Carnea de pui de tara este foarte apreciata in special pentru gustul sau proaspat, adevarat, ce aminteste de mesele pregatite de bunici.
Gustul si textura carnii sunt date de modul in care aceste pasari sunt crescute. Ele nu cunosc gustul furajelor ce sunt imbogatite cu faina de peste si vitamine, ele sunt hranite doar cu grane, precum porumb sau ovaz. De asemenea, nu sunt tratate cu antibiotice si nu sunt folositi hormoni pentru a grabi cresterea pasarilor.
O diferenta importanta o face si faptul ca pasarile nu sunt sacrificate la 38-40 de zile, asa cum se intampla in fermele industriale, ci sunt crescute in conditii similare cu cele ale gospodariilor taranilor, ducand o viata linistita, cu acces la tarcurile exterioare, fiind sacrificate cand ating maturitatea, adica in circa 100 de zile.
Pentru urmatoarea ta masa alege sa cumperi pui de la o ferma ce acorda atentie modului in care pasarile sunt crescute, dar si cum sunt sacrificate, deoarece nu toate fermele respecta cu exactitate normele sanitar-veterinare.
Descopera o reteta delicioasa de pui la tava cu legume:
Ingrediente
- legatura de tarhon, tulpinile si frunzele trebuie separate
- 2 cepe mari, taiate in bucati mari
- 2 morcovi mari, taiati in bucati mari
- 3 tulpini de telina, taiate grosier
- 100 ml ulei de masline
- 1 cap de usturoi, tocat grosier
- Un pui de tara intreg
- lameie, taiata in sferturi
- 2 linguri de mustar de Dijon
- Jumatate de sticla de vin rosu
- 500 ml stoc de pui sau legume
- 1 lingura faina
- Sare si piper, dupa gust
Metoda de lucru
Pasul 1
Preincalzeste cuptorul: 200 °C conventional sau 180°C cu ventilatie.
Intr-o tava incapatoare pune tulpinile de tarhon, impreuna cu legumele, uleiul de masline si usturoiul tocat.
Se pune tava la foc mare si se fierbe timp de 10 minute, amestecand din cand in cand, pana legumele se rumenesc.
Pasul 2
In timp ce legumele se gatesc da carnea de pui de tara cu sare si piper si umple-l cu bucatile de lamaie.
Pasul 3
Peste legume, cu pieptul in jos, pune puiul de tara. Lasa-l la gatit in cuptor timp de 20 de minute.
Intre timp, amesteca o lingura de mustar Dijon cu frunzele de tarhon tocate.
Pasul 4
Intoarce puiul si unge-l cu mustar. Continua sa il coci timp de inca 40 de minute sau pana sucul ce iese din pulpa este limpede.
Pasul 5
Scoate puiul de tara si legumele pe un platou si acopera-le cu un vas.
Indeparteaza excesul de grasime din tava, toarna vinul si fierbe-l timp de 8-10 minute, pana cand vinul s-a redus aproape complet. Apoi adauga stocul de pui sau legume si o lingura de faina si continua sa fierbi pana scade la jumatate si se ingroasa putin. Se adauga o lingura de mustar, asezoneaza dupa gust. Strecoara-l si sosul este gata pentru a fi servit impreuna cu carnea.
Aceasta reteta simpla de friptura de pui iti va iesi perfect de fiecare data! Fa o friptura suculenta si aromata, cu piele crocanta si un sos de vin delicios!
Ograda Verde este furnizorul tau de produse de tara proaspete si de calitate, ce iti va readuce gustul copilariei pe masa! Redescopera gustul original al carnii de pui!