Prima pagină » Praznicul Sf Ioan Botezatorul sa ne faca lumina in suflet si-n ganduri
Stiri

Praznicul Sf Ioan Botezatorul sa ne faca lumina in suflet si-n ganduri


În vremurile în care trăim, e musai cu toții să prețuim și mai mult moștenirea noastră culturală, rădăcinile, credința.

AZI, de mare praznic- Sf Ioan Botezătorul.

Fericitul Augustin sublinia că misiunea Sfântului Ioan Botezătorul a fost acela de a-L descoperi oamenilor pe Hristos. Sf. Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului a fost iradiat cu lumină divină, pe care a răspândit-o asupra celor din jur. Din această cauză Ioan Botezătorul a fost supranumit și ”făclie”; el strălucea în virtutea luminii împărtășite lui de Hristos, pentru a-i pregăti treptat pe oameni să primească adevărata lumină.

Tuturor să ne fie sărbătoarea lumină și călăuză către iubire, bucurie, regăsire.

Celor care poartă cinstitul nume Sfântului le dorim La Mulți Ani binecuvântați!   

* Ioan Botezătorul (în ebraică יוחנן, Yoḥanan, uneori Yoḥanan ben Zaḫariya, Ioan fiul lui Zaharia) este una din figurile centrale ale creștinismului și islamului; predicator și botezător pe malurile râului Iordan; înainte-mergătorul, vestitorul și botezătorul lui Iisus; este numit de către Iisus „cel mai mare dintre cei născuți din femei”, iar Biserica Creștină îl cinstește ca pe cel mai mare dintre sfinți (având nu mai puțin de 3 sărbători dedicate lui).  

foto: Facebook

Articolul Praznicul Sf Ioan Botezatorul sa ne faca lumina in suflet si-n ganduri a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.


Source link