Prima pagină » Ing. Ayham Mhanna, din Liban, a obtinut titlul de Doctor la UPG Ploiesti sub conducerea D-lui prof. dr. ing. Lazăr Avram, Decanul Facultății de Ingineria Petrolului și Gazelor
Stiri

Ing. Ayham Mhanna, din Liban, a obtinut titlul de Doctor la UPG Ploiesti sub conducerea D-lui prof. dr. ing. Lazăr Avram, Decanul Facultății de Ingineria Petrolului și Gazelor


Motto:

Vom merge spre fierbintea, frenetica viață, /

Spre sânul ei puternic, cioplit în dur bazalt, /

Uitat să fie visul și zborul lui înalt, /

Uitată plăsmuirea cu aripe de ceață!”

Ion Barbu

          În data de 3 mai a.c., la Universitatea de Petrol-Gaze din Ploiești (în sala AP 10, arhiplină), a avut loc susținerea publică a tezei de doctorat cu tema „Contribuţii privind optimizarea forajului marin în zona libaneză”, elaborată de ing. Ayham Mhanna din Liban, sub conducerea D-lui prof. dr. ing. Lazăr Avram, Decanul Facultății de Ingineria Petrolului și Gazelor. Din comisia de specialitate au mai făcut parte profesorii: Mihai Albulescu (UPG Ploiești), Sorin Radu (Rectorul Universității din Petroșani), Roland Moraru (Universitatea din Petroșani) și Mihai Batistatu (UPG Ploiești).

În esență, autorul şi-a propus ca obiectiv general al cercetărilor să stabilească o metodologie care să ia în considerare datele de foraj din trecut și să prezică tendințele viitoare, recomandând tehnicile și tehnologiile de reducere a costurilor de forare și a probabilităților de apariție a varii dificultăți și accidente tehnice de foraj. Și a reușit pe deplin, contribuind astfel la avansarea cunoașterii în domeniul abordat!

Nivelul științific demonstrat, laolaltă cu rezultatele inovative valoroase și îndeplinirea tuturor cerinţelor procedurale şi a criteriilor specifice, au contribuit la conferirea titlului de DOCTOR, în domeniul fundamental Ştiinţe inginereşti, domeniul de doctorat MINE, PETROL ŞI GAZE, cu calificativul FOARTE BINE, domnului Ayham Mhanna.

Iată, așadar, un nou creator de cărări inedite în lumea forajului, bătătorite de sape și carotiere mai bine de 150 de ani!

Articolul Ing. Ayham Mhanna, din Liban, a obtinut titlul de Doctor la UPG Ploiesti sub conducerea D-lui prof. dr. ing. Lazăr Avram, Decanul Facultății de Ingineria Petrolului și Gazelor a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.


Source link