Prima pagină » Luptând cu trac de scenă? Iată 6 sfaturi pe care trebuie să le cunoașteți
Lifestyle

Luptând cu trac de scenă? Iată 6 sfaturi pe care trebuie să le cunoașteți

Fie că ești un comic stand-up, un muzician, un vânzător sau un student, să te ridici în fața unui public poate fi o senzație de nervi – chiar dacă ai prieteni și persoane dragi care te încurajează în mulțime! În timp ce unii nervi sunt normali, palmele transpirate, ritmul cardiac ridicat și respirația rapidă pot fi de-a dreptul neplăcute.

Din fericire, există câteva sfaturi pe care le puteți pune în aplicare pentru a ajuta la atenuarea anxietății de performanță. Pentru a afla care sunt acestea, citiți mai departe!

Sfatul #1: Exersați, exersați, exersați, exersați

În timp ce practica nu face perfecțiunea, practica te face să fii pregătit. Fie că testați niște glume noi la un club de comedie, fie că faceți o prezentare în fața membrilor consiliului de administrație, fie că faceți un proiect de grup la școală, este esențial să fiți familiarizat cu materialul dumneavoastră.

(Notă: încercați să creați un mediu asemănător cu cel în care va fi ziua reală. De exemplu, dacă veți sta în picioare, nu exersați stând jos).

Sfatul nr. 2: Vizualizează-ți succesul

Vă luptați cu îndoiala de sine? Atunci vizualizarea succesului tău este crucială. Atunci când exersați prezentarea sau spectacolul, imaginați-vă că vă conectați cu mulțimea.

Imaginați-vă că vă simțiți încrezător în fața sălii. Imaginați-vă că publicul este receptiv și implicat.

Sfat #3: Nu beți cafea sau zahăr în ziua prezentării

Dacă sunteți un împătimit al cafelei sau un fanatic al zahărului, s-ar putea să fiți tentat să vă răsfățați cu lucrurile preferate în ziua următoare. Cu toate acestea, aceste vicii pot duce la mai multe simptome de anxietate, cum ar fi un ritm cardiac ridicat.

Prin urmare, cel mai bine este să te limitezi la mese echilibrate și sănătoase, care îți vor menține nivelul de energie constant.

Sfatul nr. 4: Investește în încrederea ta

Chiar dacă ești încrezător în viața de zi cu zi, să te ridici în fața unei săli de oameni te poate face să te simți stânjenit. De aceea, investiția în stima ta de sine este atât de importantă!

Una dintre primele trăsături pe care oamenii le observă la tine este zâmbetul tău, așa că începe prin a-ți programa o programare la un dentist cosmetic calificat de lângă tine.

Profesioniștii stomatologi ca mine adoră să ajute pacienții să perfecționeze aspectul și funcția zâmbetului lor, sporindu-le încrederea în sine în acest proces.

Sfat #5: Practicați respirația profundă

Chiar înainte de a vă striga numele pentru a începe prezentarea, este posibil ca nervii să vă crească. Pentru a combate acest lucru, respirați adânc și intenționat pentru a vă încetini ritmul cardiac și a vă calma mintea.

Începeți prin a inspira timp de cinci secunde, țineți-vă respirația timp de cinci secunde și expirați timp de cinci secunde. Faceți acest lucru de mai multe ori până când simțiți că începeți să vă relaxați.

Sfatul nr. 6: Eliberați energia anxioasă

Respirația profundă nu a funcționat pentru tine în trecut? Nu vă faceți griji – există o altă modalitate de a vă elibera energia anxioasă: mișcarea.

În dimineața dinainte, ieșiți la o alergare sau la o plimbare lungă pentru a elibera o parte din energia acumulată. Chiar înainte de prezentare, scuturați-vă brațele, rotiți-vă ușor gâtul dintr-o parte în alta și întindeți-vă picioarele.

Frica de scenă este complet naturală, mai ales dacă sunteți pasionat de mesajul dvs. sau dacă nu vă ridicați în fața oamenilor în mod regulat. Vestea bună este că puteți folosi sfaturile de mai sus pentru a rămâne calm, pozitiv și pregătit!

Stirea Zilei

implant dentar
Servicii DDD, deratizare, dezinsectie, dezinfectie

Curs Valutar

RSS Eurodeal Business Club

 • Diferențele dintre Site-urile de Știri și Blogurile de Știri
  Diferențele dintre Site-urile de Știri și Blogurile de Știri, și Cum Să Recunoaștem și Să Evaluăm Corectitudinea și Transparența Surselor Deși ambele își propun să furnizeze știri și informații, există diferențe semnificative între ele, care țin atât de modul lor de funcționare, cât și de tipul de conținut pe care Articolul Diferențele dintre Site-urile de […]
 • Crește vizibilitatea online cu Advertoriale SEO
  SEO advertoriale sunt o strategie eficientă de marketing online care combină elemente de publicitate și optimizare pentru motoarele de căutare. Acestea constau în crearea și distribuirea de conținut plătit, care seamănă cu articolele editoriale, dar are scopul de a promova un produs, serviciu sau marcă. SEO advertorialele sunt concepute pentru Articolul Crește vizibilitatea online cu […]
 • Cum să îți optimizezi conținutul pentru Advertoriale SEO
  Advertorialul SEO este o strategie de marketing digital care combină elementele de publicitate și optimizare pentru motoarele de căutare. Acesta constă în crearea și promovarea unui conținut relevant și de calitate, care să atragă atenția publicului țintă și să îmbunătățească vizibilitatea și clasamentul în rezultatele căutării. Importanța optimizării conținutului pentru Articolul Cum să îți optimizezi […]
 • Etica în afaceri: Construirea unei companii cu principii solide
  Etica în afaceri este un subiect de mare importanță în lumea afacerilor de astăzi. Cu toții am auzit despre companii care au fost implicate în scandaluri etice și care și-au pierdut reputația și încrederea clienților. De aceea, este esențial să ne concentrăm asupra construirii unei companii cu principii solide și Articolul Etica în afaceri: Construirea […]