Prima pagină » IMPRESIONANT: Compania de Apa Somes aniverseaza 130 de ani
Stiri

IMPRESIONANT: Compania de Apa Somes aniverseaza 130 de ani

„La 8 Noiembrie 1892 se înființau Uzinele de Apă și Canalizare ale orașului Cluj, prima formă instituționalizată a alimentării cu apă și a serviciului de canalizare a ceea ce azi este operatorul regional Compania de Apă Someș S.A.

S-a pornit modest cu o sursă de apă subterană, cca. 4 km de rețea de distribuție a apei, un rezervor, 80 de branșamente, 62 de hidranți, 19 cișmele publice, 2 căruțe pentru stropitul străzilor și 400 m de canalizare care deserveau 35.000 de locuitori.

 Azi Compania de Apă Someș S.A. este unul dintre cei mai mari operatori din România, o companie modernă, continuând tradiția celor care de 130 de ani lucrează zi și noapte pentru a asigura picătura dătătoare de viață în fiecare casă.

 Azi compania deservește mai mult de trei sferturi de milion de persoane, aproape 140.000 de clienți casnici, instituționali și economici din opt municipii și orașe și aproape 300 de localități rurale din județele Cluj, Sălaj și Mureș, printr-o infrastructură care depășește 4.000 de km de aducțiuni și rețele, peste 2.000 de km de canalizare, 48 de stații de tratare a apei și surse și 60 de stații de epurare.

 Mare parte din această infrastructură a fost continuu extinsă, modernizată și reabilitată prin cinci programe majore de investiții cofinanțate de Uniunea Europeană în valoare totală de peste 💶 650 de milioane de euro cât și prin programe cu finanțare de la buget, în principal de la Consiliul Județean Cluj, acționarul majoritar al Companiei, cât și din surse proprii ale operatorului care depășesc  34 de milioane de euro.

 Cei sărbătoriți azi cu adevărat sunt însă oamenii, miile de angajați ai Companiei care de 130 de ani lucrează zi și noapte, uneori în condiții grele, în caniculă și pe îngheț, de sărbători, pentru ca noi toți să putem să ne bucurăm de aceste servicii indispensabile vieții, sănătății, unui trai civilizat. Unii au intrat ca ucenici în Companie și s-au pensionat ca veteran, cu 30 sau 40 de ani de activitate neîncetată în serviciul comunității și semenilor. Tuturor le mulțumim din suflet. Ei, angajații trecuți și prezenți, au făcut posibil ca operatorul regional Compania de Apă Someș de azi să fie un mândru continuator al tradiției Uzinelor de Apă și Canalizare ale orașului Cluj începute acum 130 de ani.

Vezi articolul

 Le mulțumim din suflet și sutelor de mii de clujeni și sălăjeni care beneficiază de serviciile noastre, că au avut încredere în noi și ne-au apreciat sau ne-au făcut observații ca să ne îmbunătățim activitatea, că au fost de-a lungul timpului alături de noi. O companie de servicii ar fi nimic fără cei pe care îi deservește.

Tuturor mulțumiri și La mulți Ani!”

 Mesaj transmis azi de Alin Tișe- președintele Consiliului Județean Cluj și de dr. ing. Călin Vasile Neamțu- director general al Companiei de Apă Someș. 


Source link

implant dentar
Servicii DDD, deratizare, dezinsectie, dezinfectie

Curs Valutar

RSS Eurodeal Business Club

 • Etica în afaceri: Construirea unei companii cu principii solide
  Etica în afaceri este un subiect de mare importanță în lumea afacerilor de astăzi. Cu toții am auzit despre companii care au fost implicate în scandaluri etice și care și-au pierdut reputația și încrederea clienților. De aceea, este esențial să ne concentrăm asupra construirii unei companii cu principii solide și Articolul Etica în afaceri: Construirea […]
 • Cum să-ți identifici și să-ți atingi obiectivele în afaceri
  Stabilirea și atingerea obiectivelor în afaceri este esențială pentru succesul și creșterea unei companii. Obiectivele reprezintă direcția pe care o urmează afacerea și oferă o viziune clară asupra a ceea ce se dorește să se realizeze. Ele pot fi legate de creșterea vânzărilor, îmbunătățirea eficienței operaționale, dezvoltarea de noi produse Articolul Cum să-ți identifici și […]
 • De ce ar trebui să investești în dezvoltarea personală și profesională a angajaților
  Dezvoltarea personală și profesională este un aspect esențial în cadrul companiilor, deoarece aduce numeroase beneficii atât angajaților, cât și organizației în sine. Investițiile în dezvoltare personală și profesională pot îmbunătăți performanța angajaților, crește satisfacția și angajamentul acestora, reduce costurile prin creșterea retentiei, contribuie la crearea unui mediu de lucru pozitiv, Articolul De ce ar trebui […]
 • Cum să gestionezi riscul în afaceri
  Gestionarea riscurilor în afaceri este un aspect esențial pentru succesul și durabilitatea unei companii. Riscul este o parte inevitabilă a oricărei afaceri și poate apărea în diferite forme, cum ar fi riscul financiar, riscul operațional, riscul de mediu sau riscul de securitate. Prin gestionarea adecvată a acestor riscuri, o companie Articolul Cum să gestionezi riscul […]