Prima pagină » GALERIE FOTO: Turkish Airlines a aniversat 30 de ani de la prima cursa operata catre Bucuresti
Stiri

GALERIE FOTO: Turkish Airlines a aniversat 30 de ani de la prima cursa operata catre Bucuresti

Compania aeriană Turkish Airlines a sărbătorit joi, 21 septembrie a.c., 30 de ani de la momentul primului zbor către București, evenimentul fiind marcat cu momentul tradițional al salutului cu apă a aeronavei care sosise de la Istanbul, de către  autospecialele de pompieri.

De asemenea, compania Turkish Airlines a aniversat și 90 de ani de existență, mândrindu-se cu faptul că zboară în mai multe țări decât orice altă companie aeriană, cu 289 de destinații internaționale, din 129 de țări, Bucureștiul fiind un oraș apreciat de companie drept „una dintre cele mai importante destinații din Europa de Est”.

Oficiali ai companiei aeriene, Excelența Sa Ambasadorul Turciei la București, E.S. Ozgur Kivanc Altan și reprezentanți ai Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB) au fost prezenți la conferința de presă organizată în Salonul oficial al aeroportului internațional „Henry Coandă”.

„Suntem mândri să anunțăm cea de-a 30-a aniversare a operațiunilor noastre în România în același an cu cea de-a 90-a aniversare a companiei. Turkish Airlines a devenit una dintre cele mai apreciate mărci aeriene din lume în cei 90 de ani de activitate ai săi. În fiecare zi, simțim entuziasmul de a fi compania aeriană care zboară în mai multe țări decât orice altă companie aeriană din lume, de la o companie aeriană fondată acum 90 de ani cu 5 aeronave. Ne continuăm operațiunile în România cu același entuziasm ca la început, acum 30 de ani. În acest proces, conectăm România cu peste 120 de țări cu flota noastră în creștere și extinderea rețelei de zboruri,” au afirmat oficialii companiei.

Deși zboară regulat doar între București și Istanbul, compania turcă este la ora actuală unul dintre cei mai mari transportatori care operează pe principalul aeroport din țară, acest lucru datorându-se numărului mare de zboruri pe această rută, operate în mare parte cu aeronave Airbus A330 sau A350: trei zboruri zilnice între București și Istanbul, din care două cu aeronavele wide-body amintite, Turkish Airlines fiind singurul transportator care operează acest tip de aeronavă din București, pe distanțe scurte programate. Compania aeriană și-a consolidat prezența pe plan local odată cu includerea altor două orașe din România – Cluj-Napoca (cu șapte zboruri săptămânale) și Constanța (patru zboruri pe săptămână) – pe harta rutelor sale din Istanbul.

Turkish Airlines face parte din grupul Star Alliance, rețeaua care operează zilnic peste 10.000 de zboruri în 1.200 de aeroporturi în 184 de țări din lume. Cu o flotă de 429 de aeronave, Turkish Airlines operează în prezent 289 de destinații internaționale și 53 de rute interne. La nivel de transport global de mărfuri, compania se află pe locul al treilea mondial.

De asemenea, compania se mândrește și cu alte distincții de înaltă clasă, precum premiul pentru cea mai bună companie aeriană din Europa și pentru cel mai bun serviciu de catering la clasa Business, ambele oferite de Skytrax sau cel mai recent, premiul World Class acordat pentru a treia oară de către APEX (Airline Passenger Experience), una dintre cele mai importante organizații din industria aviatică, ca recunoaștere a statutului de lider global al Turkish Airlines în ceea ce privește experiența oaspeților și calitatea serviciilor în industria aviatică.

Articolul GALERIE FOTO: Turkish Airlines a aniversat 30 de ani de la prima cursa operata catre Bucuresti apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.


Source link