Prima pagină » Spectacol de legenda la Teatrul National de Opereta si Musical „Ion Dacian”
Stiri

Spectacol de legenda la Teatrul National de Opereta si Musical „Ion Dacian”

PREMIERĂ: „𝓢𝓮𝓬𝓻𝓮𝓽𝓾𝓵 𝓵𝓾𝓲 𝓜𝓪𝓻𝓬𝓸 𝓟𝓸𝓵𝓸”, la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”.

Spectacolul din data de 1️8 Decembrie 2️022 este SOLD OUT!

Cea de a doua reprezentație ce va avea loc pe data de 1️4 Ianuarie 2️023 ora 1️8.00

𝓢𝓮𝓬𝓻𝓮𝓽𝓾𝓵 𝓵𝓾𝓲 𝓜𝓪𝓻𝓬𝓸 𝓟𝓸𝓵𝓸 (Le secret de Marco Polo) este o operetă în două acte și 17 tablouri, de Francis López, al cărui libret a fost scris de Raymond Vincy, premiera având loc la „Théâtre du Châtelet” în Paris la 13 decembrie 1959.

În România, opereta Secretul lui Marco Polo a fost reprezentată pentru prima oară la 4 noiembrie 1966, la Teatrul de Stat de Operetă din București.

interpreții la premiera operetei au fost Ion Dacian, Nicolae Țăranu, Anton Negoițescu, Constantin Drăghici, Valeria Rădulescu, Adriana Codreanu, Cella Tănăsescu, Bimbo Mărculescu, Toni Buiacici, Marica Munteanu, Constanța Câmpeanu, Tamara Buciuceanu, George Groner, Denise Vrancea, Gabriel Gheorghiu, Nae Roman, Silviu Gurău, Ștefan Glodariu, Iancu Groza, George Hazgan, Nicolae Cenan, Elisabeta Henția.

Cele mai reușite distribuții au fost cele în care rolul Principal a revenit, pe rând, legendarilor maeștri Ion Dacian, Ludovic Spiess și Dorin Teodorescu.

*****Marco Polo s-a născut în insula Rialto din Veneția, cam în jurul anului 1254.

Între anii 1260-1270, tatăl său, Nicolo, negustor activ și foarte întreprinzător, a făcut prima sa călătorie în Asia, stând un timp la curtea împăratului Kubilai Han.

Marco Polo a rămas pe teritoriile împăratului Kubilai mai mult de 17 ani, întorcându-se la Veneția abia în 1295 și aducând cu el în Italia multe comori și „curiozități” care la acea vreme reprezentau noutăți extraordinare pentru Europa- ca de exemplu artificiile.

„Secretul lui Marco Polo” ilustrează un episod din tinerețea călătorului venețian pe care autorii l-au împodobit cu melodii de mare frumusețe și accesibilitate și cu fantezie. Și dacă libretistul Raymond Vincy și compozitorul Francis Lopez și-au permis să-și dea frâu liber fanteziei și exagerării, acestea sunt pe deplin motivate având în vedere că ele au fost stârnite de opera tot atât de fantezistă a lui Marco Polo.

Sursa: Caietul program al premierei absolute în România din data de 04.11.1966

Muzica este compusă de Francis Lopez, în timp ce libretul  aparține lui Raymond Vincy.

Traducerea textului muzical este semnată Nicușor Constantinescu și Lucia Pascal, iar traducerea și adaptarea libretului aparțin lui Doru Mareș.

*Conducerea muzicală- Constantin Grigore/ Alexandru Ilie

*Dirijorul corului- Aurel Muraru

Din echipa artistică fac parte, de asemenea, Viorica Petrovici (costume)

Vladimir Turturica (decor)

Mălina Andrei (coregrafie)

Sorina Raluca Micșunescu (asistent regie) Andreea Toma și Monica Ștraț (asistenți coregrafie)

Regia este semnată 𝓐𝓷𝓭𝓻𝓮𝓲 𝓜𝓾𝓷𝓽𝓮𝓪𝓷𝓾

***Biletele pot fi achiziționate atât on-line de pe site-urile:

-www.opereta.ro

și

https://www.ticketstore.ro/…/secretul-lui-marco-polo…, cât și de la casa de bilete aflată în incinta teatrului din Bulevardul Octavian Goga, nr.1️, sector 3️.

Articolul Spectacol de legenda la Teatrul National de Opereta si Musical „Ion Dacian” apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.


Source link

implant dentar
Servicii DDD, deratizare, dezinsectie, dezinfectie

Curs Valutar

RSS Eurodeal Business Club

 • De ce ar trebui să investești în dezvoltarea personală și profesională a angajaților
  Dezvoltarea personală și profesională este un aspect esențial în cadrul companiilor, deoarece aduce numeroase beneficii atât angajaților, cât și organizației în sine. Investițiile în dezvoltare personală și profesională pot îmbunătăți performanța angajaților, crește satisfacția și angajamentul acestora, reduce costurile prin creșterea retentiei, contribuie la crearea unui mediu de lucru pozitiv, Articolul De ce ar trebui […]
 • Cum să gestionezi riscul în afaceri
  Gestionarea riscurilor în afaceri este un aspect esențial pentru succesul și durabilitatea unei companii. Riscul este o parte inevitabilă a oricărei afaceri și poate apărea în diferite forme, cum ar fi riscul financiar, riscul operațional, riscul de mediu sau riscul de securitate. Prin gestionarea adecvată a acestor riscuri, o companie Articolul Cum să gestionezi riscul […]
 • Cum să-ți construiești o echipă de încredere și motivată
  Construirea unei echipe unite și motivate este esențială pentru atingerea obiectivelor de afaceri. O echipă puternică poate aduce rezultate remarcabile și poate depăși obstacolele cu succes. În acest articol, vom explora calitățile esențiale ale unui lider de echipă, crearea unui mediu de lucru pozitiv și colaborativ, încurajarea comunicării deschise și Articolul Cum să-ți construiești o […]
 • Importanța storytelling-ului în marketing și branding
  Storytelling-ul este arta de a comunica prin intermediul poveștilor. Este o tehnică veche, folosită de-a lungul timpului pentru a transmite informații, a captiva audiența și a crea conexiuni emoționale. În contextul marketingului și brandingului, storytelling-ul devine o unealtă puternică pentru a atrage și fideliza clienț Importanța storytelling-ului în marketing și Articolul Importanța storytelling-ului în marketing […]