Prima pagină » Miercuri incepe ultimul modul din acest an scolar: vin examene, dar si ganduri catre… VACANTA MARE! Violenta sa aiba numai ABSENTE!!!
Stiri

Miercuri incepe ultimul modul din acest an scolar: vin examene, dar si ganduri catre… VACANTA MARE! Violenta sa aiba numai ABSENTE!!!


De miercuri, 19 aprilie, elevii revin la cursuri, intrând „ pe ultima sută” a anului școlar, mai exact în modulul V. Este ultimul din acest an școlar, pe 16 iunie urmând să sune clopoțelul… vacanței mari.

Până atunci, absolvenții ciclului gimnazial vor susține Evaluarea Națională. Totodată, și alți elevi vor intra în „focurile examenelor”, astfel: primii sunt elevii de clasa a II-a, care în perioada 9-12 mai au probele scrise și de citit la română și matematică. Elevii de clasa a IV-a susțin probele scrise la română și matematică în zilele de marți, 16 mai și respectiv miercuri, 17 mai. La rândul lor, elevii de clasa a VI-a au probele scrise la limbă și comunicare în ziua de miercuri, 24 mai și la matematică și științele naturii în ziua de joi, 25 mai.

Deasemenea, trebuie știut că școlile  care nu au organizat până acum „Școala altfel” și „Săptămâna verde” (probabil destul de puține) mai au la dispoziție perioada ultimului modul de cursuri.

Elevii de clasa a VIII-a vor încheia cursurile pe 9 iunie 2023. Potrivit calendarului official, înscrierea candidaților la Evaluarea Națională 2023 se face automat de către secretariatele școlilor în perioada 6 – 9 iunie. Potrivit calendarului publicat în Monitorul Oficial la începutul anului școlar, Evaluarea Națională 2023 are loc în perioada 19-22 iunie. Proba la Limba și Literatura Română se va susține pe 19 iunie, iar proba la Matematică este va fi pe 21 iunie.

Elevii de clasa a XII-a încheie cursurile pe 2 iunie 2023. Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen se face în perioada 29 mai – 2 iunie, iar de pe 12 iunie încep probele ”orale”, dar și competențele digitale.

 Așadar, o perioadă cu emoții, note, examene, dar și cu un noian de gânduri către… mult-așteptata VACANȚĂ MARE, cu sebări și… baluri de absolvire. Și… sperăm, o perioadă care să creeze amintiri frumoase tuturor, fără absențe, și… fără acte de violență!

foto: ziare.com

Articolul Miercuri incepe ultimul modul din acest an scolar: vin examene, dar si ganduri catre… VACANTA MARE! Violenta sa aiba numai ABSENTE!!! a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.


Source link