Prima pagină » Mituri despre aerul condiționat: 3 lucruri de știut despre aceste dispozitive
Stiri

Mituri despre aerul condiționat: 3 lucruri de știut despre aceste dispozitive

Printre cele mai populare articole electronice și electrocasnice este aerul condiționat, nelipsit din casele și birourile noastre, din spații comerciale, restaurante și instituții publice. Îți prezentăm în continuare câteva mituri despre instalațiile de climatizare, ca să știi detaliile necesare despre funcționarea acestor dispozitive și impactul real pe care-l au asupra utilizatorilor.    

Aerul condiționat consumă multă energie – fals!  

Aparatele de aer condiționat sunt adesea percepute ca fiind mari consumatoare de energie, comparativ cu alte aparate electrice din casă. Cu toate acestea, acesta este un mit care poate fi demontat prin prezentarea datelor concrete despre consumul mediu de energie al unui aparat de aer condiționat. Potrivit unui studiu recent realizat de Organizația Mondială a Energiei, un aparat de aer condiționat consumă în medie între 1,5 și 2,5 kilowați-ora (kWh) pe oră de funcționare. Comparativ, un frigider consumă în medie 1,2 kWh pe zi, iar un televizor LCD consumă aproximativ 0,2 kWh pe oră de utilizare. Aceste cifre arată că consumul de energie al unui aparat de aer condiționat nu este atât de mare pe cât se crede.

Temperatura exterioară are un impact semnificativ asupra consumului de energie. Cu cât este mai ridicată temperatura exterioară, cu atât aparatul de aer condiționat va consuma mai multă energie pentru a menține temperatura interioară confortabilă. De asemenea, temperatura setată pe termostat și dimensiunea camerei pot influența consumul de energie. Un termostat setat la o temperatură mai scăzută sau o cameră mai mare va necesita mai multă energie pentru a menține temperatura dorită. Eficiența energetică a unității este, de asemenea, un factor important. Aparatele de aer condiționat cu clasă energetică superioară sunt mai eficiente din punct de vedere energetic și consumă mai puțină energie.

Aerul condiționat poate provoca răceală și gripă – fals!

Mitul aerului condiționat ca sursă principală de răceală și gripă este foarte răspândit, dar nu are o bază solidă în realitate. Primul aspect de luat în considerare este modul în care se răspândesc virusurile care cauzează răceala și gripa. Acestea se transmit de la o persoană la alta prin picături de salivă, strănut sau tuse, și nu prin aerul condiționat. Astfel, o persoană poate fi expusă la virusuri în orice mediu în care se află alți oameni, indiferent dacă există un aparat de aer condiționat sau nu.

Pentru a utiliza aerul condiționat într-un mod sănătos, este recomandat să eviți expunerea directă la jetul de aer rece. Astfel reduci disconfortul și a riscul de uscare a pielii și a mucoaselor nazale. Temperaturile prea scăzute pot afecta negativ sistemul imunitar. Reglează temperatura la un nivel confortabil și evită setările extreme. Filtrarea aerului este un aspect important în menținerea calității aerului într-o încăpere. Curățarea și înlocuirea regulată a filtrelor aparatului de aer condiționat poate ajuta la îndepărtarea particulelor și a alergenilor din aerul circulant.

Aerul condiționat determină o calitate slabă a aerului – fals!

Aerul condiționat este adesea asociat cu o calitate slabă a aerului, însă acest mit poate fi demontat prin înțelegerea modului în care funcționează sistemul de filtrare al acestuia și impactul său asupra calității aerului. Instalațiile de climatizare performante, precum aer condiționat 7000 BTU Daikin sunt echipate cu filtre care captează particulele de praf și alergeni. Aceste device-uri contribuie în mod eficient la curățarea aerului din interior. Sunt prevăzute cu sisteme speciale ce ajută la eliminarea poluanților, pentru a oferi un aer mai curat și mai sănătos. Dacă unitatea de aer condiționat este întreținută corespunzător, nu există niciun impact negativ asupra calității aerului din interior. Mai mult, un sistem de aer condiționat în funcțiune poate ajuta la reducerea umidității, ceea ce poate împiedica dezvoltarea mucegaiului și a altor organisme dăunătoare.  

Așadar, aerul condiționat este înconjurat de numeroase mituri care pot genera interpretări eronate și utilizare ineficientă. De la presupunerea unui consum exorbitant de energie până la asocierile incorecte cu răcelile sau cu uscarea pielii, aceste abordări pot fi demontate prin înțelegerea corectă a funcționării  dispozitivelor de climatizare. Ia în considerare aceste aspecte, ca să te bucuri de confort termic și de un consum moderat de energie. (P)

Articolul Mituri despre aerul condiționat: 3 lucruri de știut despre aceste dispozitive apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.


Source link

implant dentar
Servicii DDD, deratizare, dezinsectie, dezinfectie

Curs Valutar

RSS Eurodeal Business Club

 • De ce ar trebui să investești în dezvoltarea personală și profesională a angajaților
  Dezvoltarea personală și profesională este un aspect esențial în cadrul companiilor, deoarece aduce numeroase beneficii atât angajaților, cât și organizației în sine. Investițiile în dezvoltare personală și profesională pot îmbunătăți performanța angajaților, crește satisfacția și angajamentul acestora, reduce costurile prin creșterea retentiei, contribuie la crearea unui mediu de lucru pozitiv, Articolul De ce ar trebui […]
 • Cum să gestionezi riscul în afaceri
  Gestionarea riscurilor în afaceri este un aspect esențial pentru succesul și durabilitatea unei companii. Riscul este o parte inevitabilă a oricărei afaceri și poate apărea în diferite forme, cum ar fi riscul financiar, riscul operațional, riscul de mediu sau riscul de securitate. Prin gestionarea adecvată a acestor riscuri, o companie Articolul Cum să gestionezi riscul […]
 • Cum să-ți construiești o echipă de încredere și motivată
  Construirea unei echipe unite și motivate este esențială pentru atingerea obiectivelor de afaceri. O echipă puternică poate aduce rezultate remarcabile și poate depăși obstacolele cu succes. În acest articol, vom explora calitățile esențiale ale unui lider de echipă, crearea unui mediu de lucru pozitiv și colaborativ, încurajarea comunicării deschise și Articolul Cum să-ți construiești o […]
 • Importanța storytelling-ului în marketing și branding
  Storytelling-ul este arta de a comunica prin intermediul poveștilor. Este o tehnică veche, folosită de-a lungul timpului pentru a transmite informații, a captiva audiența și a crea conexiuni emoționale. În contextul marketingului și brandingului, storytelling-ul devine o unealtă puternică pentru a atrage și fideliza clienț Importanța storytelling-ului în marketing și Articolul Importanța storytelling-ului în marketing […]