Prima pagină » N-a mai rabdat: primarul din Campulung Muscel l-a demis pe managerul Spitalului Municipal
Stiri

N-a mai rabdat: primarul din Campulung Muscel l-a demis pe managerul Spitalului Municipal

Elena Lasconi- Primarul municipiului Câmpulung Muscel: „L-am demis pe managerul Spitalului Municipal Câmpulung.

În calitate de Primar al municipiului Câmpulung reprezint interesele fiecărui câmpulungean. Iar atunci când vine vorba despre sănătate, despre ceva ce aduce atingere sănătății Dvs, copiilor Dvs, am toleranță zero.

În ultimele luni am primit o mulțime de sesizări din partea a sute de câmpulungeni. Am primit adrese, mesaje prin care vă arătați supărarea, nemulțumirea vis-a-vis de felul în care sunteți tratați în spitalul Municipal Câmpulung. Știu nemulțumirile dumneavoastră referitoare la faptul că sunteți trimiși la Pitești cu copiii bolnavi pentru că la Câmpulung nu avem un medic pediatru. Sunt și eu nemulțumită.

Ce vreau să știți: spitalul municipal este condus de către un manager. Este datoria și obligația lui, prin contract de management, să organizeze întreaga activitate medicală din spital astfel încât fiecare dintre dumneavoastră să fiți tratați cu respect, cu grijă, cu empatie și cu servicii medicale la standarde europene. De asemenea, e obligația managerului să asigure întregului personal medical condiții de siguranță la locul de muncă, să fie tratați cu demnitate și respect.

În ultimele luni am primit din partea Consiliului de Administrație al Spitalului mai multe sesizări. În repetate rânduri i-am cerut explicații managerului pentru fiecare aspect sesizat. Nicolae Alexe a eludat adevărul și legea. În această dimineață am primit raportul Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal, organul avizat și competent, prin care mi se propunea demiterea lui Nicolae Alexe.

Nicolae Alexe a încălcat în mod repetat legea, contractul de management si atribuții specifice activitatii medicale.

De la distribuirea unor măști în spital, despre care câteva cadre medicale au sesizat că aveau miros de mucegai, punând în pericol sănătatea medicilor și asistenților până la o achiziție directă făcută fără avizul obligatoriu al Consiliului de Administrație. De la încălcarea contractului de management referitoare la obligațiile ce îi revin față de Primar pentru bunul mers al actului medical până la închiderea unor secții din spital după bunul plac fără a obține în prealabil aprobările de la DSP Argeș, CAS Argeș și Ambulanță.

În tot acest timp, Nicolae Alexe a avut un comportament lipsit de respect, abuziv, neetic, opresiv si denigrator față de angajați. Asta a dus la demisia unor membri din Comitetul Director. Am fost sesizată de către angajați în acest sens și am direcționat aspectele sesizate și Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Acestea sunt faptele. Acestea sunt constatările. Nu pot să închid ochii.

În tot acest timp, în care am încercat să avem un dialog, să înțeleg  demersurile managerului, am văzut în presa locală, pe rețelele sociale tot felul de știri false, referitoare la faptul că Nicolae Alexe este o victimă.

Eu vreau să vă întreb pe voi, dragi câmpulungeni: sunteți mulțumiți de ceea ce se întâmplă la spitalul municipal? Vă întreb pe voi, medici, asistenți, infirmieri: sunteți mulțumiți de felul în care sunteți tratați de către managerul spitalului?

Concluzia este simplă: Începând de astăzi îl demit pe Nicolae Alexe din funcția de manager al Spitalului Municipal Câmpulung.

Începând de mâine, până la organizarea concursului pentru ocuparea postului de manager, interimar va fi doamna Petrina Florea. Este un moment greu pentru că în maximum o lună trebuie să finalizăm documentele pentru acreditarea spitalului, avem nevoie de medici, de un climat pozitiv în spital și am încredere că doamna Florea va asigura stabilitatea de care avem nevoie.

Subliniez faptul că, voi sesiza toate instituțiile statului despre neregulile de la spitalul nostru. O să încep cu Corpul de Control al Prim Ministrului, dar nu mă opresc aici.

Nu voi lăsa lucrurile așa pentru că aici este vorba despre SĂNĂTATE. Nu voi închide ochii la ilegalități indiferent cât de grea e lupta.

Nu am să vă spun tot ce știu pentru că nu sunt nici procuror, nici judecător însă ce s-a întâmplat la Câmpulung este grav și are impact național. Vor fi multe anchete și voi reveni cu amănunte atunci când e cazul.

Aveți încredere! E adevărat, sistemul sanitar în sine e bolnav. Știu că nu se va face bine peste noapte însă atâta timp cât mă zbat împreună cu echipa mea să transformăm unitățile sanitare din Câmpulung în unele europene prin accesarea de fonduri europene nu mi se pare normal să lăsăm un manager să-și bată joc, indiferent cum s-ar numi el”.

 „Scurt pe doi”.

 Așa se procedează!

 Atitudinea primarului din Câmpulung merită să ajungă la urechile tuturor. Poate mai iau și alții exemplu, la o adică!


Source link

implant dentar
Servicii DDD, deratizare, dezinsectie, dezinfectie

Curs Valutar

RSS Eurodeal Business Club

 • De ce ar trebui să investești în dezvoltarea personală și profesională a angajaților
  Dezvoltarea personală și profesională este un aspect esențial în cadrul companiilor, deoarece aduce numeroase beneficii atât angajaților, cât și organizației în sine. Investițiile în dezvoltare personală și profesională pot îmbunătăți performanța angajaților, crește satisfacția și angajamentul acestora, reduce costurile prin creșterea retentiei, contribuie la crearea unui mediu de lucru pozitiv, Articolul De ce ar trebui […]
 • Cum să gestionezi riscul în afaceri
  Gestionarea riscurilor în afaceri este un aspect esențial pentru succesul și durabilitatea unei companii. Riscul este o parte inevitabilă a oricărei afaceri și poate apărea în diferite forme, cum ar fi riscul financiar, riscul operațional, riscul de mediu sau riscul de securitate. Prin gestionarea adecvată a acestor riscuri, o companie Articolul Cum să gestionezi riscul […]
 • Cum să-ți construiești o echipă de încredere și motivată
  Construirea unei echipe unite și motivate este esențială pentru atingerea obiectivelor de afaceri. O echipă puternică poate aduce rezultate remarcabile și poate depăși obstacolele cu succes. În acest articol, vom explora calitățile esențiale ale unui lider de echipă, crearea unui mediu de lucru pozitiv și colaborativ, încurajarea comunicării deschise și Articolul Cum să-ți construiești o […]
 • Importanța storytelling-ului în marketing și branding
  Storytelling-ul este arta de a comunica prin intermediul poveștilor. Este o tehnică veche, folosită de-a lungul timpului pentru a transmite informații, a captiva audiența și a crea conexiuni emoționale. În contextul marketingului și brandingului, storytelling-ul devine o unealtă puternică pentru a atrage și fideliza clienț Importanța storytelling-ului în marketing și Articolul Importanța storytelling-ului în marketing […]