Prima pagină » Raport de activitate SALVAMONT ROMANIA pentru luna februarie 2023: 1.804 de persoane au fost salvate si s-a inregistrat un singur accident mortal
Stiri

Raport de activitate SALVAMONT ROMANIA pentru luna februarie 2023: 1.804 de persoane au fost salvate si s-a inregistrat un singur accident mortal

Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România (A.N.S.M.R.) și Consiliul Serviciilor Publice Salvamont au centralizat activitatea, pe luna februarie a anului 2023, a celor 74 de formații salvamont aparținând celor 42 de structuri județene sau locale Salvamont din cele 24 de județe cu activitate de salvare montană din România.

Luna februarie a fost luna de vârf a acestui sezon atipic de iarnă și pârtii a fost caracterizată printr-un număr mare de turiști pe munte, fapt ce a impus asigurarea asistența de salvare montană la un nivel maxim, zilnic, un număr de 600 – 650 de salvamontiști aflându-se la datorie în zonele montane cu afluență turistică mare, în punctele medicale și de intervenție din cca 100 de posturi și baze salvamont.

În această perioadă salvamontiștii au fost solicitați să intervină în 1.697 acțiuni de salvare și de acordare a primului ajutor medical, acțiuni în care au fost salvate 1.804 de persoane. Dintre acestea, 689 de persoane accidentate au fost predate serviciilor SMURD sau de Ambulanță, 15 persoane au fost predate elicopterelor SMURD-IGAV, iar, 1 persoană a decedat pe munte, sarcina salvamontiștilor reducându-se la recuperarea acestora și transportul pentru predarea la serviciile IML.

Din numărul total de intervenții, 1.439 de intervenții au avut loc pe domeniile de practicare a sporturilor de alunecare, 174 de intervenții au avut loc în restul zonei montane, 96 de persoane s-au prezentat și au beneficiat de prim ajutor la cabinetele medicale ale bazelor Salvamont, iar 22 intervenții au avut loc în afara zonei montane, în locuri greu accesibile, acțiuni la care salvamontiștii au fost solicitați să intervină cu mijloacele și tehnicile lor specifice pentru soluționarea cazurilor.

Prin Dispeceratul Național Salvamont-Vodafone/Fundația Vodafone au fost primite, direct, 1.605 apeluri prin care anunțau accidente montane și 8 apeluri care anunțau incendii în zona montană și submontană, restul apelurilor de urgență fiind primite și preluate direct de către salvamontiști prin Serviciul Unic de Urgență 112 sau prin dispeceratele locale ale echipelor salvamont.

De asemenea, în cursul lunii februarie s-au primit 2.023 de apeluri prin care solicitau informații despre zona montană, dintre acestea, 1079 apeluri au fost înregistrate la Dispeceratul National Salvamont-Vodafone/Fundația Vodafone, restul de 944 de apeluri fiind făcute direct structurilor Salvamont locale sau județene.

Structurile Salvamont avut un grad de răspuns de 100% la solicitările specifice domeniului de activitate, doar cu resursele proprii, acest lucru confirmând că acestea sunt organizate corespunzător, își dimensionează corect, își dezvoltă permanent resursele umane și materiale și, în activitatea derulată, nu au solicitat și au demonstrat că nu au nevoie de alte resurse, exceptând cele de preluare pentru transport al accidentaților către unitățile medicale, ambulanțe SAJ, SMURD, respectiv elicoptere IGAV-SMURD, resurse care au fost asigurate corespunzător în baza relației de coordonare operativă existentă cu Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Interne.

În cadrul celor 42 de structuri Salvamont din România, singurele structuri abilitate oficial si care dețin personal operativ de intervenție, pregătit profesional si atestat pentru a interveni pentru salvarea persoanelor accidentate în zona montană, activează ca personal operativ de intervenție un număr de circa 850 de salvatori montani atestați, 400 de salvatori montani angajați, 450 de salvatori montani voluntari, alături de care, cca 350 de salvatori aspiranți și debutanți se află în diverse etape de formare profesională.

Până la finalul sezonului de practicare a sporturilor de alunecare pe zăpadă, serviciile Salvamont vor asigura efective de salvatori montani dimensionate adecvat, astfel încât să se reușească intervenția cu operativitate în multitudinea de accidente care se înregistrează pe munte în această perioadă.

Echipele Salvamont, singurele structuri care dețin competența legală, personal pregătit profesional și atestat pentru a interveni în soluționarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecțiuni medicale pot fi alertate prin Sistemul Național Unic de Urgență 112 și prin intermediul Dispeceratului Național Salvamont- Fundația Vodafone (0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicația SALVAMONT-VODAFONE pentru telefoanele mobile.

Informațiile sunt transmise de către Președintele Sabin Cornoiu.


Source link

Stirea Zilei

implant dentar
Servicii DDD, deratizare, dezinsectie, dezinfectie

Curs Valutar

RSS Eurodeal Business Club

 • Diferențele dintre Site-urile de Știri și Blogurile de Știri
  Diferențele dintre Site-urile de Știri și Blogurile de Știri, și Cum Să Recunoaștem și Să Evaluăm Corectitudinea și Transparența Surselor Deși ambele își propun să furnizeze știri și informații, există diferențe semnificative între ele, care țin atât de modul lor de funcționare, cât și de tipul de conținut pe care Articolul Diferențele dintre Site-urile de […]
 • Crește vizibilitatea online cu Advertoriale SEO
  SEO advertoriale sunt o strategie eficientă de marketing online care combină elemente de publicitate și optimizare pentru motoarele de căutare. Acestea constau în crearea și distribuirea de conținut plătit, care seamănă cu articolele editoriale, dar are scopul de a promova un produs, serviciu sau marcă. SEO advertorialele sunt concepute pentru Articolul Crește vizibilitatea online cu […]
 • Cum să îți optimizezi conținutul pentru Advertoriale SEO
  Advertorialul SEO este o strategie de marketing digital care combină elementele de publicitate și optimizare pentru motoarele de căutare. Acesta constă în crearea și promovarea unui conținut relevant și de calitate, care să atragă atenția publicului țintă și să îmbunătățească vizibilitatea și clasamentul în rezultatele căutării. Importanța optimizării conținutului pentru Articolul Cum să îți optimizezi […]
 • Etica în afaceri: Construirea unei companii cu principii solide
  Etica în afaceri este un subiect de mare importanță în lumea afacerilor de astăzi. Cu toții am auzit despre companii care au fost implicate în scandaluri etice și care și-au pierdut reputația și încrederea clienților. De aceea, este esențial să ne concentrăm asupra construirii unei companii cu principii solide și Articolul Etica în afaceri: Construirea […]