Prima pagină » Ministrul Agriculturii, LUNI si MARTI la BRUXELLES. Vesti bune pentru crescatorii de porcine! De ce? Daea!
Stiri

Ministrul Agriculturii, LUNI si MARTI la BRUXELLES. Vesti bune pentru crescatorii de porcine! De ce? Daea!


„Misiunea încredințată mă determină sa fiu acolo unde se generează politicile europene în domeniul agriculturii.

Cu interesul pentru țară, pentru fermierii români, am participat la ședința Consiliului de miniștri ai agriculturii, pe agenda căreia au fost dezbătute teme importante pentru viitorul domeniului, unde, prin intervențiile în cadrul temelor puse în discuție, România și-a definit poziția, punând în prim plan capacitatea noastră de a contribui la plămădirea deciziilor ce pot și trebuie să aducă fermierilor și consumatorilor de produse agroalimentare confortul financiar și liniștea cuvenită în ceea ce privește securitatea alimentară și îmbunătățirea calității vieții.

Principalele teme de discuție din cadrul reuniunii Consiliului AgriFish, fixate de Președinția cehă, au abordat răspunsul coordonat pentru asigurarea securității alimentare, acțiuni menite să sprijine fermierii să continue să producă, iar populația să facă față creșterii prețurilor, precum și gestionarea stocurilor de pește ale UE.

Intervențiile prezentate în plenul Consiliului pot fi accesate pe site-ul www.madr.ro

În marja Consiliului am avut o întâlnire fructuoasă cu domnul Janusz WOJCIECHOWSKI, comisarul pentru agricultură și dezvoltare rurală, ocazie cu care am pus în discuție teme care au vizat stadiul actual al Planului Național Strategic, impactul războiului din Ucraina asupra fermierilor, precum și proiectul de regulament privind utilizarea durabilă a pesticidelor.

Planul Strategic este în line dreaptă, având agrementate toate pozițiile sensibile care au fost prezentate direct comisarului, căruia, i-am mulțumit pentru deschiderea avută și obiectivitatea interpretării problemelor ce frământă fermierii noștri.

Referitor la conflictul din Ucraina, s-a convenit înființarea unui grup de lucru comun format din specialiști români și ai Comisiei Europene, pentru analiza situației existente și pregătirea soluțiilor care sa vină în sprijinul fermierilor români. Astăzi vom transmite componența colectivului de lucru.

Climatul de înțelegere și respect în abordarea acestor teme deosebit de importante ne-a permis să ajungem la concluzii pozitive care se înscriu în politica generală, cu specificitate și efecte pozitive pentru România.

Marți, 27 septembrie, am participat la reuniunea la nivel înalt pentru Pesta Porcină Africană (PPA) a miniștrilor agriculturii, unde, împreună cu vicepreședintele ANSVSA, Csutak Nagy Laszlo, am putut lua contact cu noile precizări, căi și soluții, pentru  abordarea integrată a PPA.

Precizările tehnice și soluțiile prezentate de oamenii de știință ne vor ajuta să avem o abordare pragmatică la nivelul UE, pentru a încercui acest nenorocit de virus.

În aceeași măsură, vom deschide frontul eradicării PPA, în vederea creării condițiilor de refacere a efectivelor de porcine, capitol la care am făcut deja un pas important, prin lege alocându-se 360 de milioane de euro, pentru reproducția suinelor în România. Programul este în desfășurare, iar solicitările fermierilor ne dau siguranța realizării bazei genetice care ne va crea posibilitatea să producem purcei în țară, eliminând dependența de importuri.

Prin PNS și prin măsurile luate de Guvernul României deschidem calea predictibilității pentru dezvoltarea agriculturii în vederea asigurării unor producții capabile să elimine importurile de produse agroalimentare.

Să ne folosim toate resursele de care dispunem!

Șanse avem, trebuie doar să le valorificăm!”

 Este ceea ce a consemnat ministrul Petre adea pe contul său de socializare după evenimentul de la Bruxelles la care a participat la începutul acestei săptămâni.

Articolul Ministrul Agriculturii, LUNI si MARTI la BRUXELLES. Vesti bune pentru crescatorii de porcine! De ce? Daea! a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.


Source link

implant dentar
Servicii DDD, deratizare, dezinsectie, dezinfectie

Curs Valutar

RSS Eurodeal Business Club

 • De ce ar trebui să investești în dezvoltarea personală și profesională a angajaților
  Dezvoltarea personală și profesională este un aspect esențial în cadrul companiilor, deoarece aduce numeroase beneficii atât angajaților, cât și organizației în sine. Investițiile în dezvoltare personală și profesională pot îmbunătăți performanța angajaților, crește satisfacția și angajamentul acestora, reduce costurile prin creșterea retentiei, contribuie la crearea unui mediu de lucru pozitiv, Articolul De ce ar trebui […]
 • Cum să gestionezi riscul în afaceri
  Gestionarea riscurilor în afaceri este un aspect esențial pentru succesul și durabilitatea unei companii. Riscul este o parte inevitabilă a oricărei afaceri și poate apărea în diferite forme, cum ar fi riscul financiar, riscul operațional, riscul de mediu sau riscul de securitate. Prin gestionarea adecvată a acestor riscuri, o companie Articolul Cum să gestionezi riscul […]
 • Cum să-ți construiești o echipă de încredere și motivată
  Construirea unei echipe unite și motivate este esențială pentru atingerea obiectivelor de afaceri. O echipă puternică poate aduce rezultate remarcabile și poate depăși obstacolele cu succes. În acest articol, vom explora calitățile esențiale ale unui lider de echipă, crearea unui mediu de lucru pozitiv și colaborativ, încurajarea comunicării deschise și Articolul Cum să-ți construiești o […]
 • Importanța storytelling-ului în marketing și branding
  Storytelling-ul este arta de a comunica prin intermediul poveștilor. Este o tehnică veche, folosită de-a lungul timpului pentru a transmite informații, a captiva audiența și a crea conexiuni emoționale. În contextul marketingului și brandingului, storytelling-ul devine o unealtă puternică pentru a atrage și fideliza clienț Importanța storytelling-ului în marketing și Articolul Importanța storytelling-ului în marketing […]