Prima pagină » „La serva padrona” prezentată de Home of Strings – O noapte memorabilă de operă și umor.
Stiri

„La serva padrona” prezentată de Home of Strings – O noapte memorabilă de operă și umor.

Recent am avut privilegiul de a asista la spectacolul „La serva padrona” prezentat de Home of Strings la Sala Dalles din București. A fost o seară deosebită, plină de umor și muzică de calitate, în care am avut ocazia să descoperim o lucrare de referință în opera italiană.

În centrul poveștii se află doi personaje principale: Uberto, un burlac bogat și morocănos, și servitoarea sa, tânăra Serpina, ingenioasă și hotărâtă să își impună autoritatea. Cei doi au o relație tensionată, dar dintr-o dată, Uberto anunță că vrea să se căsătorească, ceea ce determină o reacție neașteptată din partea Serpinei. Aceasta decide să se căsătorească ea însăși cu stăpânul său, concepând un plan viclean împreună cu un alt servitor al casei. Planul lor funcționează și Serpina ajunge să devină stăpână.

Muzica lui Pergolesi, interpretată de o orchestră formată din muzicieni talentați, a fost un element cheie al spectacolului, creând o atmosferă autentică și captivantă. Pe lângă La serva padrona, programul a inclus și alte două lucrări – „La buona figliuola” și „Lo frate ‘nnamurato”, care au completat perfect acest moment unic.

Au trecut 290 de ani, de când, în 1733, La serva padrona de Pergolesi a avut premiera la Teatro San Bartolomeo din Napoli. Cu o carieră lirică foarte promițătoare, curmată de o moarte prematură, Pergolesi a lăsat în urmă un catalog de compoziții care uimește prin amploare și calitate muzicală; însă La Serva Padrona este, alături de Stabat Mater, titlul care i-a consacrat faima pentru totdeauna.

De fapt, cu doar trei personaje și o intrigă incredibil de simplă, Pergolesi descrie o epocă și o societate în întregime. Stilul comic combină umorul cu implicațiile sociale, stabilind prototipul spiritului ingenios feminin plebeian ca unul victorios. Acest lucru îl vom găsi într-o altă formă si în lucrările lui Mozart.

Lucrarea dezvăluie trăsături distinct moderne în reprezentarea vie a personajelor, în măiestria sincronizării dramatice și în caracterizarea sigură a afecțiunilor și a relațiilor umane. Toate acestea prin intermediul unei partituri magistrale care se desfășoară ușor și cu o aderență perfectă la text, la jocurile de cuvinte și la mutabilitatea tonurilor și situațiilor.

Din punct de vedere al interpretării, distribuția a fost impresionantă, cu soprana Maria Ungheanu în rolul Serpinei și baritonul Fang Shuang în rolul lui Uberto. Cei doi au reușit să transmită cu multă naturalețe și emoție complexitatea relației dintre personajele lor.

Distribuția:

Serpina – Maria Ungheanu

Uberto – Fang Shuang

Vespone – Cătălin Seimeanu

Cvartetul asociației Home of Strings

În concluzie, spectacolul „La serva padrona” prezentat de Home of Strings a fost o experiență unică și memorabilă.

În ansamblu, acest spectacol unic și minunat este un must-see pentru oricine iubește muzica clasică și opera în special. Recomand cu căldură „La serva padrona” prezentată de Home of Strings.

Articolul „La serva padrona” prezentată de Home of Strings – O noapte memorabilă de operă și umor. apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.


Source link

Stirea Zilei

implant dentar
Servicii DDD, deratizare, dezinsectie, dezinfectie

Curs Valutar

RSS Eurodeal Business Club

 • Diferențele dintre Site-urile de Știri și Blogurile de Știri
  Diferențele dintre Site-urile de Știri și Blogurile de Știri, și Cum Să Recunoaștem și Să Evaluăm Corectitudinea și Transparența Surselor Deși ambele își propun să furnizeze știri și informații, există diferențe semnificative între ele, care țin atât de modul lor de funcționare, cât și de tipul de conținut pe care Articolul Diferențele dintre Site-urile de […]
 • Crește vizibilitatea online cu Advertoriale SEO
  SEO advertoriale sunt o strategie eficientă de marketing online care combină elemente de publicitate și optimizare pentru motoarele de căutare. Acestea constau în crearea și distribuirea de conținut plătit, care seamănă cu articolele editoriale, dar are scopul de a promova un produs, serviciu sau marcă. SEO advertorialele sunt concepute pentru Articolul Crește vizibilitatea online cu […]
 • Cum să îți optimizezi conținutul pentru Advertoriale SEO
  Advertorialul SEO este o strategie de marketing digital care combină elementele de publicitate și optimizare pentru motoarele de căutare. Acesta constă în crearea și promovarea unui conținut relevant și de calitate, care să atragă atenția publicului țintă și să îmbunătățească vizibilitatea și clasamentul în rezultatele căutării. Importanța optimizării conținutului pentru Articolul Cum să îți optimizezi […]
 • Etica în afaceri: Construirea unei companii cu principii solide
  Etica în afaceri este un subiect de mare importanță în lumea afacerilor de astăzi. Cu toții am auzit despre companii care au fost implicate în scandaluri etice și care și-au pierdut reputația și încrederea clienților. De aceea, este esențial să ne concentrăm asupra construirii unei companii cu principii solide și Articolul Etica în afaceri: Construirea […]