Prima pagină » Ministrul Educatiei, la Paris! De ce si cu cine s-a intalnit…
Stiri

Ministrul Educatiei, la Paris! De ce si cu cine s-a intalnit…

„Am profitat de prezența în Paris, la Conferința Generală UNESCO, pentru a mă întâlni cu profesorii de aici care predau cursuri de limbă, cultură și civilizație românească în școli sau universități.

Am descoperit oameni pe care dorința de a păstra identitatea culturală și lingvistică a României îi face să găsească soluții și să continue să fie, pentru copiii și studenții români de aici, sprijin în menținerea legăturii cu țara în care s-au născut sau în care își au familiile.

Am înțeles cea mai mare nevoie a comunității de aici: semnalele că nouă, celor de acasă, ne pasă și că suntem alături de ei.

Avem nevoie ca demersurile instituționale, precum înființarea Centrului Național Românesc pentru Învățământ la Distanță, prevăzută în noua Lege a învățământului preuniversitar, să fie completate de acțiuni concrete, precum susținerea lectoratelor sau creșterea numărului de copii care să participe la cursul de Limbă, Cultură și Civilizație Românească, ce se desfășoară deja aici.

Mulțumesc pentru deschidere și pentru firescul acestei întâlniri găzduite de Excelența Sa Doamna Ambasador Ioana Bivolaru. Copiii români au tot sprijinul meu, indiferent de locul în care trăiesc!”,a scris ministrul Educației, Ligia Deca, pe contul său de socializare.

Articolul Ministrul Educatiei, la Paris! De ce si cu cine s-a intalnit… apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.


Source link