Prima pagină » Expoziția „Un Principe al Coroanei României, Nicolae”, la Muzeul Național Cotroceni
Stiri

Expoziția „Un Principe al Coroanei României, Nicolae”, la Muzeul Național Cotroceni

Muzeul Național Cotroceni vernisează vineri, 4 august 2023, ora 12.00, în Salonul Cerchez, expoziția foto-documentară „Un Principe al Coroanei României, Nicolae”, marcând astfel împlinirea a 120 de ani de la nașterea celui de-al doilea fiu al regelui Ferdinand I și al reginei Maria.

Proiectul expozițional evocă aspecte relevante din biografia Principelui Nicolae al României, de la momente ale copilăriei în Familia Regală la rolul său politic ca membru al Regenței, precum și activități importante desfășurate în țară și în perioada de exil.

După moartea Regelui Ferdinand I și renunțarea la calitatea de principe moștenitor a lui Carol, Principele Nicolae al României a deținut funcția de membru al Regenței, postură în care a desfășurat diverse activități cu caracter politic, reprezentând țara în numele regelui Mihai I (care avea 6 ani). O dată cu restaurația Regelui Carol al II-lea, Nicolae a fost numit inspector al Armatei, Marinei și Aeronauticii, timp în care a avut reședința oficială la Palatul Cotroceni. A fost pasionat de aviație, automobilism și sport, fiind prezent la curse de maşini şi întreceri sportive în țară și străinătate. De asemenea, în perioada exilului a avut o activitate politică importantă, finanțând și patronând diverse instituții culturale, fiind însă permanent supravegheat de serviciile speciale de informații din anii 1937-1945, și, mai apoi, de Serviciul de Informații Externe al regimului comunist.

Vernisajul expoziției va fi deschis de un moment muzical. Acompaniată la pian de profesorul îndrumător Andrei Ștefan Racu, eleva Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti” Saviana Rusu, soprană, va interpreta „Marșul triumfal al Aviației Române“, dedicat Alteței Sale Regale Principele Nicolae.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 5 august – 17 septembrie 2023, în cadrul turului complet al muzeului sau în cadrul turului expozițional, de marți până duminică, în intervalul orar 9.00-17.00, doar în baza unei programări prealabile, la adresa de e-mail vizitare@muzeulcotroceni.ro sau la numerele de telefon 021.317.31.07 / 0725.518.381.

La intrarea în muzeu se va prezenta un act de identitate în original (C.I. sau pașaport).

Partenerii evenimentului: Arhivele Naționale ale României, Muzeul Național Militar „Regele Ferdinand I”, Muzeul Municipiului București, Muzeul Național Peleș, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, Colecția Daniel Obreja, Colecția Daniel Mladin, Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti”, București.

București Business se numara printre partenerii media ai Muzeului National Cotroceni.

Articolul Expoziția „Un Principe al Coroanei României, Nicolae”, la Muzeul Național Cotroceni apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.


Source link

implant dentar
Servicii DDD, deratizare, dezinsectie, dezinfectie

Curs Valutar

RSS Eurodeal Business Club

 • Etica în afaceri: Construirea unei companii cu principii solide
  Etica în afaceri este un subiect de mare importanță în lumea afacerilor de astăzi. Cu toții am auzit despre companii care au fost implicate în scandaluri etice și care și-au pierdut reputația și încrederea clienților. De aceea, este esențial să ne concentrăm asupra construirii unei companii cu principii solide și Articolul Etica în afaceri: Construirea […]
 • Cum să-ți identifici și să-ți atingi obiectivele în afaceri
  Stabilirea și atingerea obiectivelor în afaceri este esențială pentru succesul și creșterea unei companii. Obiectivele reprezintă direcția pe care o urmează afacerea și oferă o viziune clară asupra a ceea ce se dorește să se realizeze. Ele pot fi legate de creșterea vânzărilor, îmbunătățirea eficienței operaționale, dezvoltarea de noi produse Articolul Cum să-ți identifici și […]
 • De ce ar trebui să investești în dezvoltarea personală și profesională a angajaților
  Dezvoltarea personală și profesională este un aspect esențial în cadrul companiilor, deoarece aduce numeroase beneficii atât angajaților, cât și organizației în sine. Investițiile în dezvoltare personală și profesională pot îmbunătăți performanța angajaților, crește satisfacția și angajamentul acestora, reduce costurile prin creșterea retentiei, contribuie la crearea unui mediu de lucru pozitiv, Articolul De ce ar trebui […]
 • Cum să gestionezi riscul în afaceri
  Gestionarea riscurilor în afaceri este un aspect esențial pentru succesul și durabilitatea unei companii. Riscul este o parte inevitabilă a oricărei afaceri și poate apărea în diferite forme, cum ar fi riscul financiar, riscul operațional, riscul de mediu sau riscul de securitate. Prin gestionarea adecvată a acestor riscuri, o companie Articolul Cum să gestionezi riscul […]