Prima pagină » Probleme de actualitate in Delta Dunarii: Se solicita Reintroducerea notiunii de “calauza locala” in nomenclatorul de meserii. Conditiile…
Stiri

Probleme de actualitate in Delta Dunarii: Se solicita Reintroducerea notiunii de “calauza locala” in nomenclatorul de meserii. Conditiile…

În data  de 9 Noiembrie, prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, s-a întâlnit cu reprezentanții ghizilor de turism din Delta Dunării.

În cadrul discuției, una de impact, au fost abordate diverse probleme de actualitate, „ale căror soluții le vom identifica împreună cu reprezentanții autorităților publice competente, în cadrul următoarei ședințe de lucru de la Instituția Prefectului județul Tulcea”, după cum transmit oficialii Prefecturii.

Concret, principalel subiecte abordaeau fost:

– Diminuarea/eliminarea impozitului pe salarii în extrasezonul turistic, caracterul sezonier în turism fiind prezent în Uniunea Europeană, pe litoralul românesc dar nu și în turismul din Delta Dunării

Reintroducerea noțiunii de “călăuză locală” în nomenclatorul de meserii. În prezent, licențierea ghizilor în Delta Dunării este condiționată de obligativitatea deținerii diplomei de bacalaureat.

Obligativitatea cursurilor de mediu și conduită în trafic pentru ghizii și conducătorii de ambarcațiuni din Delta Dunării;  – Necesitatea traseelor pentru turismul lent în Delta Dunării.

Articolul Probleme de actualitate in Delta Dunarii: Se solicita Reintroducerea notiunii de “calauza locala” in nomenclatorul de meserii. Conditiile… apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.


Source link