Prima pagină » ONORANT dar si un IMBOLD… (daca om pricepe!): Cea mai mare fabrica de procesare a lanii din Europa va fi construita in Romania
Stiri

ONORANT dar si un IMBOLD… (daca om pricepe!): Cea mai mare fabrica de procesare a lanii din Europa va fi construita in Romania

 MADR salută demersul unor investitori români din județul Olt, comuna Făgețelu, care au obținut suma de 182.059.200 lei, în cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin HG nr. 959/2022, prin finanțare de la Ministerul Economiei.

Bine gândit: Fondurile vor fi folosite pentru înființarea unei fabrici de procesare a lânii și la fabricarea de produse fono și termo izolante din lână, dar și pentru valorificarea unor produse secundare, precum lanolina, îngrășămintele organice sub formă de pelete sau compostul rezultat în urma spălării lânii.

 În cadrul fabricii vor fi construite:

*1 hală de producție în suprafață de 12.500 mp

*3 linii de spălare lână brută cu o capacitate unitară de 1t/ora/linie, care vor include și următoarele sub-capacități:

– instalații de centrifugare pentru extragerea lanolinei;

– 2 linii de peletizare;

 – o stație de reciclare a apei și reintroducere în circuit;

– 2 linii automate de prelucrare și ambalare produse finite;

– capacitate de producere a energiei prin panouri fotovoltaice instalate pe întreaga suprafață a halei.

Articolul ONORANT dar si un IMBOLD… (daca om pricepe!): Cea mai mare fabrica de procesare a lanii din Europa va fi construita in Romania apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.


Source link