Prima pagină » Ploiesti, „raiul” intersectilor inteligente?! S-ar putea! Cu 6,3 milioane de lei
Stiri

Ploiesti, „raiul” intersectilor inteligente?! S-ar putea! Cu 6,3 milioane de lei


Primăria Municipiul Ploiești informează că a câștigat finanțare maximă nerambursabilă din fonduri PNRR, de aproximativ 6,3 milioane de lei, pentru realizarea unui management inteligent al intersecțiilor din oraș.

Contractul de finanțare a proiectului  a fost semnat, astăzi, cu Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației.

Proiectul “Management inteligent al intersecțiilor din Municipiul Ploiești”, implementat de administrația publică ploieșteană, prin Direcția Relații Internaționale, a fost depus în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta 10 – Fondul Local – I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local), Runda 1.

Obiectivele principale ale acestui amplu proiect vizează: îmbunătățirea condițiilor de mobilitate urbană, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de transporturi, precum și sporirea siguranței rutiere, în zonele cu trafic rutier intens.

Concret, se vor implementa mai multe soluții digitale și inovatoare în managementul intersecțiilor, respectiv se va realiza asigurarea unei supravegheri video inteligente a arterelor principale de circulație și gestionarea eficientă a timpilor din traficul auto.

Valoarea totală a proiectului este de 6.297.363,98 lei, iar perioada de implementare a acestuia este de 40 de luni, de la data semnării contractului de finanțare.

Articolul Ploiesti, „raiul” intersectilor inteligente?! S-ar putea! Cu 6,3 milioane de lei a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.


Source link