Prima pagină » Finanţarea domeniului sanitar ramane si in acest an o prioritate a administratiei publice a judetului Brasov
Stiri

Finanţarea domeniului sanitar ramane si in acest an o prioritate a administratiei publice a judetului Brasov

În bugetul judeţean pe anul 2023, la capitolul Sănătate sunt prevăzute 79.659.000 lei, din care 39.934.000 lei sunt fonduri asigurate din bugetul local şi 39.725.000 lei reprezintă finanţări europene nerambursabile aferente proectelor care sunt în implementare la nivelul unităţilor sanitare din subordinea Consiliului Judeţean Braşov.

„Exceptând capitolele Transporturi şi Asigurări şi asistenţă socială, Sănătatea beneficiază de cea mai mare pondere bugetară din totalul fondurilor de care dispune CJ Braşov în acest an.

Alocările bugetare pentru acest an s-au realizat pe baza propunerilor fundamentate transmise de conducerile unităților sanitare, cu avizul consiliilor de administrație, cu încadrarea în planurile de dezvoltare aprobate de Consiliul Județean și în concordanță cu obiectivele instituţiei în domeniul sănătății stabilite prin HCJ nr. 391/2021 privind aprobarea Strategiei de dezvoltare durabilă a județului Brașov 2021-2030.

Iată care este repartizarea fondurilor pe unităţi spitaliceşti:

Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, cea mai importantă instituţie medicală din judeţul nostru, beneficiază în acest an de un buget în valoare de 16.111.570 lei.

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov a primit o repartiţie bugetară de 5.832.680 lei.

Pe locul trei din punctul de vedere al cuantumului bugetului alocat se situează Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase Brașov, care a primit 5.288.900 lei.

Bugetul Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov pe anul 2023 este în valoare de 4.713.260 lei.

Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea” Brașov dispune de un buget în valoare de 4.243.450 lei”, transmit autoritățile brașovene.

„La fel ca în anii precedenţi, obiectivul principal care a stat la baza alocărilor bugetare din anul 2023 îl reprezintă dezvoltarea, modernizarea infrastructurii și dotarea cu aparatură şi echipamente medicale performante a spitalelor noastre, cu impact atât pe îmbunătățirea condițiilor de acordare a serviciilor medicale, cât și pe creșterea calității și siguranței actului medical asigurat pacienţilor. Bugetul sănătăţii se compune în egală măsură din fonduri proprii şi din finanţări europene pe care le-am atras în exerciţiul financiar 2014-2020. Avem mai multe proiecte în domeniul sanitar pe care le vom încheia în acest an, între care vreau să remarc modernizarea şi eficientizarea energetică a corpului nou al Maternităţii Braşov şi dotarea cu aparatură şi echipamente medicale moderne a ambulatoriilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie. Totodată, 2023 este anul în care vom începe implementarea proiectelor PNRR pe care le-am accesat anul trecut pe componentele destinate unităţilor spitaliceşti”, afirmă preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Pentru detalii amănunţite privind destinaţia acestor fonduri bugetare şi proiectele cu fonduri europene care se încheie, respectiv încep în 2023 în domeniul sanitar, vă invităm să accesaţi linkul https://site.judbrasov.ro/event_Peste-79-6-milioane-de… de pe site-ul Consiliului Judeţean Braşov.


Source link

Stirea Zilei

implant dentar
Servicii DDD, deratizare, dezinsectie, dezinfectie

Curs Valutar

RSS Eurodeal Business Club

 • Diferențele dintre Site-urile de Știri și Blogurile de Știri
  Diferențele dintre Site-urile de Știri și Blogurile de Știri, și Cum Să Recunoaștem și Să Evaluăm Corectitudinea și Transparența Surselor Deși ambele își propun să furnizeze știri și informații, există diferențe semnificative între ele, care țin atât de modul lor de funcționare, cât și de tipul de conținut pe care Articolul Diferențele dintre Site-urile de […]
 • Crește vizibilitatea online cu Advertoriale SEO
  SEO advertoriale sunt o strategie eficientă de marketing online care combină elemente de publicitate și optimizare pentru motoarele de căutare. Acestea constau în crearea și distribuirea de conținut plătit, care seamănă cu articolele editoriale, dar are scopul de a promova un produs, serviciu sau marcă. SEO advertorialele sunt concepute pentru Articolul Crește vizibilitatea online cu […]
 • Cum să îți optimizezi conținutul pentru Advertoriale SEO
  Advertorialul SEO este o strategie de marketing digital care combină elementele de publicitate și optimizare pentru motoarele de căutare. Acesta constă în crearea și promovarea unui conținut relevant și de calitate, care să atragă atenția publicului țintă și să îmbunătățească vizibilitatea și clasamentul în rezultatele căutării. Importanța optimizării conținutului pentru Articolul Cum să îți optimizezi […]
 • Etica în afaceri: Construirea unei companii cu principii solide
  Etica în afaceri este un subiect de mare importanță în lumea afacerilor de astăzi. Cu toții am auzit despre companii care au fost implicate în scandaluri etice și care și-au pierdut reputația și încrederea clienților. De aceea, este esențial să ne concentrăm asupra construirii unei companii cu principii solide și Articolul Etica în afaceri: Construirea […]