, ca trebuie sa ai mare grija de pielea ta iar in acest sens serviciile medicale oferite de dermatologi, indiferent daca este vorba desprea tratarea unor boli sau a unor probleme estetice, pot veni in ajutorul tau. O piele frumoasa poate sa iti creasca increderea in tine.