Prima pagină » Mesajul premierului la Ziua Veteranilor, dedicata militarilor din teatrele de operatii – 11 noiembrie
Stiri

Mesajul premierului la Ziua Veteranilor, dedicata militarilor din teatrele de operatii – 11 noiembrie

„România îi onorează astăzi pe militarii săi care, alături de camarazi din alte state aliate și prietene, au mers să pună umărul la menținerea păcii, combaterea terorismului și sprijinirea populației în cele mai afectate zone de conflict din lume ale ultimelor decenii, precum Afganistan, Irak sau Balcanii de Vest, dar și în multe altele.
Ziua de 11 noiembrie a fost aleasă simbolic pentru a fi dedicată militarilor noștri din teatre de operații, în semn de contopire a iubirii de pace cu sacrificiul prin care de multe ori este plătită pacea. Pe 11 noiembrie 1918, Ziua Armistițiului, se punea capăt oficial Primului Război Mondial și pe 11 noiembrie 2003 cădea la datorie eroul bihorean Iosif Silviu Fogoraşi, primul militar român care și-a pierdut viața în teatrul de operaţii din Afganistan, ridicat post-mortem la gradul de sublocotenent și decorat cu Virtutea Militară.
Gândurile noastre se îndreaptă, în aceste momente, în primul rând spre cei care s-au jertfit în astfel de misiuni, slujind interesele României ca stat membru al ONU, NATO și UE implicat în menținerea păcii, securității și stabilității internaționale, dar în același timp redând speranța civililor fără apărare prinși în confruntări. Eroismul și omenia dumneavoastră nu vor fi uitate, dragii noștri!
Îmi exprim respectul deosebit pentru militarii noștri răniți în teatrele de operații, cărora le purtăm toată recunoștința pe care o merită și pentru care statul a luat măsuri să li se acorde sprijinul de care au nevoie, chiar dacă acesta nu va putea recompensa spiritul lor de sacrificiu și suferințele prin care au trecut.
Și îi salut călduros pe veteranii care s-au întors cu bine din misiunile externe la care au participat, sper să dea mai departe experiența pe care au câștigat-o și să le transmită copiilor și nepoților povestea încercărilor cărora le-au ținut piept, pentru ca ei să se bucure de o Românie sigură, cu prestigiu internațional și încredere deplină ca aliat.
Nu în ultimul rând, familiilor militarilor români cărora le este dedicată această zi le transmit toate urările de bine și recunoștința că din mijlocul lor, grație lor, România are mai departe patrioți și eroi, ale căror nume le va evoca mereu cu mândrie!
Această zi și semnificația ei ne fac să ne readucem aminte cât de importantă este pacea și să apreciem cu sinceritate că e pace în țara noastră, un dar neprețuit, câștigat pentru prezent prin spiritul eroic și sacrificiul militarilor pe care îi cinstim acum și cărora le rămânem datori pentru totdeauna cu păstrarea memoriei lor.
Pentru că suntem și cetățeni ai lumii, sper să se încheie curând și cu bine conflictele actuale de pe mapamond, încât cu toții să ne putem dedica oamenilor, valorilor și lucrurilor pe care le iubim și în numele cărora luptăm, când spunem că luptăm pentru patrie.
Memorie eternă militarilor români care și-au dat viața pentru a fi pace în lume!
Multă sănătate și viață lungă veteranilor care s-au întors cu bine din teatrele de operații!
Respect și prețuire pentru familiile dumneavoastră, dragi eroi și patrioți români!”, a trasnsmis azi Marcel Ciolacu, Prim-Ministru al României.

foto: Facebook

Articolul Mesajul premierului la Ziua Veteranilor, dedicata militarilor din teatrele de operatii – 11 noiembrie apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.


Source link

Stirea Zilei

implant dentar
Servicii DDD, deratizare, dezinsectie, dezinfectie

Curs Valutar

RSS Eurodeal Business Club

 • Diferențele dintre Site-urile de Știri și Blogurile de Știri
  Diferențele dintre Site-urile de Știri și Blogurile de Știri, și Cum Să Recunoaștem și Să Evaluăm Corectitudinea și Transparența Surselor Deși ambele își propun să furnizeze știri și informații, există diferențe semnificative între ele, care țin atât de modul lor de funcționare, cât și de tipul de conținut pe care Articolul Diferențele dintre Site-urile de […]
 • Crește vizibilitatea online cu Advertoriale SEO
  SEO advertoriale sunt o strategie eficientă de marketing online care combină elemente de publicitate și optimizare pentru motoarele de căutare. Acestea constau în crearea și distribuirea de conținut plătit, care seamănă cu articolele editoriale, dar are scopul de a promova un produs, serviciu sau marcă. SEO advertorialele sunt concepute pentru Articolul Crește vizibilitatea online cu […]
 • Cum să îți optimizezi conținutul pentru Advertoriale SEO
  Advertorialul SEO este o strategie de marketing digital care combină elementele de publicitate și optimizare pentru motoarele de căutare. Acesta constă în crearea și promovarea unui conținut relevant și de calitate, care să atragă atenția publicului țintă și să îmbunătățească vizibilitatea și clasamentul în rezultatele căutării. Importanța optimizării conținutului pentru Articolul Cum să îți optimizezi […]
 • Etica în afaceri: Construirea unei companii cu principii solide
  Etica în afaceri este un subiect de mare importanță în lumea afacerilor de astăzi. Cu toții am auzit despre companii care au fost implicate în scandaluri etice și care și-au pierdut reputația și încrederea clienților. De aceea, este esențial să ne concentrăm asupra construirii unei companii cu principii solide și Articolul Etica în afaceri: Construirea […]