Prima pagină » Joburi pe care le poți face fără să ai studii superioare de specialitate
Joburi pe care le poți face fără să ai studii superioare de specialitate
Lifestyle

Joburi pe care le poți face fără să ai studii superioare de specialitate

În ziua de azi studiile superioare nu mai sunt complet necesare pentru a avea o carieră de succes. Vestea bună este că există numeroase oportunități de carieră care nu necesită studii universitare și care pot aduce satisfacție personală și financiară. Angajatorii încep să aprecieze din ce în ce mai mult abilitățile practice ale candidaților, în detrimentul cunoștințelor pur teoretice dobândite în timpul studiilor. Așa că piața muncii a devenit mult mai flexibilă în ceea ce privește criteriile de angajare, oferind tinerilor mai multe oportunități.

Vezi aici câteva exemple de joburi pe care le poți face fără să ai studii superioare:

Designer grafic 

Dacă ești o fire artistică și te pasionează tot ce ține de latura asta, în special zona de desen, poți opta pentru un job de graphic designer. Poți învăța abilitățile și tehnicile necesare prin intermediul tutorialelor online. Se găsesc atât variante gratuite, cât și opțiuni de cursuri plătite, dar prin exersare se deprinde cel mai bine. Exersând poți să-ți creezi și un portofoliu personal, cu care poți ulterior aplica la joburi, acest portofoliu fiind cartea ta de vizită, ce poate înlocui cu brio studiile lipsă din CV.

Model de videochat 

Un job mai nonconformist, pentru persoanele cărora nu le este teamă de prejudecăți, este acela de model de videochat. Potrivit persoanelor care se simt bine cu propriul corp, care sunt pasionate de arta seducției și care vor să stârnească pasiunile celorlați. Un exemplu bun este studioul Gloria Agency pentru videochat, unde îți poți începe o carieră de la zero, având șanse mari de reușită, tocmai datorită mediului profesionist pus la dispoziție pentru fiecare model.

Tester de jocuri

O altă variantă destul de populară, care nu implică dobândirea unei diplome de studii superioare este aceea de tester de jocuri. Responsabilitățile unei astfel de meserii includ: identificarea și raportarea bug-urilor, verificarea funcționalității jocului, testarea caracteristicilor și funcțiilor, și oferirea feedback-ului necesar pentru îmbunătățirea experienței de joc. Testerii de jocuri trebuie să fie atenți la detalii și analitici, pentru a putea oferi un feedback final cât mai complex și complet, care să ofere ulterior utilizatorilor de joc o experiență cât mai plăcută.

Broker imobiliar

Meseria de broker imobiliar este alta care poate fi realizată fără a bifa anumite studii. Jobul are ca activitate principală intermedierea tranzacțiilor imobiliare. Responsabilitățile unui broker imobiliar sunt: evaluarea și promovarea proprietăților imobiliare, identificarea potențialilor cumpărători sau chiriași, organizarea vizionărilor, negocierea prețurilor și condițiilor contractuale, precum și oferirea de consiliere și asistență în procesul de vânzare, cumpărare sau închiriere a unei proprietăți. O astfel de persoană trebuie să cunoască foarte bine piața locală imobiliară și să aibă abilități de comunicare și negociere foarte persuasive.

Așadar, cele de sus sunt doar câteva exemple de joburi pe care le poți face fără a avea studii superioare de specialitate. Este important să înțelegi că experiența practică, abilitățile dobândite și pasiunea pentru un anumit domeniul pot cântări mult mai puternic atunci când un angajator caută să angajeze un om nou în firma sa. Indiferent de drumul pe care îl alegi, determinarea, perseverența și dorința de a învăța în mod continuu sunt calități care te pot propulsa înainte în carieră.

Sursă foto: unsplash.com