Prima pagină » Pe Brancusi nu-l poti cuprinde in cuvinte, dar ii poti dedica fapte. Ce s-a intamplat in Ilfov?!
Stiri

Pe Brancusi nu-l poti cuprinde in cuvinte, dar ii poti dedica fapte. Ce s-a intamplat in Ilfov?!

𝗖𝗼𝗻𝘀𝘁𝗮𝗻𝘁𝗶𝗻 𝗕𝗿𝗮̂𝗻𝗰𝘂𝘀̦𝗶 – ,,𝗩𝗶𝗮𝘁̦𝗮 𝗺𝗲𝗮 𝗮 𝗳𝗼𝘀𝘁 𝘂𝗻 𝘀̦𝗶𝗿 𝗱𝗲 𝗺𝗶𝗿𝗮𝗰𝗼𝗹𝗲!”- eveniment cultural dedicat împlinirii a 147 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi.

Consiliul Judeţean Ilfov prin Centrul Județean Pentru Cultură Ilfov , în parteneriat cu Primăria Orașului Măgurele  şi cu Centrul Cultural Măgurele, a organizat ieri, 𝟭𝟴 𝗳𝗲𝗯𝗿𝘂𝗮𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟯, evenimentul omagial dedicat părintelui sculpturii moderne.

„A fost o bucurie să ne putem transpune, pentru câteva ore, într-o atmosferă a lucrurilor care ţin de esenţă, cu gândul la minunatele opere de artă ale maestrului”- au transmis organizatorii, pentru că, aşa cum artistul însuşi o spune  în piesa de teatru creată şi regizată de 𝗖𝗹𝗮𝘂𝗱𝗶𝗮 𝗠𝗼𝘁𝗲𝗮 şi 𝗕𝗲𝗮𝘁𝗿𝗶𝗰𝗲 𝗥𝗮𝗻𝗰𝗲𝗮: ,,o sculptură desăvârşită trebuie să aibă darul de a-l vindeca pe cel care o priveşte.”

Arta este o formă de manifestare a sufletului, iar Brâncuşi ne-a lăsat, prin capodopera sa, moştenirea viziunii sale ample şi rafinate asupra vieţii.

Vă lăsăm aici câteva imagini de la manifestarea dedicată românului absolut care şi-a asumat etnicitatea.

Constantin Brâncuși (n. 19 februarie 1876, Hobița, Peștișani, Gorj, România– d. 16 martie 1957, Paris, Franța) a fost un sculptor român cu contribuții covârșitoare la înnoirea limbajului și viziunii plastice în sculptura contemporană. Constantin Brâncuși a fost ales membru postum al Academiei Române. Francezii și americanii îl desemnează, cel mai adesea, doar prin numele de familie, pe care îl scriu fără semne diacritice, Brancusi, pronunțându-l după regulile de pronunțare ale limbii franceze.

Scuptorul s-a remarcat prin contribuții covârșitoare la înnoirea limbajului și viziunii plastice în sculptura contemporană.

Viziunea lui Brâncuși asupra vieții era influențată atât de Platon cât și de conceptele filosofilor orientali.

Brâncuși este, neîndoielnic, un asemenea moment al conștiinței artei moderne, care concentrează sensurile unei întregi ere a evoluției spiritului creator.

Reprezentant al mișcării artistice moderne, Constantin Brâncuși este considerat de mulți ca fiind cel important sculptor al secolului al XX-lea. Sculpturile sale se remarcă prin eleganța formei și utilizarea sensibilă a materialelor, combinând simplitatea artei populare românești cu rafinamentul avantgardei pariziene.

Criticii de specialitate spun că Brâncuși a eliberat sculptura de preponderența imitației mecanice a naturii, a refuzat reprezentarea figurativă a realității, a preconizat exprimarea esenței lucrurilor, a vitalității formei, a creat unitatea dintre sensibil și spiritual. În opera sa el a oglindit felul de a gândi lumea al țăranului român. Prin obârșia sa țărănească și-a aflat rădăcinile adânci ale operei sale în tradițiile, miturile și funcția magică a artei populare românești. Brâncuși a relevat lumii occidentale dimensiunea sacră a realității.

Figură centrală în mișcarea artistică modernă, Brâncuși este considerat unul din cei mai mari sculptori ai secolului al XX-lea. Sculpturile sale se remarcă prin eleganța formei și utilizarea sensibilă a materialelor, combinând simplitatea artei populare românești cu rafinamentul avangardei pariziene. Verticalitatea, orizontalitatea, greutatea, densitatea cât și importanța acordată luminii și spațiului sunt trăsăturile caracteristice ale creației lui Brâncuși. Opera sa a influențat profund conceptul modern de formă în sculptură, pictură și desen.

Articolul Pe Brancusi nu-l poti cuprinde in cuvinte, dar ii poti dedica fapte. Ce s-a intamplat in Ilfov?! apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.


Source link

Stirea Zilei

implant dentar
Servicii DDD, deratizare, dezinsectie, dezinfectie

Curs Valutar

RSS Eurodeal Business Club

 • Diferențele dintre Site-urile de Știri și Blogurile de Știri
  Diferențele dintre Site-urile de Știri și Blogurile de Știri, și Cum Să Recunoaștem și Să Evaluăm Corectitudinea și Transparența Surselor Deși ambele își propun să furnizeze știri și informații, există diferențe semnificative între ele, care țin atât de modul lor de funcționare, cât și de tipul de conținut pe care Articolul Diferențele dintre Site-urile de […]
 • Crește vizibilitatea online cu Advertoriale SEO
  SEO advertoriale sunt o strategie eficientă de marketing online care combină elemente de publicitate și optimizare pentru motoarele de căutare. Acestea constau în crearea și distribuirea de conținut plătit, care seamănă cu articolele editoriale, dar are scopul de a promova un produs, serviciu sau marcă. SEO advertorialele sunt concepute pentru Articolul Crește vizibilitatea online cu […]
 • Cum să îți optimizezi conținutul pentru Advertoriale SEO
  Advertorialul SEO este o strategie de marketing digital care combină elementele de publicitate și optimizare pentru motoarele de căutare. Acesta constă în crearea și promovarea unui conținut relevant și de calitate, care să atragă atenția publicului țintă și să îmbunătățească vizibilitatea și clasamentul în rezultatele căutării. Importanța optimizării conținutului pentru Articolul Cum să îți optimizezi […]
 • Etica în afaceri: Construirea unei companii cu principii solide
  Etica în afaceri este un subiect de mare importanță în lumea afacerilor de astăzi. Cu toții am auzit despre companii care au fost implicate în scandaluri etice și care și-au pierdut reputația și încrederea clienților. De aceea, este esențial să ne concentrăm asupra construirii unei companii cu principii solide și Articolul Etica în afaceri: Construirea […]