Dormitorul este în mod clar una dintre cele mai importante camere din locuință – așa că merită atenția cuvenită în ceea ce privește amenajarea. Pe lângă rolul practic pe care îl oferă, devine un spațiu dedicat exclusiv momentelor de meditație, relaxare și deconectare. Însă, problema cea mai mare a celor care își renovează casa este că nu știu ce stil să abordeze pentru a obține un dormitor confortabil.
Mulți aleg să urmeze doar tendințele, dar nu fac decât să supraaglomereze efectul vizual și implicit armonia unui proiect casa modern. Secretul e să mizezi pe simplitate și să elimini din start integrarea prea multor idei. Dormitorul complet alb rămâne cea mai bună variantă pe care o poți alege – este sofisticat, elegant și ușor de personalizat. Ce trebuie să ai în vedere pentru un decor autentic, dar și ce greșeli ar trebui să eviți din start rămâne să afli mai jos.
Cum amenajezi un dormitor alb?
Probabil ai văzut în filme sau în revistele de profil – dormitoarele albe au acel ceva – impunător, dar în același timp familiar. Dacă vrei să obții același vibe în locuința ta, trebuie să fii atent la detalii. Nu e suficient să alegi piese de mobilier în aceeași nuanță de alb, ci să ții cont de următoarele sfaturi:
- Adaugă accente subtile de culoare – Chiar dacă lenjeria de pat este albă, optează pentru o cuvertură cu note discrete de albastru marin. Mixul este unul foarte actual și revigorant. Dacă vrei să fii în ton cu sezonul răcoros poți alege o pătură tricotată în nuanțe deschise de gri sau maro.
- Pictează-ți patul în culori vii – Sună destul de nebunesc, dar ce-ai zice dacă ai folosi vopsea pentru a picta structura de rezistență a patului? Dacă ai ales un pat tip baldachin cu cadru metalic, îți poți lăsa imaginația să lucreze și să creezi un contrast interesant. Alege ce culoare crezi că s-ar potrivi mai bine.
- Transformă pereții într-o galerie – Farmecul unui dormitor all white este că-ți oferă posibilitatea de a profita de celelalte elemente din încăpere. Poți adăuga, așadar, o colecție întreagă de tablouri și picturi pe perete. Nu uita de flori – vor menține cu succes aspectul luminos și aerisit al unor proiecte case.
Cea mai importantă regulă pe care trebuie să o urmezi este să păstrezi simplitatea. Nu te complica prea tare să obții un dormitor perfect. Gândește-te la ce te reprezintă dacă vrei să te bucuri de un cămin primitor.\
Amenajare dormitor alb – greșeli de evitat
Chiar dacă pare simplu în teorie, amenajarea unui dormitor alb nu este un proces ferit de erori.
Iată care sunt cele mai întâlnite:
- Obiecte de iluminat nepotrivite – O încăpere albă poate părea rece și neprimitoare dacă nu este iluminată corespunzător. Folosește alternativ atât becuri LED, cât și lampadare cu design clasic pentru a crea un ambient intim.
- Piese de mobilier prea lucioase – Dacă nu vrei să ajungi într-o zonă de kitsch, mixează mai multe stiluri pentru obiectele de depozitare. Combină finisajele mate cu cele lucioase pentru a oferi o simbioză interesantă între clasic și modern.
- Lipsa decorațiunilor sau contrastelor – Un dormitor complet alb poate deveni lipsit de personalitate dacă nu prezintă și elemente decorative inedite. În cazul unor proiecte case mici, cel mai bine ar fi să evaluezi spațiul înainte de a le integra.
Visezi la un dormitor all white, dar nu știi cum să-l amenajezi corect?
Sfaturile de mai sus te vor ajuta să obții rezultatul așteptat în materie de confort, siguranță și mai ales estetică!