Prima pagină » Silicatul pentru pisici, un asternut tot mai popular pentru litiera
Sanatate

Silicatul pentru pisici, un asternut tot mai popular pentru litiera

In anii (sau zecile de ani) in care am detinut pisici, am învățat fara indoiala că niște așternuturi de litiere, mizerabile, in propria casa, ne pot cauza adesea disconfort – fie erup într-un nor de praf ori de câte ori le scoatem, fie se prind in labele pisicii tale și ajung peste tot pe podea. In plus,  pisicile sunt capricioase renumite iar așternutul preferat al unei pisici ar putea fi total dezamăgitor pentru alta.

Insa recent, un anumit tip de așternut se bucura tot mai mult de atentia noastra si aduce multa bucurie prietenelor noastre, felinele. Chiar daca exista o mulțime de opțiuni, fiecare promițând beneficii unice pentru tine și pisica ta – de la curățare ușoară și control al mirosurilor până la minimizarea prafului și materiile prime superioare, tot mai multa atentie primeste silicatul pentru pisici.

Absoarbe lichidul, capteaza mirosul, nu se lipeste, retine bacteriile si nu cauzeaza praf

Comanda online silicat pentru pisici, la un pret corect!

Așternutul de silicat este format din nisip de cuarț și are o structură unică pentru atomii săi. Acest lucru ajută siliciul să se lege cu o cantitate mare de lichid și să neutralizeze orice miros. Silicatul va absorbi umezeala până când își va atinge capacitatea. Aceasta înseamnă că asternul de acest tip va necesita mai mult timp înainte de a trebui schimbat. Funcționează diferit față de așternutul aglomerat, dar în același timp este, de asemenea, foarte economic.

Un alt avantaj al așternutului de siliciu este că nu este la fel de greu ca așternutul de nisip. Greutatea așternutului de siliciu crește pe măsură ce absoarbe lichidul.

Pisicile sunt animale curate și foarte sensibile la mirosuri. Prin urmare, așternutul ideal nu trebuie doar să absoarbă umezeala, ci și să neutralizeze mirosurile. Litiera cu siliciu absoarbe umezeala și leagă mirosurile cu structura sa unică. În loc să îndepărtați bulgări, așternutul de siliciu trebuie schimbat. Poate rămâne în litierul pisicii tale până la patru săptămâni fără a degaja mirosul caracteristic al urinei de pisică.

Multe așternuturi pe bază de silicați sunt acum proiectate să fie și compostabile. In plus, unul dintre principalele avantaje ale așternutului de siliciu față de așternutul aglomerat tradițional este că este aproape în întregime fără praf, ceea ce îl face deosebit de preferat în gospodăriile cu alergii.

Ambele opțiuni (silicatul si argila) sunt sigure și utilizate pe scară largă de proprietarii de animale de companie din Europa si Romania. Cu toate acestea, silicatul oferă un plus de confort în ceea ce privește controlul mirosului și prafului, ceea ce poate fi util pentru proprietarii ocupați, care caută opțiuni ce implica o întreținere cat mai redusă.

Disponibile in diverse arome (lavanda, portocale, fresh), la sac, cutie, punga sau sticla, de la preturi chiar mai mici de 50 de lei, silicatul devine o optiune tot mai populara pentru proprietarii de pisici din Romania!